احسان مصطفوی، رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید:
جهشهای برزیلی و آفریقای جنوبی، باعث ابتلای افرادی که قبلا کرونا گرفتند، میشود/ این جهش ها ممکن است باعث تشدید و یا تخفیف بیماری شوند
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران گفت: بعضی از جهشهایی که در این مدت در دنیا گزارش شده، باعث سرایت پذیری بیشتر ویروس شده است، مثل آنچه در مورد ویروس جهش یافته انگلیسی مطرح است، برخی جهشها مثل جهشهای برزیلی و آفریقای جنوبی، میتواند باعث شود تا افرادی که قبلا به بیماری مبتلا شدند به نوع جدید خیلی ایمن نباشند.
اعتمادآنلاین| احسان مصطفوی، رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، با اشاره به خطر شیوع ویروس جهش یافته هندی، بیان کرد: حدود 15 ماه از شیوع پاندمی کرونا در دنیا میگذرد، در این مدت درصد قابل توجهی از افراد به این بیماری مبتلا شدند و از آنجا که این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل میشود، در هر تکثیر و انتقال ویروس جهشهایی در آن روی میدهد که امری طبیعی است، اما مهم این است که این جهشها در کدام قسمت ویروس اتفاق میافتد و چه تاثیری در رفتار ویروس داشته باشد.
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: بعضی از جهشهایی که در این مدت در دنیا گزارش شده، باعث سرایت پذیری بیشتر ویروس شده است، مثل آنچه در مورد ویروس جهش یافته انگلیسی مطرح است، برخی جهشها مثل جهشهای برزیلی و آفریقای جنوبی، میتواند باعث شود تا افرادی که قبلا به بیماری مبتلا شدند به نوع جدید خیلی ایمن نباشند.
مصطفوی افزود: این پیک جدید که در هندوستان ایجاد شده را دانشمندان متاثر از جهش ویروسی میدانند و هنوز باید مطالعات تکمیلی در جهت مشخص شدن تغییر سرایت پذیری و بیماری زایی آن انجام شود.
وی ادامه داد: اما موضوع مهم این است که بدانیم میخواهیم در برابر ویروس چه کنیم و چه امکاناتی را تا الان تدارک دیدیم، در حال حاضر چیزی که کشور به آن نیاز دارد، یک نظام پایش جهشهای ویروس کرونا است.
مصطفوی گفت: با این روش ویروسهای در گردش در کشور را مورد بررسی دقیق ژنتیکی قرار میدهیم که آیا جهشی در آنها اتفاق افتاده یا نه و همچنین باید توجه کنیم که شاید جهشهای خاصی در کشور ما باشد که تا به حال در دنیا هم گزارش نشده باشد.
وی ادامه داد: دانستن این موضوع بسیار مهم است، چون میتواند سیمای اپیدمیولوژی بیماری را در کشور تغییر دهد، چون این جهش ها میتواند باعث تشدید و یا تخفیف بیماری شود.
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران گفت: ما مادام که یک نظام پایش ملی برای بررسی جهشهای ویروس نداشته باشیم، در معرض تهدید هستیم و باید حتما تمهیداتی را در کشور فراهم کنیم تا بتوانیم پاسخ سریع و به هنگام داشته باشیم.
وی در پایان افزود: وقتی چنین نظامی را داشته باشیم، هر جهشی که در کشور اتفاق بیفتد را سریع شناسایی میکنیم و افرادی که آلوده باشند را ایزوله میکنیم که این روند از گسترش ویروس جلوگیری میکند.
دیدگاه تان را بنویسید