مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد
پیشنهاد افزایش «سن بازنشستگی» زنان و مردان به ۵۵ و ۵۷ سال
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از افزایش سن بازنشستگی در برنامه راهبردی این سازمان خبر داد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از تدوین سند راهبردی ۴ ساله صندوق بازنشستگی کشوری منطبق بر برنامههای توسعه کشوری و پیشنهاد رسیدن سن بازنشستگی به ۵۷ سال تا پایان برنامه هفتم خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهمترین بخشهای سخنان نعمتالله ترکی را در نشستی خبری در ادامه میخوانید:
- یکی از ناترازیهای امروز صندوق بازنشستگی کشوری، افزایش سن و سابقه قابل قبول برای احراز بازنشستگی است. حداقل سن بازنشستگی در دنیا ۶۰ سال است. ما کمتر به آن توجه کردهایم و میانگین سن بازنشستگی ما الان حدودا ۴۸ سال است.
- سن بازنشستگی نیاز به اصلاحات دارد. پیشنهاد دادیم تا پایان برنامه هفتم سن بازنشستگی به ۵۵ و ۵۷ سال برسد چراکه نرخ امید به زندگی در کشور ما خوب افزایش یافته اما فاصله سن بازنشستگی ما که ۵۰ سال است تا امید به زندگی که ۷۶ سال است، بسیار زیاد است.
- باید بازنگری برای مشاغل سخت و زیان آور داشته باشیم که طبق آن برخی با ۲۰ سال سابقه بازنشسته میشوند. تغییر روش محاسبه مستمری بازنشستگان نیز از دیگر چالشهای ما است.
- برای اولین بار این سند راهبردی را منطبق با برنامههای توسعهای تدوین کردیم چراکه باید پیش نویس سند راهبردی صندوق بازنشستگی را تدوین کنیم تا بتوانیم همگام با برنامه هفتم پیش رویم.
- چشم انداز و ماموریت صندوق بازنشستگی کشوری در سند آمده است که طبق آن چشم انداز ما شفافیت سازمانی، پایداری مالی ترمیم شده و بازدهی اقتصادی بهبودیافته است.
- همسان سازی حقوقها تا نیمه اول سال ۹۹ برای کل مجموعههای خدمات کشوری، رسته قضایی، هیات علمی و مقامات انجام شده است. مطالبات مجموعههای خدمات کشوری که شامل آموزش و پرورش نیز میشود، قضایی، اعضا هیات علمی و مقامات برای شش ماهه سال ۹۹، سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ حدود ۹ همت و به حق است.
- قبل از ما پیگیری کردند و تا برج نهم سال ۱۴۰۱ در خصوص متناسب سازی حقوقها به جای پول نقد به افراد سهام آلومینیوم جنوب دادند. از برج ۱۰ که من آمدم تا روز بیست و هشتم برج ۱۲ سال ۱۴۰۱ پیگیری کردم و ابلاغ و موافقت نامه با سازمان برنامه بستم اما در سال جاری آن سهام هنوز به فروش نرفته است.
- توافقی را با سازمان برنامه پیگیری میکنیم تا اگر بشود همسان سازی پرداخت حقوق مطالبه گران را از اول ۱۴۰۲ انجام دهند و برای معوقه به نسبت آن دو سال فکر دیگری کنیم. مثلا میتوان سهام را برداشت و پولش را داد. تلاش میکنیم آن ۹ همت نقد شود.
- نظام بیمه و بیمه تکمیلی بازنشستگان این صندوق را امسال در قانون بودجه بهبود دادیم. با بیمه آتیه حافظ قراداد منعقد شده است اما در خصوص این بیمه سعی کردیم نارضایتیهایی که نسبت به سال ۱۴۰۱ بعضا وجود داشت را کم کنیم تا به مشکل بر نخوریم.
- تعرفه بیمه آتیه حافظ در سال جاری در ۱۴ آیتم اعم از بستری، ویزیت، کمک به دندانپزشکی، عینک، سمعک و... است. منابع امسال به نسبت سال قبل خوب است. قبلا یک بیمه "اکمل" هم وجود داشت که ما آن را حذف کردیم و تعیین کردیم که یک بیمه تکمیلی با سرانه پرداختی ۲۰۵ هزار تومان داریم و بیمههای قبلی حذف شدند.
- سال گذشته تسهیلات وامهای ضروری حدود ۱۵ میلیون تومان بود و امسال حدود ۳۰ میلیون تومان شد. حدودا ماهی به ۳۵ هزار نفر سقف وام را پرداخت میکنیم.
- حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر بازنشسته و تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند.
- در خصوص کسور شاغلین ناترازی به وجود آمده است. یعنی از محل کسور بیمهای فرد شاغل، پایهای برای تامین منابع مالی کسانی که تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند تامین میشود.
دیدگاه تان را بنویسید