غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه:
حفظ انقلاب از اصل انقلاب مهمتر است / فساد فرهنگی خطرش حتی از فساد اقتصادی بیشتر است
رئیس قوه قضاییه گفت: حفظ انقلاب از اصل انقلاب مهمتر است؛ بههمین دلیل مقام معظم رهبری، شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی فضای مجازی ایجاد میکنند و گاهی نهادهای رسمی مثل مجلس نسبت به آنها واکنش نشان میدهند؛ ولی جایگاه شوراهای عالی تأسیسی محکم و استوار است.
اعتمادآنلاین| سعید رضا عاملی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی به همراه جمعی از اعضای شورا و معاونان دبیرخانه در محل دفتر رییس قوه قضاییه با حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای ملاقات کردند.
به گزارش ایرنا، محسنی اژهای در این دیدار، افزود: 37 سال از عمر شورای عالی انقلاب فرهنگی میگذرد، چرا مردم و مسوولان کمتر این نهاد و جایگاه آن را میشناسند. گزارش چهار دهه گذشته را به مردم دهید. شورای عالی باید نسبت به مسائل فرهنگی کشور بیشتر حساس باشد و با توجه به مقتضیات، هر 10 یا پنج سال یک دستهبندی از گذشته و آینده داشته باشد.
وی با بیان اینکه اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید اولویتها را مشخص کند، ادامه داد: این شورا با نگاه آیندهنگری مشکلات فرهنگی یک دهه آینده را مشخص کند.
رییس قوه قضاییه تاکید کرد: مسأله فرهنگی کشور بسیار مهم است و فساد فرهنگی خطرش حتی از فساد اقتصادی و فساد سیاسی که مردم نسبت به آن حساس هستند، مهمتر و بیشتر است. باید بدانیم در آینده مفاسد فرهنگی و معضلات آن را چگونه باید پیشگیری کرد و با آن مواجه شد.
وی خاطرنشان کرد: حتی قوه قضاییه در این خصوص خلاء قانونی دارد و به ما کمک کنید؛ اگر قوه قضاییه مجبور است برخورد قهری با جرم، جنایت، معضلات، تخلفات، مفاسد، مفسد، فاسد و فساد بکند نمیخواهد برای خانوادههای آنها که به طور عمده مقصر نیستند، عوارضی داشته باشد.
اژه ای ادامه داد: باید فکری شود تا عوارض جانبی ایجاد نشود یا کاهش یابد. کسی که گرفتار جرم میشود، سابقه او موجب گرفتاری و کاهش جایگاه اجتماعی میشود، خانواده او جایگاه ضعیف پیدا می کند. باید به فکر صیانت از مجرمین و خانواده آنها هم باشیم.
رییس قوه قضاییه، اظهار داشت: برای نسلی که انقلاب، جنگ و سختی ها را ندیده و توقعات زیادی دارد، باید فکری کرد. حفظ انقلاب از اصل انقلاب مهمتر است؛ بههمین دلیل مقام معظم رهبری، شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی فضای مجازی ایجاد میکنند و گاهی نهادهای رسمی مثل مجلس نسبت به آنها واکنش نشان میدهند؛ ولی جایگاه شوراهای عالی تأسیسی محکم و استوار است.
اژه ای درباره توافقنامه میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوه قضابیه در دوره قبل گفت: بنده کارگروه مشترک را قبول دارم و اگر در آن توافقنامه پیش بینی شده باید اجرا و اگر لازم باشد بازنگری شود. کارگروه مشترکی بین قوه و شورا باشد تا بر اساس توافقنامه تعاملات و همکاری صورت پذیرد؛ این کارگروه باید نسبتبه معضلات فرهنگی و کاهش آسیبها در ساحتهای مختلف چاره اندیشی کند.
جایگاه شورا با برخی نگاه ها ضعیف شد
در ادامه این دیدار، آیت اله علی اکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به رییس قوه قضاییه اظهار داشت: انتصاب شما تصمیم بسیار درستی بود و چنانچه شما بخواهید، شورای عالی در زمینههای مختلف علاقه مند همکاری و مساعدت است و در عرصههای علمی و فرهنگی مشاوران نخبگانی به شما معرفی میکند.
وی با بیان اینکه لازم است در امور مشترک با یکدیگر تعامل بیشتری داشته باشیم، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی، پارلمان فرهنگی و اخلاقی در سبک زندگی ایرانی اسلامی، کاهش آسیبهای اجتماعی، تقویت رویشها و اعتماد ملی، سرمایه اجتماعی، قوام دهنده و تحکیم دهنده نظام است، نه فقط سیاستگذاری با برخی حرفهای انتزاعی.
رشاد تاکید کرد: شما نایب رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی هستید، کمک کنید شورا به جایگاه واقعی خود برگردد؛ چرا که متأسفانه برخی نگاه ها جایگاه شورا را گاهی ضعیف کرده است.
در بخش دیگری از این دیدار، حجت الاسلام محمد محمدی عراقی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فرصت تعامل با شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرصت مغتنمی است، به خصوص در توجه به فرهنگ باید بیشتر همکاری شود و با توجه به تأکیدات رهبری، قوه قضاییه در اجرای مصوبات دغدغه داشته باشد و به این مهم کمک کند.
همچنین محسن قمی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به رییس قوه قضاییه تاکید کرد: از حسن انتخاب شما از درون قوه قضاییه خیلی خوشحالیم. شما به شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه خوبی دارید.
وی گفت: این جلسه را استمرار دهید، جلسه مستقل بگذارید و نسبت به اتباع غیر ایرانی که بیشتر مطالبه کرامت دارند، توجه بفرمایید.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: باید با سایر ملیتها که در ایران زندگی می کنند مثل شهروندان خود احترام بگذاریم و اجازه ندهیم به هر نحوی آنها مورد بیمهری قرار گیرند.
دیدگاه تان را بنویسید