یادبود "مادر محیطزیست ایران" در کنفرانس بینالمللی سیموست 2021 تهران
در سومین روز کنفرانس بینالمللی سیموست 2021 تهران، ضمن یادبود زندهیاد مه لقا ملاح، مادر محیط زیست ایران، از فعالیتهای زیستمحیطی ایشان تقدیر شد.
اعتمادآنلاین| سومین روز کنفرانس بینالمللی سیموست 2021 تهران با یادبود زندهیاد مهلقا ملاح، مادر محیط زیست ایران، از ساعت 12 امروز آغاز و از فعالیتهای زیستمحیطی ایشان تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، روز دوشنبه 17 آبان 1400، مه لقا ملاح که بنیانگذار سازمان غیردولتی زیستمحیطی «جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست» بود و از وی به عنوان «مادر محیط زیست ایران» یاد میشود، دارفانی را وداع گفت و به همین مناسبت، اعضای برگزاری کنفرانس بینالمللی سیموست 2021 تهران تصمیم گرفتند در روز سوم برگزاری این کنفرانس، از این بانوی فعال در حوزه محیط زیست تجلیل کنند.
پیش از شروع پنل پنجم کنفرانس بینالمللی سیموست 2021 تهران، فیلمی کوتاه از زندهیاد مه لقا ملاح پخش و در ادامه گزارش کوتاهی از فعالیتهای محیطزیستی این فعال در حوزه محیطزیست بیان شد و در ادامه حاضران یک دقیقه به احترام ایشان سکوت کردند.
مهلقا ملاح در سال 1296 هنگامی که پدر و مادرش با کاروان برای زیارت به مشهد میرفتند، در یک کاروانسرای عباسی در بین راه بهدنیا آمد. پدر مهلقا، آقابزرگ ملاح به دلیل داشتن منصب دولتی در شهرهای مختلف ساکن میشد. به همین دلیل مهلقا در شهرهای مختلفی مانند مشهد، قوچان، اصفهان، دامغان، همدان و کرمانشاه تحصیل کرد. او بعد از تحصیل در فلسفه و علوم اجتماعی و جامعهشناسی در دانشگاه تهران مدرک فوقلیسانس علوم اجتماعی گرفت، سپس برای ادامهٔ تحصیل به پاریس رفت و در سوربن علوم اجتماعی خواند و با مدرک دکترا به ایران بازگشت.
ملاح در فرانسه دورهٔ کتابداری نیز در کتابخانه ملی فرانسه گذراند و در بازگشت به ایران در کتابخانه دانشگاه تهران مشغول کار شد. بعد از مدتی در سال 1347 به ریاست کتابخانهٔ موسسهٔ تحقیقات روانشناسی برگزیده شد. پس از بازنشستگی تمام وقت خود را در راه مبارزه با آلودگی محیط زیست گذاشت.
دکتر مهلقا ملاح در سال 1373 با مشارکت همسرش و چند استاد دانشگاهی علاقهمند به محیط زیست سازمان غیر دولتی زیستمحیطی «جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست» را بنیان گذاشت.
مهلقا ملاح دو دهه اخیر عمرش را در جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست صرف آموزش زنان خانهدار و معلمان مدارس برای آشنایی با محیط زیست و ضرورت حفظ سرزمین کرد. او موفق شد شعبات «جمعیت» را در 16 استان کشور هم گسترش دهد.
چهل و هشتمین کنفرانس بینالمللی موزهها و مراکز علم دنیا (سیموست 2021 تهران) با عنوان «نقش موزهها و مراکز علم در حفاظت از محیط زیست» از روز 16 آبان ماه به میزبانی موزه ملی علوم و فناوری ایران آغاز به کار کرده و تا 20 آبانماه 1400 به صورت مجازی ادامه دارد. زبان این همایش انگلیسی است و علاقهمندان به حضور در کنفرانس و کارگاه جانبی میتوانند به آدرس https://www.skyroom.online/ch/zagros2002m/cimusettehran/l/en مراجعه کرده و با وارد کردن اسم خود به زبان انگلیسی و انتخاب گزینه مهمان در این مراسم شرکت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید