هشدار برای شیوع زیرسویه تازه اُمیکرون
زیرسویه جدیدی از ویروس کرونا موسوم به «آرکتوروس» در چند هفته اخیر در حال گسترش است و در دهها کشور از جمله آمریکا، هند، سنگاپور، کانادا، انگلیس و استرالیا گزارش شده است.
زیرسویه "آرکتوروس" از خانواده امیکرون است و اولینبار در هند گزارش شد.
به گزارش ایسنا، رسانههای آمریکایی در چند روز گذشته خبر از شیوع یکی از زیرشاخههای آرکتوروس دادهاند که ایکس بی بی یک شانزده نام گرفته است.
زیرسویه "ایکس بی بی یک شانزده" اولینبار در ماه ژانویه گزارش شد. سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ماه مارس گفته بود که آن را تحت نظارت دارد. از ویژگیهای آن این است که تغییرات ژنتیکی ایجاد شده در آن، به این سویه ویروس امکان برتری بر سایر اشکال ویروس را میدهد. براساس برخی پژوهشها، آرکتوروس ۲۰ درصد بیشتر از آخرین زیرسویه اصلی واگیردار است.
شیوع آرکتوروس باعث شده است که برخی کارشناسان در انگلیس خواهان استفاده مجدد ماسک در وسایل حملونقل عمومی شوند. بنابر اعلام اداره ایمنی بهداشتِ این کشور، تا به حال پنج نفر از ابتلا به این زیرسویه، جان خود را از دست دادهاند.
پروفسور "استفن گریفین" جزو چهرههایی است که گفته برای مقابله با این سویه جدید کرونا عموم مردم باید مجددا استفاده از ماسک و آزمایشهای مرتب را از سربگیرند.
سازمان جهانی بهداشت هم هفته پیش گفت که آرکتوروس را "سویه تحت نظر" میداند و به نظارتهای خود بر آن میافزاید.
در هند نیز تولید واکسن سرعت گرفته و در برخی ایالتها، زدن ماسک دوباره اجباری شده است. استرالیا یکی دیگر از کشورهایی است که از گسترش این زیرسویه نگران است. در اندونزی نیز شاهد افزایش بستریها بر اثر ابتلا به این زیرسویه بودهایم اما هنوز عموما شاهد گسترشی در سطح موارد قبلی مثل امیکرون نبودهایم.
به گفته کارشناسان پزشکی، تب بالا، سرفه و قرمزی چشم از علایم سویه جدید هستند.
مطرح شدن این مورد آخر باعث نگرانی شده است، چراکه در موارد قبلی کرونا سابقه چندانی نداشت. درعینحال بعضی پزشکان میگویند معلوم نیست قرمزی چشم لزوما به این سویه جدید مربوط باشد و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.
پروفسور "لارنس وود"، ویروسشناس از دانشگاه واریک در انگلیس به روزنامه ایندیپندنت گفت که اوج گرفتن ابتلا به زیرسویه جدید در هند نشان میدهد مشکل هنوز تمام نشده است و افزود: باید حواسمان به این موضوع باشد. وقتی سویه جدید به میان میآید، باید ببینیم که آیا واگیرداریاش و ایجاد مریضیاش بیشتر است یا خیر.
دیدگاه تان را بنویسید