کد خبر: 559486
|
۱۴۰۱/۰۴/۰۱ ۱۸:۰۷:۳۳
| |

برنامه‌های هفته مبارزه با موادمخدر تشریح شد

​دبیر اجرایی مراسم هفته مبارزه با موادمخدر، ضمن تشریح برنامه‌های این هفته در سال‌جاری، تأکید کرد که همه دستگاه‌‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد و آحاد مردم به‌ ویژه جوانان تلاش و کمک کنند و با عزم همگانی، سهم خود را در امر مبارزه با موادمخدر و روان‌گردان‌ها به‌منظور کاهش بروز و شیوع اعتیاد ادا کنند.

برنامه‌های هفته مبارزه با موادمخدر تشریح شد
کد خبر: 559486
|
۱۴۰۱/۰۴/۰۱ ۱۸:۰۷:۳۳

ناصر اصلانی گفت: برنامه ‌های گرامیداشت هفته مبارزه با موادمخدر در جهت برانگیختن عزم سیاسی دولت‌ها در امر مبارزه با پدیده خانمان‌سوز موادمخدر، کنترل آن و انجام اقدامات بین‌المللی در خصوص مبارزه با قاچاق موادمخدر است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به تاریخچه روز جهانی مبارزه با موادمخدر افزود: در تاریخ ۱۷ تا ۲۶ ژوئن سال ۱۹۸۷ اجلاس بین‌المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق موادمخدر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در شهر وین تشکیل شد و کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس سندی به نام C.M.O را تصویب کردند که خط‌مشی همه‌جانبه اقدامات لازم جهت کنترل موادمخدر را از سوی کشورهای شرکت‌کننده مشخص می‌کرد و این کشورها را متعهد کرد تا فعالیت‌های بین‌المللی درزمینهٔ مبارزه با قاچاق موادمخدر را به‌طورجدی، انجام دهند.

دبیر اجرایی مراسم هفته مبارزه با موادمخدر بیان کرد: این سند در چهارفصل تنظیم شد و در آن حدود ۳۵ مورد از اقدامات عملی در زمینه‌ مبارزه با موادمخدر، جلوگیری از قاچاق موادمخدر و کنترل اعتیاد در جوامع ذکر شد.

اصلانی تصریح کرد: این موارد شامل ارزیابی میزان مصرف، ریشه‌کنی مزارع غیرمجاز خشخاش، نقش رسانه‌ها در بازگشت معتادان به دامن اجتماع و معالجه آنان، نابودی شبکه‌های عمده قاچاق موادمخدر، پیشگیری از طریق آموزش و همکاری‌های حقوقی کشورها است. ازآنجاکه این سند در روز ۲۶ ژوئن برابر ۵ تیرماه با کسب اکثریت آرا کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس تصویب شد، این روز را به نام روز جهانی مبارزه با موادمخدر نام‌گذاری کردند.

وی گفت: هرسال به مناسبت روز جهانی مبارزه با موادمخدر، شعار ویژه‌ای از سوی سازمان ملل انتخاب می‌شود و پیرو آن شعار، اقدامات و فعالیت‌های لازم برای مقابله با موادمخدر و اعتیاد در سال پیش رو برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی می‌شود. «پرداختن به چالش‌های موادمخدر در حوزه سلامت و بحران‌های بشری» برای سال ۲۰۲۲ میلادی (۱۴۰۱ شمسی) انتخاب ‌شده است.

دبیر اجرایی مراسم هفته مبارزه با موادمخدر ادامه داد: در سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر در تمامی جوامع بین‌المللی مراسم‌ مختلفی با هدف مبارزه با موادمخدر و پیشگیری از اعتیاد، درمان افراد گرفتارشده به بیماری اعتیاد و توانمندسازی و نگهداری افراد بهبودیافته برگزار می‌شود و در ایران نیز این مراسم امسال با عنوان «کرامت انسان- همکاری‌های بین‌المللی ـ نه به اعتیاد» با حضور مسئولان سازمان‌های فعال در عرصه کنترل موادمخدر، نمایندگان آژانس‌های سازمان ملل متحد و جوامع بین‌الملل و سمن‌های فعال در این حوزه برگزار می‌شود.

اصلانی با اشاره به‌ویژه برنامه‌‌های هفته مبارزه با موادمخدر در سال‌جاری گفت: بر اساس روزشمار اعلام‌شده برنامه های اصلی و فرعی متنوعی برای هفته سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر درنظر گرفته شده است بدین شرح که چهارشنبه اول تیرماه مسئولان مبارزه با موادمخدر با حضور در حرم حضرت امام خمینی (ره) با آرمان‌های حضرت امام تجدید بیعت می‌کنند و در برنامه های فرعی این روز فراخوان عکس و نقاشی با موضوع اعتیاد و مواد مخدر با همکاری وزارت آموزش و پرورش در سراسر کشور انجام شده است.

در روز پنج‌شنبه دوم تیرماه مسئولان در تمامی استان‌های سراسر کشور با حضور بر سر مزار شهیدان گران‌قدر عرصه مبارزه با موادمخدر با شهدا تجدید میثاق می‌کنند.

در روز جمعه سوم تیرماه، میز خدمت و آموزش پیشگیری از اعتیاد در حاشیه نماز جمعه تهران و دیگر استان‌های سراسر کشور به‌طور هم‌زمان برپا می‌شود. همچنین از برنامه‌های مهم این روز ورزش همگانی و تقویت و نشاط خانوادگی (برگزاری مسابقات دو میدانی صحرا نوردی) در مجموعه ورزشی تختی است.

در روز شنبه چهارم تیرماه جشن نجات برای بهبودیافتگان از دام اعتیاد در تهران در مرکز بازپروری صیانت و اشتغال‌زایی شهید زیادیان برگزار می‌شود. همچنین از برنامه های فرعی این روز برگزاری نمایشگاه تولیدات واحدهای اشتغالزایی مرکز درمان اعتیاد کشور در سراسر کشور و همچنین نشست تخصصی به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با حضور اساتید دانشگاه، روانپزشکان، روانشناسان و مشاورین در حوزه درمان اعتیاد در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران می باشد.

در روز یکشنبه پنجم تیرماه و مصادف با ۲۶ ژوئن، همایش سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر با حضور رئیس جمهور و مسئولان عالی‌رتبه نظام و میهمانان از سفارت‌های کشورهای خارجی و فعالان اجتماعی و سفیران پیشگیری از اعتیاد برگزار و در این روز امحاء انواع موادمخدر انجام می شود.

ضمن اینکه در نظر است تا در این روز از جانباز سرافراز مبارزه با مواد مخدر و خانواده معزز شهدای مبارزه با مواد مخدر که با نثار جان خویش موجبات امنیت و آسایش در کشور را فراهم کرده‌اند تجلیل شود. از دیگر برنامه‌های این روز تجلیل از فعالان امر مبارزه با مواد مخدر است که هدف ستاد ازین امر اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور است.

دبیر اجرایی مراسم هفته مبارزه با موادمخدر ادامه داد: در روز دوشنبه ششم تیرماه، نشست تخصصی با شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز نوآوری و برگزاری مسابقات تکواندو جام شهدای مبارزه با مواد مخدر در استان تهران برگزار می‌شود. از برنامه‌های فرعی این روز نشست هم اندیشی یاریگران کار و تولید در استان‌ها است.

در روز سه‌شنبه هفتم تیرماه، هم‌اندیشی با خیرین، کارآفرینان و سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار شده و از برنامه‌های فرعی این روز بازدید اعضای فراکسیون زنان مجلس از مرکز ماده ۱۶ طراوت و نشست هم اندیشی دستگاه علوم انتظامی در حوزه مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه علوم انتظامی امین می باشد.

در روز چهارشنبه جشنواره بازی وارسازی، آموزش مهارتهای زندگی در طرح یاریگران زندگی با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار می شود. از برنامه های روز جمعه ۱۰/۴/۱۴۰۱ برگزاری مسابقه فوتبال بین تیم بهبودیافتگان با تیم منتخبین سفیران زندگی (دیدار نمادین با شعار همه با هم نه به اعتیاد) در ورزشگاه آزادی بوده و از برنامه‌های فرعی این روز همایش دوچرخه سواری در شهرهای تهران، شیراز و کرمان است.

وی در ادامه تاکید کرد: هدف از اجرای این برنامه‌ها در هفته سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اطلاع‌رسانی برای کنترل و کاهش آسیب اعتیاد بین مردم بوده است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، اصلانی در پایان گفت: امروزه اعتیاد، از مهم‌ترین دغدغه و آسیب‌های اجتماعی در اکثر کشورها است و هرساله مبلغ زیادی در راستای کنترل اعتیاد و قاچاق موادمخدر هزینه می‌شود. در ایران ۲۴ دستگاه و سازمان مختلف برای مهار این بلای خانمان‌سوز تلاش می‌کنند، همچنین برای حفاظت از مرزهای کشور، اقدام به احداث هزاران کیلومتر جاده، چندین پاسگاه مرزی، برجک و دیده‌‌بانی و حفر چندین کیلومتر کانال شده است و انتظار این است که همه دستگاه‌‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد و آحاد مردم به‌ویژه جوانان تلاش و کمک کنند و با عزم همگانی، سهم خود را در امر مبارزه با موادمخدر و روان‌گردان‌ها به‌منظور کاهش بروز و شیوع اعتیاد ادا کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها