کد خبر: 521671
|
۱۴۰۰/۰۸/۱۸ ۰۹:۵۹:۵۷
| |

یک قارچ قاتلِ دلفین‌ها که منشاء انسانی دارد

قارچ مرگباری که احتمالا ناشی از فعالیت‌های بشر در خشکی بوده است، در اوایل دهه 2000 باعث مرگ بیش از 40 دلفین در دریای "سِیلیش" بین ایالت شمالی واشنگتن آمریکا و ایالت بریتیش کلمبیای کانادا شد.

یک قارچ قاتلِ دلفین‌ها که منشاء انسانی دارد
کد خبر: 521671
|
۱۴۰۰/۰۸/۱۸ ۰۹:۵۹:۵۷

اعتمادآنلاین| بر اساس مطالعات و آزمایشات جدید در دانشکده دامپزشکی "دیویس" در دانشگاه کالیفرنیا از سال 1997 تا 2016 درایالت‌های واشنگتن و بریتیش کلمبیا 42 مورد عفونت در پستانداران دریایی که مبتلا به قارچ "کریپتوکوُکوس گاتی" بودند مشاهده شد.

به گزارش ایسنا،این مطالعه که در تاریخ 21 اکتبر در نشریه "بیماری‌های ارگانیسم‌های آبزی" منتشر شده است می‌گوید: "سی گاتی" در خاک و درختان به‌ویژه در نواحی حاره‌ای و جنگل‌های نیمه حاره‌ای وجود دارد.

به گفته مؤلفان این گزارش، استنشاق گرده‌های "سی گاتی" می‌تواند منجر به بیماری‌های مغز و ریه در انسان و حیوان‌ شود و این‌گونه بیماری‌ها مسری نیستند.

بررسی تاریخچه بروز بیماری‌های قارچی در پستانداران دریایی نشان داده که احتمال دارد فعالیت بشر در خشکی منجر به انتشار گرده‌های قارچ به آب‌ دریا شده باشد.

فعالیت‌های انسانی از جمله جنگل‌زدایی و ساخت‌وساز که خاک را جابجا می‌کند می‌تواند گرده‌های قارچ "سی گاتی" را در هوا پراکنده کرده و موجب بروز عفونت در انسان‌ و حیوان‌هایی شود که در نزدیکی محل ساخت‌وساز یا جنگل‌زدایی زندگی می‌کنند.

سارا تِمَن، مؤلف ارشد این گزارش می‌گوید: درحالی‌که محیط‌زیست را به‌گونه‌ای بی‌سابقه تغییر می‌دهیم، ممکن است شاهد بیماری‌های بیشتری در میان مردم و حیات‌وحش باشیم.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در اواخر دهه 1990 و تا اوایل 2000 حدود 90 نفر که عمدتا دچار ضعف سیستم ایمنی بدن بودند، هدف شیوع بیماری‌های قارچی شدند.

همچنین دانشمندان می‌گویند احتمال دارد نخستین مورد ابتلا به قارچ "سی گاتی" در یک گرازماهی در شمال غرب اقیانوس آرام بوده باشد که دو سال پس از آن در سال 1999 اولین مورد آن در انسان نیز در همین منطقه دیده شد.

دانشمندان در ارتباط با دلفین و گرازماهی‌هایی که در همین دوره زمانی در دریای سِیلیش مرده‌اند، می‌گویند این پستانداران دریایی در نزدیکی اراضی آلوده به قارچ یافت شده بودند.

پژوهشگران می‌گویند که احتمال دارد گرده‌های قارچ بر سطح آب پراکنده شده باشد و هنگامی‌که دلفین‌ها و گرازماهی‌ها برای تنفس به سطح آمده‌اند، آن را وارد دستگاه تنفسی خود کرده‌اند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها