سخنگوی سازمان غذا و دارو:
دولت آینده دغدغه واردات و تولید واکسن نخواهد داشت / تحویل 14 میلیون دُز واکسن خریداری شده از سبد کواکس / انجام بیش از 60 درصد واکسیناسیون تا پایان برنامه ملی با واکسنهای ایرانی
کیانوش جهانپور گفت: با توجه به ریل گذاری انجام شده در زمینه واردات و تولید واکسن تقریبا دغدغه ای برای دولت آینده در این زمینه غیر از واکسیناسیون وجود نخواهد داشت.
اعتمادآنلاین| کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به تولیدات داخلی واکسن کرونا در کشور ما همچنان واردات واکسن را نیز در دستور کار داریم.
به گزارش برنا؛ او با بیان اینکه قرار بر این بود که برنامه ملی واکسیناسیون با واکسن خارجی آغاز شود و ادامه پیدا کند تا تولیدات داخل به تدریج به سبد واکسن کشور افزوده شود و این اتفاق تقریبا رخ داده است، افزود: شاید تأخیری در برنامه واردات در هفته های گذشته داشتیم اما عملا این اتفاق به روند مناسبی رسیده است و تولیدات داخلی واکسن نیز درحال وارد شدن به چرخه تزریق است.
انجام بیش از 60 درصد واکسیناسیون تا پایان برنامه ملی با واکسن های ایرانی
جهانپور بیان کرد: حدود 5 تا 6 درصد واکسن های تزریق شده در کشور تا به امروز، واکسن ایرانی است و تا پایان مرداد این رقم به 20 درصد خواهد رسید.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تا پایان شهریور سهم تزریق واکسن های ایرانی در کشور به 30 تا 40 درصد خواهد رسید، تصریح کرد: پیش بینی این بود که تا پایان برنامه واکسیناسیون 60 درصد میزان واکسیناسیون با واکسن ایرانی انجام شود و فکر می کنیم فراتر از این میزان محقق شود.
تحویل واکسن های آسترزنکا و سینوفارم از سبد کواکس به ایران
او گفت: کماکان واردات مستقیم واکسن در کنار واردات واکسن از سبد کواکس برقرار است چرا که از مجموعه خرید ما از کواکس 14 میلیون و 600 هزار دُز دیگر باید به کشور بیاید.
جهانپور با اشاره به اینکه واکسن های مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت از سبد کواکس است، ادامه داد: محموله های اولی که از کواکس به کشور آمده آسترزنکا بود و در ادامه هم احتمالا آسترزنکا و سینوفازم وارد خواهد شد.
او با اشاره به اینکه خرید واکسن کرونا از چین و روسیه خواهیم داشت، گفت: تولید داخل واکسن هیچ مغایرتی با واکسن های خارجی نخواهد داشت و همه این موارد کمک می کند که واکسیناسیون در کشور سریع تر محقق شود.
نیاز ما به واردات واکسن در سال های آینده کاهش پیدا می کند
سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: سال های بعد قطعا نیاز ما به واردات واکسن کرونا کاهش پیدا می کند مگر اینکه واریانت های جدیدی شکل بگیرد که واکسن آن در کشور وجود نداشته باشد. اما با توجه به برنامه و ظرفیتی که برای خط تولید وجود دارد می توانیم حتی تا 40 روز خط های تولید را به سمتی که نیاز است، تغییر دهیم.
او با اشاره به اینکه تولید واکسن یادآور سوبرانا پلاس در کشور در ماه های آینده می تواند برای افرادی که سابقه ابتلا دارند صورت می گیرد، ادامه داد: تولید واکسن اسپوتنیک وی در داخل کشور و واکسن های دیگر ایرانی می تواند نیاز ما را به واردات واکسن به حداقل برساند.
اسپوتنیک ظرفیت تأمین واکسن به 60 کشور خواهان را ندارد
جهانپور ادامه داد: اسپوتنیک وی روسیه این ظرفیت را وجود ندارد که برای 60 کشور خواهان این واکسن دُز های بالایی را تأمین کند. همچنین قرارداد اسپوتنیک استفاده از زیرساخت کشور ها برای تولید واکسن بود که در ایران نیز این اتفاق افتاد و موارد اول تولید شد و برای تأیید ارسال شده تا درصورت تأیید تولید آن انجام شود.
واکسیناسیون عمومی، تنها دغدغه ی دولت آینده در حوزه واکسن
سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با توجه به ریل گذاری انجام شده در زمینه واردات و تولید واکسن تقریبا دغدغه ای برای دولت آینده در این زمینه غیر از واکسیناسیون وجود نخواهد داشت. دولت آینده ادامه واردات را تحویل خواهد گرفت و واکسیناسیون عمومی در دولت آینده حتی می تواند با سرعت بیشتری تداوم داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید