شهریار فولادوند:
آشتی بازماندگان از تحصیل با آموزش/ نحوه تدریس و آموزش از راه دور در زمان و مکانهای مختلف
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش جزئیات طرح آبا (آشتی با آموزش) را برای بازگشت دانش آموزان بازمانده از تحصیل به جریان آموزش را تشریح کرد و گفت: طرح آبا ویژه افرادی طراحی شده است که در منطقه محل سکونتشان مدرسه هم وجود دارد اما شرایط آنها به گونهای است که نمیتوانند در مدرسه حاضر شوند.
اعتمادآنلاین| شهریار فولادوند، در این باره اظهار کرد: بازماندگان از تحصیل کسانی هستند که شرایط فرهنگی، اقتصادی و خانوادگی آنها مانع از حضورشان در کلاس های درس می شود، بنابراین ناگزیر هستیم به دنبال آنها برویم و علاوه بر فراهم کردن بسترهای تحصیل برای همگان، متناسب با اقتضائات بازماندگان از تحصیل، طراحی های داشته باشیم تا بتوانیم آنها را به مسیر تحصیل برگردانیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: به عنوان مثال برخی فرزندان در ایامی از سال در کشاورزی و دامداری و دیگر مشاغل به خانواده خود کمک و پا به پای آنها کار می کنند. در برخی مناطق دختران ازدواج کرده امکان ادامه تحصیل را پیدا نمی کنند.
دلایل مختلفی برای بازماندگی وجود دارد اما پذیرش چنین موضوعی برای آموزش و پرورش قابل قبول نیست و هر ساله به دنبال اتخاذ راهکارهایی برای کاهش این آمار است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طرح آبا (آشتی با آموزش) گفت: طرح آبا ویژه افرادی طراحی شده است که در منطقه محل سکونتشان مدرسه هم وجود دارد اما شرایط آنها به گونه ای است که نمیتوانند در مدرسه حاضر شوند. آبا، آموزش از راه دور است که به صورت آفلاین و یا آنلاین برگزار می شود و از انعطاف در زمان، مکان و روش تدریس برخوردار است.
فولادوند ادامه داد: با موسسات خیریه و مجموعه هایی که بر اساس مسئولیت ذاتی شان به دنبال ایفای نقش خود در راستای ارتقای تعلیم و تربیت هستند مشارکت می کنیم. یکی از منویات سندتحول مشارکت جویی با عوامل سهیم در امر تعلیم و تربیت، به جهت اجتماعی کردن مسئله تعلیم و تربیت است بنابراین همانطور که گفته شد از ظرفیت این مجموعه ها نیز کمک می گیریم.
وی با اشاره به شناسایی افراد بازمانده از تحصیل گفت: چشم انداز ما در سال اول و دوم اجرای برنامه، آموزش به 100 هزار نفر است. پیش بینی کرده ایم کلاس های اقماری برای دانش آموزان بازمانده تشکیل شود و یک مشاور از سوی مدرسه مجری، فضای کلاس را مدیریت کند و در نهایت مجموعه متولی برگزاری کلاس های اقماری، آزمون می گیرد و ارتقای پایه تحصیلی می دهد.
به گزارش ایسنا، بر اساس بسته تحولی «طرح آشتی با آموزش» (آبا)، مهمترین دلایل و ضرورت اجرای این طرح، افزایش نرخ پوشش تحصیلی و کاهش آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل، تغییر در روشهای آموزشی و استفاده از آموزشهای مبتنی بر فناوریهای نوین با انعطاف در زمان و مکان، امکان ارائه رشتههای تحصیلی برای ادامه تحصیل دانش آموزان متناسب با استعداد آنها و نیازهای هر منطقه، کمک به جبران بخشی از کمبود نیروی انسانی آموزشوپرورش در دوره متوسطه و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها بهواسطه ادامه تحصیل فرزندانشان بیانشده است.
«ایجاد فرصتهای برابر آموزشی برای دانش آموزان لازم التعلیم و بازمانده از تحصیل» دوره اول و دوم متوسطه مناطق هدف، «افزایش نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان» دوره اول و دوم متوسطه بهویژه دختران، «ارتقای نرخ گذر» تحصیلی در مناطق روستایی با استفاده از فنآوریهای نوین آموزشی با مشارکت جوانان تحصیلکرده و مسئولان و نهادهای بومی و حمایت خیرین نیکاندیش و ارتقای کیفیت آموزشی دانش آموزان مشمول طرح، با استفاده از منابع و روشهای آموزشی متنوع و باکیفیت از اهداف اجرای این بسته تحولی است.
منابع و اعتبارات مورد نیاز این طرح، در قالب کمکهای افراد خیّر و مؤسسات آموزشی و فرهنگی خیریه، سمنها، نهادها و ارگانها، کمکهای شورای آموزشوپرورش و اعتبارات وزارت آموزشوپرورش است.
بنابر اعلام رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش، پیش از این و در مرحله اول، این طرح در استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان اجراشده است که در اجرای مرحله اول این طرح قریب به 2000 نفر از افراد بازمانده از تحصیل وارد دایره آموزش شده بودند و این روند ادامه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید