کد خبر: 507036
|
۱۴۰۰/۰۵/۰۳ ۰۹:۱۸:۰۰
| |

سردار آبرومند از هلدینگ یاس و دستکاری درجداول بودجه تا سودای بهشت/ چه کسانی در شورای شهر تهران از آبرومند برای رسیدن به شهرداری حمایت می کنند؟

نام آبرومند در ماجرای دستکاری جداول و ارقام بودجه سال 1400 بازهم بر سر زبان ها افتاد، آبرومند دستیار ریاست مجلس در امور آبادانی و پیشرفت و الیاس نادران رئیس کمیسیون تلفیق عضو تیمی هستند که بدون اطلاع نمایندگان در بودجه دست برده اند تغییرات صدها میلیارد تومانی را در ردیف های بودجه 1400 اعمال کرده اند.

سردار آبرومند از هلدینگ یاس و دستکاری درجداول بودجه تا سودای بهشت/ چه کسانی در شورای شهر تهران از آبرومند برای رسیدن به شهرداری حمایت می کنند؟
کد خبر: 507036
|
۱۴۰۰/۰۵/۰۳ ۰۹:۱۸:۰۰

اعتمادآنلاین| در حالی که منتخبان ششمین دوره شورای شهر مدعی فساد ستیزیند، برخی خبرها از لابی های پر حجم جمعی برای بازگشت حلقه یاس به شهرداری تهران حکایت می کند.


به گزارش دیده‌بان ایران، شنیده می شود که برخی مدیران ارشد شهرداری تهران در دوران محمدباقر قالیباف که عمدتا نامشان به پرونده پرمناقشه هلدینگ یاس گره خورده است این روزها بصورت جدی وفشرده در صدد رایزنی و لابی برای تحمیل یکی از گزینه هایشان به عنوان شهردار آتی تهران هستند.


حجم فساد در هلدینگ یاس به قیمت سال 1396 حدود 13 هزار میلیارد تومان بوده است. این سازمان اقتصادی در معاملات کلان شهرداری تهران، صداوسیما، خریدهای خارجی سپاه و دور زدن تحریم‌ها فعال بود.


سایت امتداد گزارش داده بود که سردار جمال الدین آبرومند از متهمان پرونده هلدینگ یاس ودستیار حوزه خدمت و پیشرفت رئیس مجلس از جمله گزینه های جدی حلقه یاران قالیباف است که به صورت ویژه ای برای دست یابی به کرسی شهرداری تهران به شورای ششم شهر تهران تحمیل شده و رایزنی ها برای حضور او در مقام بیست و دومین شهردار تهران به صورت فشرده در دستور کار نزدیکان قالیباف قرار دارد.


نام آبرومند در ماجرای دستکاری جداول و ارقام بودجه سال 1400 بازهم بر سر زبان ها افتاد،جمال الدین آبرومند دستیار ریاست مجلس در امور آبادانی و پیشرفت و الیاس نادران رئیس کمیسیون تلفیق عضو تیمی هستند که بدون اطلاع نمایندگان در بودجه دست برده اند تغییرات صدها میلیارد تومانی را در ردیف های بودجه 1400 اعمال کرده اند.


در کنار سردار آبرومند، مازیار حسینی دیگر گزینه ی جدی حلقه یاران قالیباف برای کوچ مجدد از بهارستان به شهرداری تهران هستند.


این در حالی است که انتخاب او یا دیگر گزینه های نزدیک به این طیف در جایگاه شهرداری تهران موید استمرار در آمدزایی به شکل گذشته خواهد بود. چرا که روند رسیدگی به حجم گسترده فساد اقتصادی در پرونده هلدینگ یاس همچنان گشوده است و حساب های مورد مناقشه هنوز قطعی نشده اند و رسیدگی و حل و فصل و روند قضایی پرونده همچنان ادامه دارد.


برغم تلاش های تیم قالیباف برای به شهرداری رساند حسینی یا آبرومند ، پرویز سروری نماینده تهران اخیرا در گفتگویی تاکید کرده است اگر در پرونده گزینه ای ابهام اقتصادی باشد یا روشن شود از فساد همکاران سابقش مطلع بود از دایره بررسی های شورا کنار گذاشته خواهد شد.


در همین زمینه عبدالله رمضان زاده، سخنگوی دولت اصلاحات در گفتگویی با اعتماد آنلاین هشدار داده است که انتخاب شهردار تهران از میان افرادی که دارای پرونده در تخلفات هلدینگ یاس هستند، دهن کجی به قانون، اخلاقیات و شهرمداری است. بعید می دانم نهادهای نظارتی اجازه بدهند این تخلفات ادامه پیدا کند. باید از حضور کسانیکه در تخلفات دست داشتند، در شهرداری تهران جلوگیری شود.


او گفته است که به نظر می رسد عده ای در گذشته در شهرداری تهران برداشتشان این بوده که فعال مایشاء هستند و هر کاری کنند کسی کاری با آنها ندارد. از دل این تفکر پرونده عیسی شریفی و وضعیتی که در تراکم فروشی شاهد آن بودیم، خارج شد. تهران با مشکل محیط زیستی، ترافیک و تراکم فروشی روبرو شده و این مشکلات با حضور افرادی که در پرونده هلدینگ یاس حضور داشتند، بیشتر هم می شود.

مهردادی و سیف یاران دیروز آبرومند

سردار جمال‌الدین آبرومند 59 ساله دارد وفارغ التحصیل دکتری صنایع از دانشگاه علم و صنعت است، او تا تیرماه 1397 به عنوان معاون هماهنگی سپاه پاسداران فعالیت می‌کرد و در عین حال، رئیس هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه بود. خرداد 1393 وقتی قرارداد 20 هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران با بنیاد تعاون سپاه امضا شد، نام آبرومند و سردار مهردادی نیز ذیل تفاهمنامه بین دو نهاد خبر ساز شد.


تا اینکه در تیرماه 1397 به طور ناگهانی از معاونت هماهنگی سپاه برکنار شد و حسین سلامی که آن زمان جانشین فرمانده سپاه بود، با حفظ سمت، سرپرستی معاونت هماهنگی را نیز بر عهده گرفت. آبرومند پس از برکناری به عنوان «جانشین قرارگاه جنگ نرم» سپاه منصوب شد.


سردار آبرومند با طرح نامش در افشاگری های اخیرا محمد سر افراز به عنوان یکی از متهمان پرونده فساد هلدینگ یاس در فضای رسانه ای به شهرت رسید . شهرتی که نزدیکی او با محمد باقر قالیباف شهردار اسبق تهران را آشکار کرد.


چنان که سه ماه بعد از ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم به عنوان دستیار رئیس مجلس، در حوزه خدمت و پیشرفت مشغول به کار شد.آبرومند اولین فردی است که به عنوان دستیار حوزه خدمت و پیشرفت رئیس مجلس صاحب حکم و جایگاه است و تا پیش از این چنین عنوان در دفتر ریاست مجلس و جود نداشت .


نقش آبرومند در هلدینگ یاس چه بود؟

در میانه اسفند سال گذشته دیوان عالی کشور حکم برخی از متهمان پرونده فساد سرداران سپاه پاسداران را تایید کرد. براین اساس عیسی شریفی، قائم‌مقام محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران به 20 سال زندان و استرداد رشوه‌های دریافتی محکوم شد. محمود سیف، دیگر سردار سپاه که معاون اقتصادی سازمان اطلاعات سپاه بود نیز به 30 سال زندان و استرداد مال نامشروع حاصل از فساد محکوم شد.


مسعود مهردادی، قائم‌مقام اقتصادی بنیاد تعاون سپاه به دو سال زندان محکوم شد و محمود خاکپور نیز به 5 سال و شش ماه حبس و 40 ضربه شلاق محکوم شده است. در رای صادره اعلام شده که تاکنون حدود 580 میلیارد از دارایی این افراد نیز ضبط شده است.


