دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد مدیریت بیماری کرونا عنوان کرد:
آخرین وضعیت نقض قرنطینه درفروردین/ مهلت یک هفتهای به دستگاههابرای عضویت درسامانه مدیریت مراجعین
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد مدیریت بیماری کرونا، ضمن اعلام رصد حداقل 538666 مورد نقض قرنطینه در فروردین ماه سال 1400، گفت: در این مدت، بطور متوسط 21 درصد از مبتلایان به بیماری کرونا، قرنطینه را نقض کردهاند.
اعتمادآنلاین| بابک دین پرست با بیان اینکه یکی از موانع جدی در کنترل اپیدمی بیماری کرونا، تداوم زنجیره این بیماری است، گفت: در این خصوص مقرر شد جلسات روزانه ستادهای استانی و شهرستانی به صورت مرتب برگزار و با بازرسیهای دقیق و کارشناسی شده و با نظارت کمیته عالی نظارت وزارت بهداشت، موارد نقض قرنطینه به صورت مستمر به کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گزارش شود تا پس از جمع بندی، حسب قانون برخوردهای لازم قانونی با ناقضان قرنطینه صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا با تشریح جزئیات بیشتر موارد نقض قرنطینه در فروردین ماه امسال گفت: طبق گزارش سازمان حراست کل کشور 21 هزار بیمار کرونایی مقررات قرنطینه را نقض و با توجه به تکراری بودن موارد نقض از یک تا 14 بار، توسط این افراد در کل حدود 538 هزار و666 مورد نقض قرنطینه در کشور صورت گرفته که به طور متوسط 21 درصد از مبتلایان به کووید 19 را شامل می شود.
دین پرست با بیان جزئیات مربوط به ابعاد نقض قرنطینه از سوی مبتلایان گفت: متاسفانه شاهد این موضوع هستیم که افراد مبتلا به کرونا با علم به داشتن بیماری اقدام به سفر نموده اند که این امر در گسترش زنجیره بیماری تاثیر مثبت داشته است.
دین پرست در این خصوص اظهار کرد: در 543 فقره از موارد نقض قرنطینه در ایام فروردین ماه، مسافتی بیش از هزار کیلومتر طی شده است.
دبیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا در همین زمینه افزود: در 4192 مورد از نقض قرنطینه ها که حدود (9درصد) از موارد نقص است، متخلفان بیش از 500 کیلومتر ، تردد داشته اند.
دین پرست همچنین، با اشاره به بیش از 100 کیلومتر طی مسافت در 39367 مورد از نقض قرنطینه ها که معادل (7درصد) از موارد نقض قرنطینه است، گفت: در 43هزار و356 فقره از موارد نقض قرنطینه که حدود (8درصد) از کل مجموعه نقص قرنطینه هاست، حدوداً بیش از 50 کیلومتر تردد، واقع شده است.
معاون وزیر کشور، بیش از 20 کیلومتر طی مسافت را متعلق به 120 هزار و 235 مورد از نقص قرنطینه ها؛ یعنی (22درصد) از کل موارد نقص برشمرد و افزود: در 330 هزار و 973 مورد یعنی (61 درصد) از کل موارد نقص، کمتر از 20 کیلومتر تردد یا طی مسافت صورت گرفته است که در این خصوص هم باید با هماهنگی استانداری ها، نیروهای ناجا و وزارت بهداشت؛ بتوانیم افراد مبتلا به کووید را شناسایی و از انتقال ویروس به شهرهای دیگر جلوگیری کنیم.
دین پرست با اظهار اینکه یکی از مکانیسم های عملیاتی در کنترل و قطع زنجیره بیماری، اتصال تمامی دستگاههای اجرایی، نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی و نظارتی کشور به سامانه مدیریت مراجعین است، گفت: در این خصوص طبق مستندات موجود، 92 دستگاه اجرایی تاکنون در سامانه مدیریت مراجعین عضو شده اند با همکاری این دستگاهها، در این مدت؛ یک میلیون و 136 هزار و 130 مورد استعلام توسط آن 94 دستگاه انجام شده است و در نتیجه آن، جواب تعداد یک میلیون و 125 هزار و 757 مورد استعلام مراجعین و متقاضیان دریافت خدمات (معادل 99 درصد) منفی و پاسخ10 هزار و 373 مورد استعلام ( برابر یک درصد) مثبت (کرونا مثبت) بوده که از ورود آنها به داخل دستگاهها و سازمانها و یا ارائه خدمت به آنها جلوگیری و ممانعت به عمل آمده است.
وی اضافه کرد: با این حال هنوز تعداد 18 دستگاه اجرایی زیرمجموعه قوای مجریه و مقننه و همچنین دیگر نهادها، تاکنون به سامانه مدیریت متصل نشده اند.
معاون وزیر کشور با اظهار اینکه ضرورت دارد با هدف شناسایی دقیق و بهتر بیماران کرونایی، این دستگاهها در اسرع وقت نسبت به عضویت در سامانه مدیریت متصل اقدام کنند، گفت: در صورت عدم اجرای این موضوع، مقرر شده است که سازمان حراست کل کشور، بدوا نسبت به توجیه مسئولین ذیربط دستگاههای مذکور برای اجرای مصوبه ظرف یک هفته اقدام و در صورت استنکاف از این امر، عوامل اصلی دستگاهها و نهادهای سهل انگار را جهت معرفی به مراجع قضایی، به قرارگاه عملیاتی اعلام خواهد نمود.
دین پرست همچنین گفت: تاکنون مراکز بهداشتی - درمانی و آزمایشگاه های تحت پوشش و مدیریت یک وزارتخانه، یک سازمان، یک بانک و همچنین تعدادی از مراکز مرتبط با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (اعم از دولتی و غیردولتی)، کماکان از اتصال به سامانه مذکور و ثبت اطلاعات مربوط به بیماران کرونایی استنکاف می ورزند.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، وی در این خصوص هم گفت: در جلسه قرارگاه مقرر شد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با دریافت اطلاعات و مشخصات دقیق مراکز متخلف از سازمان حراست کل کشور، نسبت به پیگیری موضوع اقدام و تمهیدات لازم را در راستای اتصال مراکز مذکور به سامانه مربوطه، حداکثر ظرف مدت یک هفته اقدام نمایند و در صورت عدم تمکین مسئولین ذیربط مراکز موصوف از مصوبه قرارگاه، در پایان مهلت مقرر، این گروه از متخلفان نیز به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید