سرپرست معاونت برنامهریزی و فناوری اطلاعات دادگستری تهران خبر داد:
38 هزار دادرسی الکترونیک در 8 ماهه نخست سال
سرپرست معاونت برنامهریزی و فناوری اطلاعات دادگستری تهران با اشاره به عملکرد محاکم قضایی و دادسراهای استان گفت: در ۸ ماهه سال ۱۴۰۱تعداد ۳۸ هزار و ۷۱۹مورد دادرسی الکترونیک برگزار شده است.
به گزارش فارس، محسن مقدس، سرپرست معاونت برنامهریزی و فناوری اطلاعات دادگستری تهران، در خصوص برنامهها و فعالیتهای در دست انجام معاونت برنامهریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان تهران به صحبت پرداخت.
به گزارش فارس، چکیده ای از صحبت های سرپرست معاونت برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری تهران را می خوانید:
*با توجه به وظایفی که در این معاونت وجود دارد، اقدامات آن مبتنی بر دو محور، نخست برنامه عملیاتی دادگستری استان تهران در سال ۱۴۰۱ و دوم پیگیری اجرای سند تحول قضایی استوار است.
*اخیراً از سوی معاونت راهبردی قوه قضاییه طرح اولیه برنامه تحول و تعالی دادگستری استان ها به دادگستری سراسر کشور ابلاغ شده است و هنوز به صورت تکمیل شده ابلاغ نشده و در همین راستا فرم هایی توسط معاونت راهبردی جهت اصلاح و اظهار نظر ارسال شده که به صورت تکمیل شده و پس از اظهار نظر عودت کردهایم و منتظر هستیم که پس از اصلاحات نهایی توسط معاونت راهبردی ابلاغ شود. هر چند به نظر می رسد با توجه به فصل پایانی سال امکان اجرای این برنامه در صورت ابلاغ مواجه با مشکلاتی باشد اما قطعاً دادگستری استان تهران در صورت ابلاغ آن ،بر اجرای صحیح و دقیق آن اهتمام خواهد داشت.
*در حوزه اجرای سند تحول قضایی ۹ کمیته با دستور و ابلاغ های صادره توسط رئیس کل دادگستری استان تهران فعال شده اند.
*در حوزه برنامهریزی، برنامههای جدید را با کسب نظر از رئیس کل دادگستری در دست انجام داریم، از جمله اینکه اخیرا سامانه ای به عنوان سامانه سجاب توسط کارشناسان این معاونت تهیه شده که در صورت تأیید نهایی این سامانه می تواند به اجرا و ارزیابی بهتر برنامه تحول و تعالی کمک کند و در نظر داریم این سامانه را به معاونت راهبردی ارائه کنیم تا در صورت موافقت، آن را در سراسر کشور اجرا کنند.
*طرح تشکیل دادگاه های مجازی بر اساس هوش مصنوعی و متاورس در دستور کار این معاونت است و طرحی را در دست بررسی و کارشناسی داریم تا در صورت امکان در ۲ موضوع تصادفات و چک بتوانیم از این دستاورد علمی استفاده کنیم و امیدواریم دادگستری استان تهران در این زمینه پیشگام باشد.
*همچنین در حوزه تشکیلات قضایی و اداری باتوجه به گستردگی استان تهران و خصوصا اینکه در حدود 20 تا ۲۵ درصد پروندههای کل کشور در استان تهران تشکیل می شود، وجود تشکیلاتی هم تراز و منطبق با این گستردگی کار نیازمند بوده که با مذاکرات و جلساتی که با مدیر کل تشکیلات و مسئولین معاونت راهبردی داشته ایم، سعی بر اصلاح تشکیلات شده است و امیدوریم با عنایت ویژه معاونت راهبردی هر چه سریعتر چارت پیشنهادی تصویب و ابلاغ شود.
*عملکرد واحدهای قضایی، سرپرستان واحدهای مذکور و کارکنان به صورت ماهانه و هفتگی و بعضاً روزانه مورد رصد و ارزیابی قرار می گیرد و نتایج آن برای اعمال مدیریت و نظارت بهتردر اختیار مدیران ارشد قرار می دهیم. همچنین حسب الامر رئیس کل دادگستری استان در شورای مدیران استان نیز این عملکرد ارائه و مورد بررسی قرار می گیرد.
*مکرراً پایش و بررسی آماری را در دستور کار داریم، در این حوزه که پایشهای مختلف آماری صورت میگیرد حدود 25 آیتم را در ماه برای همکاران قضایی ارسال می کنیم تا از عملکرد خودشان اطلاع داشته باشند.
*در طول یکسال گذشته حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سیستم رایانهای را بهره برداری کردیم. همچنین ۹۵۰ قطعات کامل رایانه ای جهت ارتقا تهیه که تاکنون ۶۰۰ سیستم رایانه ای ارتقا یافته است. برخود لازم میدانم از مساعدت های مسئولین مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تشکر کرده و امیدواریم کماکان دادگستری استان تهران را با توجه به حجم فزاینده کار و نیازمندی ها کمک کنند.
*اخیرا مافا تعداد محدودی تجهیزات دادرسی الکترونیک از جمله تعدادی دوربین در اختیار ما قرار داده که تلاش داریم آنها را برای دادرسیهای الکترونیک در اختیار شعب قرار داده و در صورت تهیه بیشتر این تجهیزات از سوی مافا و تکمیل تجهیزات، روند دادرسی الکترونیک را ارتقا میبخشیم.
*در حوزه مدیریت اسناد بایگانی پروندهها اقدام جدیدی در دستورکار داریم. واحدی را تحت عنوان واحد نگهداری از اموال و اشیا همراه پرونده قرار دادهایم که پیش از این سازوکاری در این خصوص دیده نشده بود. در این واحد، تمام اشیا، اموال و اسنادی که همراه پرونده است نگهداری شده و با تهیه لیست های دقیق و شناسایی صاحبان اموال مذکور به آنان با اخذ رسید تحویل خواهد شد این کار جدیدی بود که اخیرا توانستیم انجام دهیم.
*در اقدام جدید دیگری یک برنامه خود نظارتی را از جهت ارزیابی عملکرد مدیران و همکاران این معاونت از جمله در صحت عمل و نحوه پاسخگویی صحیح و دقیق به نیازمندیهای مدیران سیستم در واحدهای قضایی اجرایی کردیم مقرر شد مکرراً نحوه اقدام و همچنین برخورد و رفتار همکاران معاونت پایش شود.
*در ۸ ماهه سال ۱۴۰۱تعداد 38 هزار و 719مورد دادرسی الکترونیک در دادگستری استان تهران برگزار شده است و در این راستا تلاش داریم تا آن را ارتقاء دهیم البته این ارتقاء نیازمند همکاری بیشتری از سوی سازمان زندانها بوده، زیرساختهایی در حوزه زندان نیاز داریم. درصدد هستیم در ادامه تشکیل جلسات مشترک با مدیر کل زندانهای استان تهران، ایرادات آن را رفع و این روند را ارتقا دهیم.
*در ۸ ماهه نخست امسال موجودی پرونده ها ۴۷۷ هزار و ۲۸۰ مورد و تعداد پرونده های وارده ۱ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۹۸۶ مورد و تعداد پرونده های مختومه ۱ میلیون و ۷۳۶ هزار و ۵۰۷ مورد بوده است.
*برگزاری دادرسی های الکترونیک، در حوزه اعزام و عودت بسیار اثرگذار بوده است. استفاده از دادرسیهای الکترونیک موجب کاهش چشمگیر هزینههای اعزام و عودت و همچنین حذف مخاطرات این موضوع می شود .
*برای انجام ملاقات الکترونیکی زندانیان کارهایی شروع شده که مواجه با اشکالاتی شد که مجددا در حال رصد و پیگیری هستیم تا این امکان را برای ارباب رجوع و خانواده زندانیان فراهم کنیم.
*منتظر هستیم این برنامه ابلاغ نهایی شود تا این هیئت نظارت، نحوه اجرا و عملکرد همکاران و پیشرفت کار را مکررا رصد کند.
*یکی از کارهایی که دادگستری استان تهران در آن پیشتاز بوده پرداختهای الکترونیک است. با همکاری معاونت راهبردی ۲ مجتمع را پایلوت قرار دادیم و به دنبال این هستیم که با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات بتوانیم کار را بگونه ای دنبال کنیم که محکومان یا کسانیکه به هر نحوی میخواهند مبلغی را پرداخت کنند، نیاز نباشد از نقاط دور کشور به دادگستری ها مراجعه کنند؛ این مهم نیازمند به همکاری مجدانه مرکز آمار و فناوری اطلاعات داشته و پیشنهاد شده تا از طریق ایجاد امکان ارسال کد به سامانه ثنای افراد این موضوع محقق شود.
*در حال حاضر پرداخت ها به صورت نیمه الکترونیک بوده که دنبال پرداخت تمام الکترونیک هستیم، به نحوی که نیاز به حضور ارباب رجوع نباشد و ضمن کاهش هزینه های مردم از تردد بی جهت افراد جلوگیری شده و از شلوغی مجتمعها نیز کاسته شود. ارائه پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک با کارشناسان مرکز آمار برای بررسی ایرادات در سامانهها تشکیل شود که بناست این کمیته مشورتی هر 2 هفته یک بار تشکیل شده و ایرادات سامانهها را با هم فکری و همراهی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه رصد کرده و ایرادات را برطرف کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید