تعدد مراحل برای صدور مجوز یک شغل خانگی/ ادعای وزیر کارعملیاتی نشده است
با وجود ادعای وزیر کار مبنی بر ثبتمحور شدن مجوزهای مشاغل خانگی به جای مجوزمحور، هنوز برای اخذ این مجوزها نیاز به ارائه مدارک متعدد و مراجعه حضوری به دستگاههای مختلف است و فعلا خبری از راهاندازی درگاه ملی مجوزهای کشور نیست.
امروزه یکی از مهمترین موانع بهبود اقتصاد کشور، وضعیت نابسامان اخذ مجوزهای کسب و کار است، مجوزهایی که مراحل دریافت آنها نیاز به پیمودن پیچ و خمهای متعدد اداری و فراهم کردن مدارک و شرایط فراوان و بعضا بیهوده دارد.
به گزارش فارس، برای همین چند سالی است که دغدغه حل این مسئله و برطرف کردن قوانین دست و پاگیر شروع کسب و کار، در بین مردم و کارشناسان ایجاد شده است و در حال حاضر یکی از سیاست های نظام در راستای حل این مسئله، تلاش برای سهولت اخذ مجوزها و رونق دادن به وضعیت تولید کشور است به طوری که یکی از نکاتی که در نامگذاری امسال توسط رهبری به آن اشاره شد، مانع زدایی بود.
اما متاسفانه با توجه به این که دیگر چیزی تا پایان سال جاری باقی نمانده است، هنوز اقدام جدیای از سوی مسئولان برای حل این مسئله صورت نگرفته است و فعلا خبری از راه اندازی پنجره واحد صدور مجوزهای کسب و کار نیست.
مجوز مشاغل خانگی یک نمونه از آن مجوزهایی است که برای اخذ آن، هنوز نیاز به فراهم کردن مدارک و شرایط مختلف و مراجعه حضوری به دستگاه های متعدد را دارد. اما با این وجود حدود یک ماه قبل، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در مجلس بیان کرد: «در ارتباط با مشاغل خانگی، متاسفانه ما مشکل درگیری مجوزها را داشتیم. در جلسه اخیر شورای عالی کار و اشتغال تصویب شد که مشاغل خانگی از مجوزمحور بشوند ثبتمحور، این یعنی کسی که میخواهد شغل خانگی انجام دهد، دیگر نمیخواهد مجوز بگیرد، فقط باید برود در سامانه ثبت کند که من این کار را می خواهم انجام بدهم و سه روز کاری بعد، سیستم به صورت خودکار مجوزش را صادر میکند و می تواند کارش را انجام بدهد.»
اما بر خلاف ادعای وزیر، طبق پیگیری که از چند تن از متقاضیان دریافت مجوز مشاغل خانگی انجام شده است، هنوز مشکلات قبلی به قوت خود باقی مانده و گشایش چندانی در وضعیت صدور مجوزهای وزارت کار حاصل نشده است.
به عنوان مثال فرد متقاضی که پس از سخنان وزیر کار، برای دریافت مجوز «قندشکنی و بسته بندی قند در خانه» در سامانه مشاغل خانگی اقدام کرده بود، نه تنها در سه روز کاری بلکه در مدت سه هفته هم هنوز هیچ پاسخی از سامانه وزارتخانه دریافت نکرده است.
متقاضی همچنین بعد از این که با کارشناس بخش مربوطه تماس میگیرد، آنها در پاسخ میگویند که «ثبت درخواست کافی نبوده و برای گرفتن مجوز باید به صورت حضوری به جهاد کشاورزی استان مراجعه کند و بعد از این که آنها مدارک را بررسی کردند، افرادی از طرف وزارت بهداشت برای بررسی وضعیت مکان کسب و کار متقاضی میآیند و در صورت تایید، با درخواست شما موافقت میشود».
متاسفانه این یعنی که صحبتهای آقای وزیر کار در حد وعده هنوز باقی مانده است.
بنابراین گزارش اکنون که کشور از لحاظ اقتصادی در وضعیت بحرانی و به تعبیری جنگی به سر میبرد، بهتر است مسئولان به جای حرف و وعده، بیشتر به فکر اجرا و عمل باشند و سعی کنند با کار و تلاش جهادی، موانع را از سر راه تولید و راهاندازی کسب و کار ها بردارند تا در این صورت مردم بتوانند به راحتی کسب و کار خود را اجرایی کنند و هزینه و انرژی خود را بیهوده صرف گذراندن پیچ و خمهای اداری اخذ مجوز نکنند.
دیدگاه تان را بنویسید