زنگ خطر «بحران تأمین آب شرب کرج» به صدا در آمده است
آب شرب شهر کرج ۲۵ درصد از منابع آب سطحی و ۷۵ درصد از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود که با توجه به اینکه آسیبپذیری، آلودگی و ریسک خطر فقدان آب زیرزمینی به شدت بالاتر از منابع آب سطحی است، به نظر میرسد زنگ خطر تأمین آب شرب کرج به صدا در آمده باشد.
شهر کرج با احتساب شهرکهای حاشیهای آن نزدیک به 2 میلیون نفر جمعیت داشته که به طور معمول برای تأمین آب شرب شهروندان کرجی به حدود 180 میلیون متر مکعب آب تصفیه شده نیازمند است. در حال حاضر این مقدار آب از دو طریق منابع آب سطحی سد کرج و سد طالقان به میزان حدود 45 میلیون مترمکعب و از طریق منابع آب زیرزمینی با استفاده از 350 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق به میزان کمتر از 135 میلیون متر مکعب تأمین میشود.
به گزارش تسنیم، در این خصوص برای تأمین آب شرب شهر کرج 25 درصد از منابع آب سطحی و 75 درصد از منابع آب زیرزمینی استحصال شده در حالی که این نسبت در تهران بزرگ کاملاً برعکس، یعنی 75 درصد منابع آب سطحی و 25 درصد منابع آب زیرزمینی است . بنابراین با توجه به اینکه آسیبپذیری، آلودگی و ریسک خطر فقدان آب زیرزمینی به شدت بالاتر از منابع آب سطحی است، پس پر واضح است که کرج میتواند زودتر و سریعتر از شهر تهران در آستانه بحران کمبود آب شرب قرار گیرد.
در این رابطه چاههای تأمینکننده آب شرب کرج که بعضاً تا عمق 300 متر هم حفاری شدهاند در شرایط ناپایداری از جهت خشک شدن قرار گرفتهاند و تعدادی که در حال بهرهبرداری هستند نیز از نظر دبیی استحصالی دچار کاهش آبدهی شدهاند. دشت کرج و محدوده شرق آن که در گذشته بهواسطه جریانات دائمی رودخانه کرج از جهت شارژ منابع زیرزمینی تغذیه میشد، هماکنون به جهت قطع جریان آب پایه و دائم در رودخانه کرج که ناشی از انتقال آن به منطقه 22 تهران بوده در شرایط نامساعدی قرار گرفته و در نتیجه چاههای کرج، فردیس و حومه آن در آستانه خشک شدن قرار دارند.
افزایش سهمیه آب شرب کرج از طریق منابع آب سطحی از 55 میلیون مترمکعب در سال به 110 میلیون مترمکعب در سال به عنوان یک اقدام مثبت در جهت پایداری تأمین منابع آب استان البرز توسط وزارت نیرو و در دولت دوازدهم انجام شد و لذا انتظار میرفت که طی چند سال اخیر زیرساختهای لازم از جمله تصفیهخانهها و خطوط انتقال اآب در شهرستان کرج انجام شود که متأسفانه به علل مختلف این مهم به طور کامل عملیاتی نشد و در نتیجه در حال حاضر دسترسی شهروندان کرجی به آب سالم در شرایط شکنندهای قرار گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید