۲۳۱ میلیارد ریال توسط پلیس فتا کرمانشاه به مالباختگان عودت داده شد
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه از عودت مبلغ ۲۳۱ میلیارد ریال بهحساب مالباختگان و کشف ۸۹ درصدی جرائم توسط کاراگاهان پلیس فتا خبر داد.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا، سرهنگ علی کسانی اظهار داشت: در سال 1400 بیشتر وقوع جرائم به خاطر ضعف دانش یا بیتوجهی به هشدارهای سایبری باعث وقوع جرم بوده است و کارشناسان این پلیس موفق به کشف 89 درصدی جرائم شدهاند.
به گزارش تسنیم، وی عنوان کرد: باید توجه داشت در جرائم سنتی مجرمین به طور عمده معتاد، بیسواد و در سطح فرهنگی پایین هستند در حالی که مجرمین جرائم اینترنتی اکثراً باهوش، زرنگ، جوان و تحصیلکرده هستند البته رسیدگی به شکایتها فقط یکگوشه از کار پلیس فتا است.
کسانی گفت: نکته حائز اهمیت توجه به حوزه وقوع جرم و انگیزه مجرمین است، با بررسی پروندههای تشکیلشده مشخص شده 66 درصد انگیزه مجرمین اینترنتی اقتصادی و مالی، 20 درصد اخلاقی و پنج درصد اجتماعی است.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه افزود: یکی دیگر از اقدامات پلیس فتا حوزه پیشگیری از جرائم سایبری است و آموزش عمومی مردم یکی از مهمترین فعالیت پلیس فتا است.
وی با اشاره به اینکه حوزه آموزش بر افزایش سواد رسانهای تأکید دارد گفت: باوجود محدودیتها کارشناسان این پلیس 168 مرکز آموزشی و اداری را بهصورت ویدئو کنفرانس و حضوری در کل استان تحت پوشش قرار دادند که رشدی 262 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
کسانی افزود: سواد رسانهای ارتباطی با مدرک دانشگاهی ندارد؛ شاید کاربری با سطح تحصیلی ابتدایی دارای سواد رسانهای باشد که فردی با بالاترین مدرک دارای آن نیست پس نباید افراد به خود مغرور شده و تصور کنند مشکلات فضای سایبر فقط دیگران را تهدید میکند، بلکه تنها یک غفلت کوچک ممکن است تمامی داشتههای مالی، اخلاقی، خانوادگی و حتی آبروی افراد را تهدید کند.
وی افزود: برای کاهش جرائم در فضای سایبر تمامی دستگاهها باید بر اساس سند افتا با پلیس فتا همکاری کنند؛ ایجاد همدلی، تعامل و همکاری و نقش تمام دستگاهها و سازمانها در تأمین امنیت فضای مجازی، امری مهم و غیرقابلانکار است که باید به آن توجه داشت.
کسانی در خصوص اقدامات شاخص پلیس فتا در سال 1399 گفت: از ابتدای امسال تاکنون 19 باند حرفهای کلاهبرداری و شاخص در سطح استانی و کشوری توسط کارشناسان این پلیس شناسایی و متلاشی و بیش از 231 میلیارد و 748 میلیون ریال که از وجوهای مالباختگان به سرقت رفته بود، ردگیری و با اخذ دستور قضایی به مالباختگان عودت شده است.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه درباره قربانیان جرائم اخلافی افزود: در حوزه جرائم اخلاقی و انتشار تصاویر خصوصی دیگران زنان و دختران جوان بیشترین گروههای آسیبپذیر هستند و متأسفانه شاهد آن هستیم که این گروه بهسرعت عکسها و اطلاعات شخصی خود را در فضای سایبری در اختیار افراد سودجو قرار میدهند و این قشر که حتی گاهی جرأت مراجعه به پلیس فتا را ندارند که این موضوع سبب بدتر شدن وضعیت میشود.
وی به اقدامات پیشگیرانه پلیس فتا کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در حوزه پیشگیری اقدام بعدی تولید محتوا است؛ پلیس فتا کرمانشاه بیش از 67 مورد تولید محتوای آموزش شامل داده نما، عکس نوشته، موشنگرافیک و غیره داشته است.
کسانی افزود: همچنین بیش از 5200 مورد هشدار و آموزش سایبری از طریق فضای مجازی منتشر کرده است و بیش از 71 هشدار و آموزش رادیویی و تلویزیونی با همکاری سازمان صدا و سیما پخش شده است.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزشهای سایبری بوده و کاربران با مراجعه به آن میتوانند راهنماییهای لازم را دریافت کنند و همچنین در صورت نیاز میتوانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی به فوریتهای سایبری یا شماره تماس 096380 بهصورت 24 ساعته با همکاران ما در میان بگذارند.
دیدگاه تان را بنویسید