سرپرست سازمان مدارس غیردولتی آموزش و پرورش عنوان کرد:
پیشنهاد تشکیل نظام جامع مشارکتها در آموزش و پرورش
سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از پیشنهادات، طراحی نظام جامع مشارکتهاست.
سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش پیشنهاداتی به منظور ارتقای عملکرد شوراهای آموزش و پرورش ارائه کرد و گفت: یکی از پیشنهادات، طراحی نظام جامع مشارکتهاست. در راستای وحدت رویه، اجرای سندتحول بنیادین و تسهیل حضور سمنها و خانوادهها و احصای موقعیتهای هم افزا نیازمند تدوین نظام جامع مشارکتها در آموزش و پرورش هستیم.
به گزارش ایسنا، احمد محمودزاده در "همایش بزرگداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش" که در وزارت کشور برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش که تجلی اراده عمومی مردم برای مشارکت در امر تعلیم و تربیت است گفت: ۶۸۴ شورای آموزش و پرورش در ۷۲۸ منطقه آموزش و پرورش، منشاء اتخاذ بیش از ۲۷ هزار تصمیم اثرگذار و پربرکت در زمینه های آموزش و پرورشی شدهاند.
وی افزود: از رهگذر مصوبات شوراها، بسیاری کاستیهای مدارس برطرف شده و همچنین به ارتقای فرایندهای تعلیم و تربیت کمک شده است.
سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه با ارزیابی به عمل آمده در سه حوزه دبیرخانهای، سیاستگذاری و حمایتی و مالی، چهار استان همدان، کرمانشاه، ایلام و شهرستانهای تهران برگزیده شدهاند که امروز از آنها تجلیل می شود.
محمودزاده با اشاره به جایگاه شوراهای آموزش و پرورش در اسناد بالادستی گفت: نیازمند آن هستیم برای بهره برداری از مشارکتهای عمومی از شوراهای آموزش و پرورش به عنوان قرارگاه اصلی تحقق منویات رهبری و سیاستهای بالادستی نام ببریم، این شورا با اهدافی چون بهرهگیری از نهادهای مختلف، تمرکززدایی، تسهیل در فرایندهای اجرایی و ایجاد منابع مالی پایدار تصویب شده، اما به دلایلی اکنون از پویایی لازم برخوردار نیست، برخی قوانین مغفول مانده و یا در تعارض با قوانین جدید و منسوخ شده در رنج است.
سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اسناد بالادستی به ویژه سند تحول بنیادین، تکالیفی برای ما درنظر گرفته است و با توجه به رویکرد مردمی شدن و فرابخشی شدن شوراها، پیشنهاداتی ارائه میدهم گفت: نخست بازنگری و اصلاح قانون شوراهای آموزش و پرورش است. برخی مفاد قانون موجود با تصویب برخی قوانین و دستورالعملها یا نقض شده یا با قوانین دیگر در تعارض است یا مغفول مانده و نیازمند اصلاح است.
وی افزود: پیشنهاد دوم طراحی نظام جامع مشارکتهاست. در راستای وحدت رویه، اجرای سندتحول بنیادین و تسهیل حضور سمنها و خانوادهها و احصای موقعیتهای هم افزا نیازمند تدوین نظام جامع مشارکتها در آموزش و پرورش هستیم.
محمودزاده اضافه کرد: پیشنهاد سوم، تشکیل شورای راهبری است. نیازمند مساعدت دستگاههای مختلف هستیم. شورای آموزش و پرورش نیازمند هماهنگی فرا وزارتی است و پیشنهاد میشود شورای راهبری شوراهای آموزش و پرورش با ریاست معاون اول رئیس جمهور و عضویت دستگاههای همکار تشکیل شود. از وزیر کشور و وزیر آموزش و پرورش میخواهیم این پیشنهادات را در دستورکار قرار دهند، موضوع بررسی و جمع بندی نهایی انجام شود.
دیدگاه تان را بنویسید