اهدای ۲ میلیون تست استخراج اتوماتیک اسید نوکلئیک توسط "WHO"
سازمان جهانی بهداشت در راستای پشتیبانی فنی و عملیاتی خود از جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بحران کووید-۱۹، تعداد ۲ میلیون تست خودکار استخراج اسید نوکلئیک را با حمایت مالی دولت آلمان خریداری و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اهدا کرد.
این محموله ۶۰ تنی حاوی ۲۶۱ بسته که از طریق وزارت امور خارجه فدرال آلمان تهیه شده، روز جمعه ۳ دیماه در فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران به زمین نشسته و تحویل وزارت بهداشت کشور شد تا در آزمایشگاههای دولتی سرتاسر کشور توزیع گردد.
به گزارش اعلام روابط عمومی دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در ایران،این تعداد از کیتهای استخراج خودکار اسید نوکلئیک ظرفیت انجام بالغ بر ۲ میلیون واکنش آزمایشگاهی را داشته و در دستگاههای تشخیصی به نام «ماشینهای استخراج اتوماتیک اسید نوکلئیک» برای استخراج دیاناِی و آراناِی ژنوم اسید نوکلئیک باکتریها، ویروسها و انگلها برای تشخیصهای مبتنی بر پیسیآر در طیف وسیعی از نمونهها مورد استفاده قرار میگیرند.
کیتهای استخراج اتوماتیک نسبت به کیتهای دستی از دقت و سرعت بالاتری در فرآیند تجزیه و تحلیل نمونه و کیفیت بالاتر نتیجه نهایی برخوردارند و به همین دلیل، کیتهای اهدایی نقش بسزایی در افزایش ظرفیت تشخیص در سطح ملی ایفا خواهد کرد.
این خرید به درخواست وزارت بهداشت برای حمایت از ظرفیت تشخیص آزمایشگاهی کشور در پاسخ به همهگیری ویروس عامل کووید-۱۹ انجام شده است. این کیتها به عنوان مواد مصرفی برای دستگاههای استخراج خودکاری استفاده میشود که در اوایل سال جاری توسط سازمان جهانی بهداشت در چارچوب پروژه پاسخ به فوریت کووید-۱۹ در ایران تهیه و تحویل شدند. این پروژه در قالب یک همکاری مشترک میان سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در تلاش برای حمایت از نظام سلامت کشور در تشخیص و درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ شروع به کار کرد و در مرداد ۱۴۰۰ به پایان رسید.
دیدگاه تان را بنویسید