کد خبر: 519738
|
۱۴۰۰/۰۸/۰۵ ۱۵:۱۶:۲۳
| |

بحران فرسایش بادی و آبی در کشور جدی است

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به اینکه کشور در بحران جدی فرسایش بادی و آبی است،‌ گفت: سالانه بیش از 15.4 تن در هکتار فرسایش آبی در کشور اتفاق می‌افتد و ایجاد مرکز پایش مخاطرات منابع طبیعی می‌تواند با مدیریت سه عامل آب، خاک و پوشش گیاهی تاثیر شگرفی بر مدیریت منابع طبیعی کشور داشته باشد.

بحران فرسایش بادی و آبی در کشور جدی است
کد خبر: 519738
|
۱۴۰۰/۰۸/۰۵ ۱۵:۱۶:۲۳

اعتمادآنلاین| مسعود منصور در مراسم افتتاح مرکز مانیتورینگ و هشدار مخاطرات منابع طبیعی که صبح امروز (5 آبان) در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری برگزار شد، با تاکید بر چالش‌های متعددی که گریبانگیر محیط زیست است خاطرنشان کرد: تهدیدات زیادی متوجه منابع طبیعی است. چالش‌هایی مانند تغییر اقلیم، حریق، آفات، فرسایش آبی و فرسایش بادی از اصلی‌ترین مشکلات ما هستند.

به گزارش ایسنا،وی ادامه داد: میزان فرسایش آبی ما سالانه بیش از 15.4 تن در هکتار و این چالشی است که متوجه خاک غنی کشور ماست همچنین رسوب سیلاب به‌عنوان مشکلی که سبب پر شدن مخازن سدها می‌شود، قابل چشم پوشی نیست. عملیات آبخیزداری می‌تواند با مهار 9 تن در هکتار از این آسیب ، کمک شایانی به جلوگیری از فرسایش آبی و خاکی کند. لذا ایجاد مرکز پایش مخاطرات منابع طبیعی می‌تواند با مدیریت سه عامل آب، خاک و پوشش گیاهی تاثیر شگرفی بر مدیریت منابع طبیعی کشور داشته باشد.

منصور همچنین با اشاره به واحدهای زیرمجموعه سازمان جنگل‌ها خاطرنشان کرد: ما هم اکنون 33 اداره و 420 واحد شهرستانی زیرمجموعه خود داریم البته این زیرشاخه‌ها در شهرستان‌ها با نام اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شناخته می‌شود.

رضا بیانی - مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها - در ادامه این برنامه با اشاره به اقداماتی که در سال‌های گذشته با همکاری سازمان پدافند غیر عامل انجام شده است، گفت: در دهه 90 دو یا سه تفاهمنامه با سازمان پدافند غیر عامل امضا شد. تا آن زمان بیشتر کارها به‌صورت آنالوگ انجام می‌شد اما پس از امضای این تفاهمنامه دورنمایی توسط سازمان پدافند غیرعامل برای ایجاد سیستم ژئوپورتال به وجود آمد تا مخاطراتی مانند سیل و زمین‌لرزه را بر اساس لایه‌های اطلاعاتی که در سازمان جنگل‌ها وجود داشت،رصد کنیم.

وی افزود: اجرای این طرح سبب شد ما در سال 95 حدود 100 لایه ملی را در ژئوپورتال خود بارگذاری و به‌صورت ژئودیتابیس ذخیره کنیم. ما اولین سازمانی بودیم که توانسته‌ایم این اقدام را با همکاری سازمان پدافند غیرعامل انجام دهیم.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها با تاکید بر اهمیت خزانه ژنی کشور گفت: در حال حاضر پنج لایه رویشی به همراه 8000 گونه گیاهی در کشور ما وجود دارد.تک تک این گونه‌ها بخشی از بانک ژنی ما هستند که در کشورها و حتی غاره‌های دیگر نظیر اروپا وجود ندارند. در راستای حفاظت از این خزانه ژنی، مرکز بذر ما در شهر آمل تاسیس شده است و توانسته‌ایم ژنوم گیاهانی مانند خرمندی، انجیلی و سرخدار را ذخیره کنیم.

بیانی ادامه داد: این طرح برای 192 نهالستان در یک عرض و طول جغرافیایی منحصر به فرد انجام شد و سعی کردیم که خزانه ژنی هر نهالستان با توجه به ویژگی‌های به‌خصوص همان منطقه تهیه شود و بتوانیم در صورت ایجاد خطر برای این گونه‌های در معرض انقراض، آن‌ها را بازتولید کنیم البته برای توسعه این طرح نیازمند حمایت‌های فیزیکی و معنوی نهادهای مسئول هستیم.

مژگان احسانی - سرپرست دفتر فناوری اطلاعات سازمان جنگل‌ها - نیز در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به پیشرفت‌های قابل توجهی که در سامانه‌های هوشمند صورت گرفته است، گفت: ما در زمینه نرم افزار و سامانه‌های تخصصی توسعه خوبی داشته‌ و توانسته‌ایم سامانه‌هایی با هدف تسهیل در خدمت‌رسانی به ارباب رجوع طراحی کنیم. ایجاد سامانه‌هایی مانند سامانه جامع پاسخگویی به استعلامات (که به صورت یکپارچه در کل کشور فعالیت می‌کند)، سامانه جامع حدنگاری و اراضی و به خصوص سامانه اتوماسیون ملی که در حال راه اندازی است از مهم ترین طرح هایی هستند که اجرا کرده‌ایم البته به بلوغ رسیدن این طرح‌ها نیازمند منابع قدرتمندی است که بتواند از داده‌های ما در برابر خطرات متعدد نظیر حملات سایبری محافظت کند. بیشتر سامانه های مهم ما از بستر اینترنت به «بستر امن وی پی ان» منتقل شده است و سیمکارت ای پی ان در اختیار افراد مورد نظر ما قرار گرفته است البته زیرساخت‌های ما همچنان نیازمند سخت‌افزار قدرتمندتری است.

وی موضوع پدافند غیرعامل را موضوعی غیرقابل چشم پوشی خواند و ادامه داد: در رابطه با پدافند غیرعامل که از اهمیت بالایی برخوردار است، سه موضوع مطرح است؛ مورد اول استانداردسازی است که امری پسیو محسوب می‌شود. مورد دوم بحث تجهیزات امنیتی به عنوان موضوعی اکتیو است و مورد آخر ارتباطات سازمان از جمله دوربین‌ها و لینک‌ها است که تجهیز آن‌ها هزینه‌های هنگفتی دربر دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها