تولد روزانه 10 نوزاد کم شنوا در کشور
رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح آمار و ارقام کم شنوایی و ناشنوایی در دنیا و ایران، برخی علل رشد فزاینده این بیماری در کشور را تشریح کرد.
اعتمادآنلاین| دکتر افشین استوار- رییس مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت در نشست خبری روز جهانی شنوایی گفت: در حال حاضر حدود 466 میلیون نفر در دنیا به کم شنوایی مبتلا هستند و تخمین زده میشود که تا بازه زمانی سال 2050 این رقم افزایش یافته و تا حدود 900 میلیون نفر برسد که عدد بسیار بزرگی است. در چند سال اخیر هم افزایش نزدیک به 25 درصدی را در موارد ناشنوایی در دنیا داشتیم. به طوری که از فاصله سال 2013 تاکنون از حدود 360 میلیون نفر به 466 میلیون نفر در سراسر جهان افزایش یافته است.
کم شنوایی و ناشنوایی؛ هفت درصد بار بیماریها در جهان
وی افزود: به طور کلی از نظر بار بیماریها، کم شنوایی و ناشنوایی نزدیک به هفت درصد بار کل بیماریها را در جهان به خود اختصاص میدهد و از نظر هزینه هم هزینه بسیار زیادی به نظامهای سلامت و مردم وارد میکند. هزینههای مستقیم و غیر مستقیم ناشی از ناشنوایی و کمشنوایی بالغ بر 750 میلیارد دلار در سال در جهان است که بسیار زیاد است.
تولد سالانه 3500 نوزاد کم شنوا در ایران
استوار ادامه داد: در کشور ما هم متاسفانه تقریبا از هر 1000 تولدی که اتفاق میافتد، 2.7 درصد نوزادان کمشنوا هستند و اصطلاحا کمشنوایی ناتوان کننده دارند که عدد بسیار بزرگی است و نزدیک به 3500نوزاد در سال میشود. عددی نزدیک به 300 نوزاد کم شنوا در ماه و 10 نوزاد در روز است. به دلیل اینکه ناشنوایی و کم شنوایی بار زیادی را به فرد تحمیل میکند، عوارض زیادی را برای افراد دارد.
5.3 درصد ایرانیان از ناشنوایی و کم شنوایی رنج می برند
علت رشد فزاینده کم شنوایی و ناشنوایی در کشور
وی گفت: در همه گروههای سنی در کشور شیوع ناشنوایی و کمشنوایی در کشور 5.3 درصد است که یعنی 5.3 درصد افراد در جامعه از ناشنوایی و کم شنوایی رنج میبرند. اینکه چرا در سالهای اخیر کم شنوایی و ناشنوایی را با این رشد فزاینده داریم، این است که عوامل خطر کم شنوایی و ناشنوایی روزبروز در حال افزایش است. یکی از مهمترین عوامل آن افزایش سالمندی است که کشور ما هم از کشورهایی است که رشد جمعیت سالمندی در آن بسیار زیاد است و شیوع کم شنوایی در این گروه افزایش چشمگیری پیدا کرده است. برخی عفونتها به ویژه عفونتهای گوش میانی منجر به کم شنوایی میشوند که طی این سالها افزایش یافته است. برخی از انواع بیماریهای ویروسی مانند سرخک، اوریون، مننژیت، سرخچه و... عامل خطر وقوع کم شنوایی هستند.
وی ادامه داد: همچنین مصرف نابجای برخی داروها به ویژه برخی آنتیبیوتیکها، داروهایی که برای سل و مالاریا استفاده میشود، منجر به کم شنوایی و تاثیر مستقیم روی گوش دارد. مواجهه با اصوات بلند در جامعه به خصوص در برخی شغلها از عوامل دیگر خطر در رشد بالای کم شنوایی هستند. کمشنوایی تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت زندگی افراد دارد و ارتباط افراد کم شنوا با دیگران قطع می شود و مختل شدن ارتباط بر روی تحصیل، معاشرت، یادگیری، شغل و کاریابی موثر است و به همین دلیل افراد کم شنوا و ناشنوا از سطح اقتصادی و اجتماعی پایین تری برخوردارند. زیرا یک سیکل معیوب ایجاد میشود که به دلیل کم شنوایی یادگیری مختل میشود. به دلیل عدم یادگیری، شغل ایجاد نمی شود و همینطور سیکل معیوب ادامه دارد. از طرفی متاسفانه ابتلا به برخی بیماری ها مانند افسردگی و زوال عقل هم در افراد ناشنوا افزایش پیدا می کند. بنابراین عوارض زیادی برای ناشنوایی وجود دارد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید