ممنوعیتی که بازهم اجرا نشد:
افزایش سفرهای مردم با وجود کاهش تردد!
در هفته گذشته و در حالی که ممنوعیت های تردد بین استانی از نیمه آن اعمال شد، ترددهای بین استانی مردم با کاهش 9 درصدی نسبت به دو هفته گذشته مواجه شد اما سفرهای مردم به نظر افزایش یافته است.
اعتمادآنلاین| در شرایطی که هفته گذشته و براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوعیت تردد بین استانی از ساعت 18 روز دوشنبه 28 تیرماه آغاز شد و قرار است تا ساعت هفت صبح دوشنبه هفته جاری (چهارم مرداد ماه) ادامه پیدا کند، آخرین وضعیت ترددهای بین استانی نشان می دهد که این ممنوعیت تا حدودی در کاهش سفرهای جادهای مردم تأثیرگذار بوده است.
به گزارش ایسنا، براساس جدیدترین گزارش مرکز مدیریت راه های کشور از تحلیل وضعیت تردد در بازه زمانی 25 تا 31 تیرماه نشان می دهد که متوسط تردد روزانه بین استانی از جمعه 25 تیرماه تا پنج شنبه 31 تیرماه یک میلیون و 673 هزار و 174 وسیله نقلیه بوده است که این آمار نسبت به مدت مشابه هفته قبل از این گزارش (18 تا 24 تیرماه) 9 درصد کاهش یافته و تنها یک درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
البته مردم مانند همیشه سفرهای خود را قبل از اعمال این ممنوعیت آغاز کرده بودند و از روز یکشنبه هفته گذشته تا عصر روز بعد از آن، روند افزایشی در نمودارهای منتشر شده مشهود است و ترددهای بیناستانی مردم در این بازه حدود 24 ساعته تا حدود یک میلیون و 900 هزار وسیله نقلیه هم افزایش یافت.
همچنین آمار دیگری نشان میدهد که مردم سفرهای خود را در ایام ممنوعیت کاهش ندادند چرا که در همین بازه مورد بررسی مجموعا حدود 9 میلیون 39 هزار خودرو با پلاک یکتا در محورهای مواصلاتی مختلف مشاهده شدهاند و این تعداد، 400 هزار وسیله نقلیه بیشتر از تعداد اعلام شده در هفته قبل از این گزارش است. البته مثل همیشه عمده این خودروها (بیش از 20 درصد) متعلق به استانهای تهران و البرز بودند و خودروهایی با پلاک استانهای خراسان رضوی، فارس، اصفهان و مازندران در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
این مسئله نشان میدهد که گرچه تردد وسایل نقلیه مختلف به صورت کلی در محورهای مواصلاتی کاهش یافت و حتی نگاهی به نمودار خطی این گزارش نشان می دهد دقیقا در روز اعمال ممنوعیت تا پنج شنبه هفته گذشته روند رو به افزایش ترددهای بین استانی رو به کاهش گذاشته است اما خودروهای غیربومی در استانهای مختلف بیشتر از هفته گذشته مشاهده شدند.
به عنوان مثال تغییرات انباشت خودرو در استانهای مازندران و گیلان در هفته گذشته نشان میدهد که بیشترین انباشت وسایل نقلیه در مازندران در بازه زمانی 22 تا 31 تیرماه مربوط به روز پنج شنبه 31 تیرماه با 47 هزار و 271 وسیله نقلیه بوده که بیش از دو برابر نسبت به دو هفته قبل افزایش یافته است و بیشترین خودروهای غیربومی مشاهده شده در سطح استان مربوط به تهران و البرز، گلستان، خراسان رضوی، اصفهان و گیلان بودهاند. همچنین بیشترین انباشت وسایل نقلیه در گیلان نیز با 29 هزار و 605 خودرو مربوط به همین روز بوده است که عمده آنها مربوط به تهران و البرز، مازندران، قزوین، اردبیل و آذربایجان شرقی بودهاند.
نکته قابل تأمل دیگر اینکه با وجود کاهش تردد بین استانی در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن در اکثر استانهای کشور، سیستان و بلوچستان و اردبیل شاهد افزایش 9 و هشت درصدی تردد بودهاند و این مسئله با توجه به شیوع ویروس کرونا هندی دلتا نگران کننده به نظر میرسد.
مهمتر اینکه وضعیت تردد بین استانی وسایل نقلیه مختلف و قیاس آن با بازه زمانی مشابه در سال گذشته نشان میدهد که استانهای کهکیلویه و بویراحمد، فارس، گلستان و اردبیل با 135 درصد، 55 درصد، 35 درصد و 20 درصد بیشترین افزایش تردد را در میان دیگر استانها تجربه کردند.
دیدگاه تان را بنویسید