نائب رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم:
نباید به لایحه «حمایت از زنان» جناحی نگاه کرد/ عدم اعلام وصول، زحمات را از بین میبرد
نائب رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم، مشاور و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران درباره عدم اعلام وصول لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» توسط مجلس یازدهم گفت: گویا ارادهای برای تصویب این لایحه در مجلس یازدهم وجود ندارد. حتی اگر اختلاف نظری با لایحه تدوین شده دولت وجود دارد؛ در مرحله نخست باید مجلس این لایحه را اعلام وصول کند چراکه نباید جناحی و سیاسی به این لایحه نگاه کرد.
اعتمادآنلاین| فاطمه ذوالقدر، با اشاره به عدم اعلام وصول لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت»، اظهار کرد: حتی اگر نمایندگان مجلس اختلاف نظری با لایحه تدوین شده دولت دارند نباید با عدم اعلام وصول زحمات چند ساله تدوین آن را از بین ببرند. اگر خواهان ایجاد اصلاحاتی در لایحه هستند میتوانند با اعلام وصول، آن را در صحن مجلس بررسی کنند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: مطابق با آیین نامه مجلس شورای اسلامی این لایحه باید اعلام وصول شود. درست نیست در مورد لایحهای که سالها رویش کار شده جناحی و سیاسی نگاه کرد.
حدود هشت سال است زمان تصویب این لایحه از دست رفته؛ کار مجلس این است که بر روی لوایح وقت بگذارد و با بررسی کارشناسی و اعلام نظر موافقان و مخالفان آنها را چکش کاری کند.
ذوالقدر با تاکید بر اینکه لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» باید هرچه سریعتر به صحن مجلس برسد، گفت: برای این لایحه زحمات زیادی کشیده شده است، اکنون نیازمند پشتکاری برای تصویب آن هستیم و این مهم انتظار جامعه زنان از مجلس یازدهم است.
نائب رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم با اشاره به تدوین طرحهایی در حوزه زنان توسط نمایندگان مجلس دهم، تصریح کرد: چه بسا بسیاری از طرحهای مجلس دهم در حوزه زنان نظیر طرح «همزمانی حضانت و ولایت برای مادران» که اهمیت ویژهای برای زنان سرپرست خانوار دارد، نیز در مجلس یازدهم پیگیری نشد و ما از فراکسیون زنان مجلس این درخواست را داریم که به این طرحها رسیدگی کند.
نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران، با اشاره به تدوین طرحی با موضوع خشونت علیه زنان تحت عنوان «صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در برابر خشونت» افزود: هیچ منافاتی میان این طرح و لایحه مذکور وجود ندارد.
هرچند در لایحه به بار مالی مورد نیاز توجه شده است اما این دو هیچ منافاتی با هم ندارد. در مجلس دهم نیز نمایندگان در حال پیشبردن طرح «اعطای تابعیت به فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» بودند اما با ارائه لایحهای در این خصوص از سوی دولت، اولویت را با در نظر گرفتن موارد مدنظر خود به لایحه دادند.
ذوالقدر با اشاره به ضرورت تصویب این لایحه برای جامعه زنان، تصریح کرد: هرچه در اعلام وصول و تصویب این لایحه تعلل شود به ضرر زنان است. فراکسیون زنان مجلس میتوانست بسیار موثر تر در این راستا عمل کند و من از این تعلل تعجب میکنم.
وی در پایان تاکید کرد: از نمایندگان مجلس درخواست میکنم مطابق با تبصره 2 ماده 100 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی پس از اعلام وصول لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت»، این لایحه را با امضای 50 نفر از نمایندگان در اولویت طرح در مجلس قرار دهند و چناچه تصور شود که این لایحه نیازمند اصلاح است باید در صحن علنی مجلس ایرادات برطرف شود.
دیدگاه تان را بنویسید