ادعاهای متناقض زاکانی برای اداره شهر تهران
اقتضائات به صورتی بوده که شهر را به سمت مردگی پیش برده، مثلا در خیابان قزوین که زمانی نماد زندهبودن و کار بوده، کالبد شهر به سمت مردگی پیش رفته و با اقدامات درنظر گرفته شده، بخشی از شهر زنده میشود
پس از توصیه به تبدیل بهشت زهرا (س) به قطب فرهنگی کشور و چندین طرح با همین رویکرد بود که فاز جدید فعالیتهای زاکانی آغاز شد که آن هم هجمه به شهرداری و دولت قبل است.
به گزارش آرمان ملی، روز گذشته شهردار تهران در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1401 شهرداری تهران، سازمانها و شرکتهای تابعه در بخش منابع و درآمدها اظهار داشت: میزان رشد بودجه دولت حدود 46 تا 47 درصد است و ما هم در شهرداری نسبت به بودجه 37 هزار میلیاردی سال جاری 51 درصد رشد را برای بودجه لحاظ کردیم و این بودجه متناسب با رشد بودجه دولت است.
زاکانی با بیان اینکه در دولت و شهرداری سابق، اراده برای رونق ساخت و ساز نبوده است، گفت: اکنون این اراده ایجاد شده و مهمترین بخش ماجرا شکل گرفته است تا انشاءا... بتوانیم در مسیر خوبی گامهای بلند برداریم.
شهردار تهران خطاب به اعضای شورای شهر تهران گفت: دوستان اعتماد کنید یا نه این را بدانید که ضرر نخواهید کرد، تازه مدعی هم میشوید که چرا ما به وعده خود عمل نکردیم و در این ماجرا شورای شهر قطعا ضرر نمیکند. وی گفت: اگر قرار باشد کسی در این مورد ایثار کند شهرداری بوده و ما افتخار نوکری مردم در شهر را داریم.
دلیل رکود را بگویید
بر خلاف آنچه علیرضا زاکانی مدعی میشود، ساخت و ساز بهویژه خانهدار شدن مردم از برنامههای اصلی دولت روحانی و شهرداران اصلاحطلب بود چنانکه روحانی دو سال مانده به پایان حضورش در پاستور چنین تاکید کرد که : «شهرداران کلانشهرها میتوانند طرحی برای اجاره ارزان مسکن به اقشاری که تحت فشار اقتصادی هستند، داشته باشند که در این راستا باید برنامهریزی کنند.»
او در مقطعی دیگر هم تاکید کرد: «واحدهای مسکونی را خود مردم باید بسازند این اشتباه است که دولت برود دنبال این کار. دولت باید وام و زمین و خدمات را در اختیار مردم بگذارد. پس قدمهای مهمی را دولت باید بردارد و قدمهایی را هم مردم باید بردارند تا انشاءا... مردم بتوانند صاحب مسکن شوند.»
اسلامی وزیر وقت راه و شهرسازی نیز از تکلیف قانونی شهرداریها برای ساخت مسکن اجارهای خبر داد. به گفته اسلامی، در قانون پیش بینی شده است که شهرداریها بتوانند زمینهای مناسب را برای ساخت واحدهای مسکونی کوچک در اختیار سازندگان و سرمایهگذاران بخش مسکن قرار دهند تا بازار حرفهای اجارهداری در بازار مسکن کشور شکل گیرد، اما تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده است. باید در نظر داشت وضعیت کشور در بررسی ساخت و سازها مولفه مهمی است. سال گذشته یک نماینده مجلس نداشتن فرهنگ سرمایهگذاری را عامل رکود این بازار دانسته بود.
شهباز حسنپور با بیان اینکه فرهنگ سرمایهگذاری در بخش مسکن با آموزش مردم باید صورت پذیرد، گفته: «به مردم اطلاعات و آموزشهای کافی داده شود که به جای ورود به سرمایهگذاری در بورس و ارزهای دیجیتال به سرمایهگذاری پایدار در بخش مسکن ورود کنند.»
شامگاه سوم آبان ماه در جمع مسئولین و فعالین بخش مسکن شهرستان سیرجان اظهار کرد: «اگر در حوزه سرمایهگذاری در بخش مسکن وارد نشویم و تنها به فکر دریافت سودهای مقطعی و پرریسک باشیم، قطعاً اقتصاد کشور پیشرفت نخواهد کرد.» از سوی دیگر برخی با توجه به مشخص نبودن سرنوشت توافق هستهای یا برجام ریسک سرمایهگذاری در بخش ساخت و ساز رانمیپذیرند و ترجیح میدهند تامل کنند تا وضعیت روشن شود.
چمران درست میگوید یا زاکانی؟
زاکانــی همچنــین گــفت: «باید جنبههای انگیزشی را درنظر گرفت و اینکه بدانـیم ســـیستم را برای چقدر بودجــه بسیج کنیم بسیار حائز اهمیت است، چرا که انقلتی در کارها نخواهد بـــود. هر کسی نمیگویـد بودجهای در کار نبوده است و انشاءا... برنامهها به خوبی پیش خواهد رفت.»
ظاهرا شهردار تهران خبر نداشته که در روز گذشته رئیس شورای شهر برخلاف او اظهاراتی داشته است. مهدی چمران گفته : «همه جا به بودجه نیاز دارند اما آیا بودجه محقق میشود؟ دوست داریم که محقق شود، اما هرچه که دوست داریم عملی نمیشود. هرچه که بنویسیم محقق نمیشود. چمران با تأکید بر اینکه مبنای درآمد باید بودجه سال گذشته باشد گفت: مبنای درآمد ما بودجه سال گذشته و عملکرد سال گذشته است که چقدر درآمد داشتیم و چگونه محقق شده است. خراب کردن خیلی ساده است اما راه انداختن کار مشکلی است. نکته دیگر در اظهارات شهردار توجه به روح زندگی وشادابی در تهران است.
زاکانی دیروز گفت:«اقتضائات به صورتی بوده که شهر را به سمت مردگی پیش برده، مثلا در خیابان قزوین که زمانی نماد زندهبودن و کار بوده، کالبد شهر به سمت مردگی پیش رفته و با اقدامات درنظر گرفته شده، بخشی از شهر زنده میشود.»
آنچه او دیروز بیان کرد در تناقض با اظهارات قبلی مبنی بر قطب فرهنگی کردن بهشتزهراست. وی افزود: در حوزه حملونقل نیز رشد بودجه را برای موارد بر زمین مانده مانند ۶۳۰ واگن دنبال میکنیم و در بخش اتوبوس نیز تلاش میکنیم قدرالسهم خودمان را از دولت کسب و در ۵ هزار دستگاه اتوبوس این قدرالسهم را لحاظ کنیم.
زاکانی در ادامه درباره صدور پروانههای ساختمانی گفت: در حوزه ساختوساز زمانی ۳۲ هزار پروانه صادر میشد و در سال ۹۸ این میزان به ۸ تا ۹ هزار پروانه رسید؛ از سال ۹۱ تا ۹۸ طبق طرح تفصیلی تفاهمی مبتنی بر اضافه بنا ایجاد شد که این مسأله کمبود ساختوساز و میزان تقاضا در آن را جبران میکرد از سال ۹۸ به بعد این بخش را حذف و منطبق بر طرح تفصیلی رقم زدند و سقوط جدی در بحث تعداد پروانهها انجام شده و پروانهها به عدد ۴۲۰۰ رسیده است؛ ما با لوایحی که دنبال کردیم، سعی کردیم این معادله را تغییر و به معادله سابق برگردانیم.
دیدگاه تان را بنویسید