این پرونده سه متهم دیگر نیز دارد که رای آن‌ها به تایید دیوان عالی کشور نرسید. یکی از این متهمام جمال‌الدین آبرومند، معاون هماهنگی سابق سپاه پاسداران است. او و محمود سیف رابط بنیاد تعاون سپاه و سازمان اطلاعات سپاه با این پرونده فساد بودند. پیشتر در بهار سال 98 نام آبرومند در میان مثلث فساد در اطلاعات سپاه پاسداران مطرح شد.وی همزمان رئیس هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه بود و به همراه مهردادی که گفته می شود مغز متفکر فعالیت‌های اقتصادی این سازمان بود، پروژه‌ها را پیش می‌برد.


اوایل فروردین ماه به دنبال رای دیوان عدالت اداره در پرونده عیسی شریفی ، اخباری غیررسمی درباره خلع درجه جمال‌الدین آبرومند در فضای مجازی منتشر شده بود. این خبرها پس از اعلام تایید رای دادگاه نظامی تهران در دیوان عالی کشور در اسفندماه 99 در مورد برخی از متهمان فساد در هلدینگ یاس منتشر شده بود. البته ساعتی بعد از انتشار این خبرها سردار رمضان شریف با تکذیب خبر خلع درجه و برکناری سردار آبرومند آن را رد کرد.


به گفته محمد سرافراز، رئیس پیشین سازمان صداوسیما ، در داستان سپردن پروژه‌ها و مزایده‌های این سازمان، چند تن از جمله جمال‌الدین‌ آبرومند معاون وقت هماهنگی سپاه، قصد مشارکت در مزایده‌های صداوسیما داشته‌اند و مسعود مهردادی بعنوان نماینده این افراد و ارگانهای سپاه در جلسات مزایده شرکت می کرده است.


19 فروردین سال جاری نیز در جریان یک گفت‌وگوی عمومی در شبکه اجتماعی کلاب‌ هاوس، محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران درباره پرونده‌های فساد دوران شهرداری محمدباقر قالیباف گفت در یک بازه زمانی کوتاه در سال 93، «12 هزار و 900 میلیارد تومان» از اموال شهرداری تهران به شرکت رسا تجارت مبین وابسته به بنیاد تعاون سپاه واگذار شده است.


این عدد اشاره به پرونده «فساد 13 هزار میلیارد تومانی» در بنیاد تعاون سپاه دارد که پیش از این از سوی عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت خاتمی افشا شده بود و اکنون از سوی عضو شورای شهر تهران تایید شد.
قرارداد اصلی همکاری شرکت رسا تجارت مبین با شهرداری تهران که منجر به چنین واگذاری‌هایی شده است، در تاریخ 13 خرداد سال 93 بین مسئولان شهرداری و سپاه امضا شده است. شرکت «رسا تجارت مبین» یکی از بازوهای «هلدینگ یاس» بود که زیر مجموعه بنیاد تعاون سپاه محسوب می‌شدند .

اگرچه فهرست راه یافته به شورای شهر از نظر تعلق سیاسی یکدست جلوه می کند اما تصاحب کرسی شهرداری تهران به عامل اختلافی میان آنان بدل شده است. رایزنی هایی که سودای بازگشت یاران نزدیک به قالیباف در عرصه مدیریت شهری تهران را عیان کرده است .


هر 21 منتخب دوره جدید شورای شهر تهران بر آمده از فهرست انتخاباتی شورای ائتلاف جبهه نیروهای انقلاب همان فهرست انتخاباتی محمدباقر قالیباف با سر لیستی مهدی چمران است .


به دنبال افشای این فساد بی سابقه در شهرداری تهران مجلس شورای اسلامی در دوره دهم دو بار طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را به جریان انداخت اما طرح به سرانجام نرسید و در نهایت قالیباف دراز مجلس برای عدم رای به طرح تحقیق وتفحص از شهرداری تهران تشکر کرد.


طراحان طرح رایزنی های فشرده را عامل ناکامی تفحص از شهرداری تهران در زمان قالیباف اعلام کردند در یکی از موارد بنا به گفته مصطفی میر سلیم نماینده تهران در مجلس برای ممانعت از طرح این تفحص در مجلس 65 میلیاردتومان رشوه پرداخت شده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها