کد خبر: 487355
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۹ ۰۹:۱۰:۴۷
| |

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران:

وارد دوران خشکسالی شده‌ایم/ آب را بهینه مصرف کنید؛ هشدار در خصوص سال آبی آینده

محمد شهریاری با اشاره به روند نزولی حجم آب ورودی به سدهای تهران گفت: بررسی آمار، اطلاعات، وضعیت و شرایط نزولات جوی در سال آبی جاری به ویژه کاهش بی‌سابقه بارش برف و ذخیره برفی در حوضه آبریز سدهای طالقان و امیرکبیر در سامانه غرب و لتیان و ماملو در سامانه شرق تامین آب شرب شهر تهران و همچنین روند کاهشی ورودی آب به سدها، عملا حاکی از بروز و به نوعی شروع خشکسالی با شدت بالا در حوزه عملکرد و سدهای تحت پوشش استان تهران است.

وارد دوران خشکسالی شده‌ایم/ آب را بهینه مصرف کنید؛ هشدار در خصوص سال آبی آینده
کد خبر: 487355
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۹ ۰۹:۱۰:۴۷

اعتمادآنلاین| طی سالجاری میزان بارش‌ها کاهش یافته است. در این شرایط باید بتوان با اتخاذ تمهیدات لازم و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه از هدر رفت آب شرب جلوگیری کرد.

کاهش ذخایر آب در سدهای تهران/ کاهش 59 درصدی حجم آب ورودی به سدها

به گزارش برنا، محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی درباره آخرین وضعیت ذخایر آبی استان تهران گفت: به رغم بارش‌های اخیر و شرایط مناسب بارندگی‌ها در اردیبهشت ماه سالجاری نسبت به سال گذشته، اما همچنان روند کاهشی ورودی و ذخایر آب در سدهای تامین کننده آب شرب تهران را شاهد هستیم.

او افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه سالجاری تاکنون 234 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سدهای تهران شده است. در حالی که در مدت مشابه اردیبهشت ماه سال گذشته حجمی معادل 574 میلیون متر مکعب آب وارد مخازن سدها شده بود که بر همین اساس با کاهش 59 درصدی ورود آب به سدها مواجه هستیم.

شهریاری تأکید کرد: میزان بارندگی‌ها در حوضه آبریز سدهای تهران از ابتدای سال آبی تاکنون 284 میلی متر بوده است.

در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته 435 میلی متر بارش داشتیم و همین موضوع کاهش 35 درصدی نزولات جوی در حوزه عملکرد استان تهران را نشان می‌دهد.

کاهش 230 میلیون متر مکعبی ذخایر سدهای پنجگانه

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی ادامه داد: در حال حاضر حجم ذخایر سدهای تحت پوشش شرکت آب منطقه‌ای تهران 816 میلیون متر مکعب است.

این حجم در روز مشابه سال گذشته 1046 میلیون مترمکعب بود که کاهش 230 میلیون متر مکعبی را در میزان ذخایر سدهای پنجگانه تهران شاهد هستیم.

شهریاری درباره حجم تفکیکی سدها نیز تصریح کرد: هم اکنون سد امیرکبیر 179 میلیون متر مکعب، سد لتیان 62 میلیون متر مکعب، سد لار 141 میلیون متر مکعب، سد طالقان 318 میلیون متر کعب و سد ماملو 117 میلیون متر مکعب ذخیره آب دارند.

وارد دوران خشکسالی شده‌ایم

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران درباره وضعیت خشکسالی در استان تهران گفت: بررسی آمار، اطلاعات، وضعیت و شرایط نزولات جوی در سال آبی جاری به ویژه کاهش بی‌سابقه بارش برف و ذخیره برفی در حوضه آبریز سدهای طالقان و امیرکبیر در سامانه غرب و لتیان و ماملو در سامانه شرق تامین آب شرب شهر تهران و همچنین روند کاهشی ورودی آب به سدها، عملا حاکی از بروز و به نوعی شروع خشکسالی با شدت بالا در حوزه عملکرد و سدهای تحت پوشش استان تهران است.

آیا ذخایر آب با چالش مواجه می‌شود؟

او درباره امکان جیره بندی آب در سدها نیز تصریح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده و با در نظر گرفتن میزان ذخایر آب در سدهای پنجگانه تهران که بخش عمده آن ناشی از وضعیت خوب منابع آبی در سال آبی گذشته است امیدواریم با همراهی و همکاری شهروندان در زمینه صرفه جویی و مصرف بهینه آب وجود داشته باشد تا در خصوص تامین مطمئن و پایدار آب شرب در روزهای اوج مصرف آب در تابستان و انتهای شهریور ماه سال جاری مشکل و چالش جدی نداشته باشیم.

شهریاری افزود: بی‌شک اگر روال و روند کاهشی ورودی‌ها و آبگیری مخازن به این شکل باشد، در سال آبی آتی ( 1401-1400 ) با مشکلات عدیده مواجه خواهیم شد که امید است با همراهی و همکاری شهروندان و مدیریت و کاهش مصرف آب بتوانیم ذخیره آب مناسبی در انتهای شهریور ماه سالجاری در مخازن سدها داشته و وارد سال آبی جدید شویم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها