کد خبر: 602737
|
۱۴۰۱/۱۲/۲۶ ۱۴:۰۵:۱۹
| |

یک پلنگ نر ایرانی در لارستان مشاهده شد

رئیس اداره محیط زیست لارستان از مشاهده و شناسایی پلنگ نر غالب ایرانی در لارستان خبر داد.

یک پلنگ نر ایرانی در لارستان مشاهده شد
کد خبر: 602737
|
۱۴۰۱/۱۲/۲۶ ۱۴:۰۵:۱۹

خدانظر انصاری، رئیس اداره محیط زیست لارستان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از یک قلاده پلنگ نر در لارستان به تازگی تصاویری به دست آمده که نشان می‌دهد قلمرویی به بزرگی 60 هزار هکتار را از پلنگ نری دیگر تصاحب کرده است، اظهار داشت: تصاویری که در سال‌های 97 تا 99 در این محدوده ثبت شده نشان از حضور پلنگ نر دیگری بود که با توجه به تصاویر ثبت شده در یک سال اخیر در این محدوده نشان می‌دهد که پلنگ نر بالغ دیگری این محدوده را تصاحب کرده است.

به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه از سال 97 تاکنون این چهارمین قلاده پلنگی است که در لارستان به ثبت رسیده است، افزود: هیچ پلنگی را در دنیا نمی‌توان یافت که خال‌های روی بدن یا صورتشان با هم یکسان باشد و در واقع یکی از راه‌های تشخیص پلنگ‌های مختلف در طبیعت از یکدیگر، استفاده از همین خال‌ها است که هر کدام برای هر حیوان اختصاصی است.

رئیس اداره محیط زیست لارستان با اذعان به اینکه پلنگ عمدتا از غروب تا طلوع به فعالیت می‌پردازد و به صورت تکی در قلمرو خود زیست می‌کند، تصریح کرد: آنها از قلمرو خود شدیدا دفاع می کنند.

این کارشناس با بیان اینکه زیست در ارتفاعات مرتفع و دور از دسترس بودن باعث شده تا انسان آنرا شکارگری مغرور بداند، خاطر نشان کرد: مهمترین طعمه پلنگ، کَل و بز و قوچ و میش به شمار می‌رود و در کنار آن از گراز، تشی، انواع گوزن‌ها، آهو و پستانداران نیز تغذیه می‌کند.

وی با ابراز تأسف نسبت به اینکه شکار غیرمجاز پلنگ و همچنین قراردادن لاشه‌های مسموم مهمترین عوامل از بین رفتن این گربه‌سان در ایران به شمار می‌رود، ادامه داد: پلنگ‌ معمولا در اواخر پاییز جفتگیری کرده و پس از 96 روز بطور متوسط دوره بارداری، یک تا چهار توله به دنیا می آورد، ولی به ندرت موفق به بزرگ کردن بیش از دو توله می‌شود.

هیچ پلنگی را در دنیا نمی‌توان یافت که خال‌های روی بدن یا صورتشان با هم یکسان باشد و در واقع یکی از راه‌های تشخیص پلنگ‌های مختلف در طبیعت از یکدیگر، استفاده از همین خال‌ها است که هر کدام برای هر حیوان اختصاصی است

انصاری با بیان اینکه لارستان از دیرباز زیستگاه جانوران کم نظیری بوده که یکی از بهترین مناطق با تعداد قابل توجهی از گونه‌‌های مختلف حیات وحش است، عنوان کرد: از سال 97 با تشکیل گروهی از علاقمندان، برای شناخت بهتر گونه‌های جانوری در منطقه لارستان شروع فعالیت‌هایی صورت گرفته که طی این سالها تصاویر فوق العاده ای از گونه‌های خاص همانند پلنگ، کاراکال، سمور سنگی، شاه روباه، عقاب دو برادر و ... به دست آمده است.

رییس اداره محیط زیست لارستان اضافه کرد: به تازگی گزارشهایی از وجود گونه کمیاب خرس سیاه در یکی از زیستگاه‌های حوزه لارستان بدست آماده که در آینده در این مورد اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

گفتنی است؛ پلنگ ایرانی، بزرگ جثه‌ترین پلنگ دنیا است که تنوع غذایی و زیستگاهی گسترده‌ای دارد.

پلنگ ایرانی را باید آمیزه‌ای منحصربفرد از غرور، زیبایی، ابهت، قدرت و وقار دانست؛  گربه‌سانی قوی و درعین حال چابک و سریع که با حمله‌های کشنده شناخته می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها