کد خبر: 623929
|
۱۴۰۲/۰۵/۰۱ ۱۰:۱۰:۰۱
| |

روزنامه اعتماد نوشت:

گزارشی از سرقت‌های زنجیره‌ای؛ متهمان به ۶۰ فقره سرقت و زورگیری در خیابان‌های تهران اعتراف کردند

روزنامه اعتماد به نقل از رییس پلیس آگاهی تهران نوشت: متهمان به ۶۰ فقره سرقت و زورگیری در خیابان‌های تهران اعتراف کردند.

گزارشی از سرقت‌های زنجیره‌ای؛ متهمان به ۶۰ فقره سرقت و زورگیری در خیابان‌های تهران اعتراف کردند
کد خبر: 623929
|
۱۴۰۲/۰۵/۰۱ ۱۰:۱۰:۰۱

بهاره شبانکارئیان- «موبایل‌قاپان شرق تهران روز چهارشنبه توسط ماموران پلیس دستگیر شدند. سارقانی که با سلاح سرد برخی شهروندان را تهدید و موبایل‌های آنان را به سرقت می‌بردند.»

کلوزاپ اول: سارقان

...«برادرم فوت کرده بود و پول کفن و دفن نداشتیم»…

دفترچه حساب و کتاب سارقان که در معرض دید واقع شده بود. «بسمه تعالی»؛ اولین کلمه‌ای بود که بالای دفترچه حساب و کتاب مربوط به سارقان با خودکار قرمز نوشته شده بود. بعد هم زیر آن مبلغ، نوع گوشی و اطلاعات دیگر را نوشته بودند، اما دفترچه حساب و کتاب‌شان هرگز کامل نشد و بازداشت شدند...

صبح پنجشنبه ۲۹ تیر ماه سارقان و مالباختگان در پایگاه سوم کلانتری ۱۲۴ قلهک حضور پیدا کردند. مالباختگان با چهره‌هایی مضطرب گوشه کنار سالن ایستاده بودند، اما دختری جوان با چشم‌هایی که از اشک پر شده بود میان مالباختگان بیشتر جلب‌توجه می‌کرد...

چند دقیقه که گذشت سارقان را آوردند. دو نفرشان لباس شخصی (لباس‌هایی که با آن به سرقت می‌رفتند) به تن داشتند و دو نفر دیگر لباس مخصوص به زندانیان. یکی از دو سارقی که لباس‌های زمان سرقت‌شان را به تن داشتند، پسری زارونزار بود که پیراهن سفید با طرح درختان نخل، شلوار جین مشکی و دمپایی‌هایی سفید به تن داشت و درحالی که این پا و آن پا می‌کرد، کنار دیوار ایستاده بود. این سارق ۲۹ ساله که مدعی بود برادرش تازه فوت کرده با چهره‌ای خسته، سرش را برگرداند و به «اعتماد» گفت: «برادرم فوت کرده بود و پول کفن و دفن نداشتیم. دوستم پیشنهاد داد که موبایل سرقت کنیم. مواد مخدر از نوع […] کشیدم و همراه دوستم برای سرقت به خیابان‌ها رفتیم.» همدست او پسری ۱۵ ساله بود. دستش را از آرنج خم کرده و مماس دیوار گذاشته و پیشانی‌اش را هم به دستش چسبانده بود. در پاسخ به اینکه چی شد؛ سراغ سرقت رفتی، بغض کرد و به «اعتماد» گفت: «مجبور شدم سرقت کنم.» بعد از کمی مکث توپ را در زمین دوستش که کنار دست او ایستاده بود، انداخت و گفت: «به پیشنهاد دوستم رفتیم برای سرقت.»

دو نفر دیگر هم که به عنوان مالخر بازداشت شده بودند لباس مخصوص به زندانیان به تن داشتند. یکی از آنها که از بقیه جثه بزرگ‌تری داشت به «اعتماد» گفت: «ما سارق نبودیم.» این دو که به عنوان مالخر با آن دو سارق همکاری می‌کردند حاضر به صحبت نشدند. یکی از عوامل پلیس در واکنش به سکوت این سارقان گفت: «هر دو نفر سابقه سرقت و خرید اموال مسروقه از جمله گوشی داشتند. سارقان در لحظه سرقت بازداشت شدند. تمامی فیلم‌های لحظه سرقت‌شان نیز موجود است.»

کلوزاپ دوم: مالباختگان

...«از روز سرقت به بعد دخترم دیگر سر کار نمی‌رود»...

نفر اول؛ پسری ۱۵ ساله بود. در مورد روز حادثه به «اعتماد» گفت: «روز یکشنبه هفته گذشته به همراه دوستم هنگامی که از مدرسه خارج شده بودیم نزدیک میدان سبلان دو نفر که سوار موتوسیکلت بودند به سمت ما آمدند. یکی از آنها پیاده شد و چاقویی از جیبش درآورد و زیر گردنم گذاشت و گفت؛ گوشی‌ات را بده. گفتم؛ گوشی ندارم. چاقو را بلند کرد که به من ضربه بزند، ترسیدم و گفتم موبایلم در جیبم است. دست کرد و موبایل را برداشت و فرار کردند.»

نفر دوم؛ مردی حدودا ۵۰ ساله و معلم بود. او در مورد آن صبح که سارقان گوشی او را به سرقت برده بودند به «اعتماد» گفت: «ساعت ۵ و نیم صبح روز دوشنبه هفته گذشته داخل ماشین نشسته بودم تا همسرم از بیمارستان نوبت ویزیت بگیرد. شیشه ماشین پایین بود و مشغول کار با گوشی‌ام بودم. ناگهان دو نفر با یک موتوسیکلت به سمت ماشینم آمدند و یکی از آنها گوشی را از دستم قاپید و رفتند.»

نفر سوم؛ پسر جوانی بود که به «اعتماد» گفت: «داخل یکی از واگن‌های مترو ایستاده بودم ناگهان مردی قوی جثه از پشت سر خودش را محکم به من کوبید. بعد هم دستش را بالا آورد و عذرخواهی کرد و رفت. آن لحظه اصلا متوجه نشدم چه اتفاقی افتاده تا اینکه به خانه رسیدم. دنبال گوشی در جیب شلوارم بودم که متوجه شدم گوشیم نیست. کار خود همان فردی بود که داخل مترو با من برخورد کرد. الان هم آنجا کنار دیوار ایستاده.»

نفر چهارم هم یک پسر جوان بود. او نیز به «اعتماد» گفت: «گوشیم دستم بود و در حال بالا آمدن از پله برقی بودم تا از مترو خارج شوم. مقابل در خروجی مترو ناگهان یک موتور سوار با کف دستش محکم به صورت من کوبید و روی زمین پرت شدم. طوری که شیشه عینکم خورد شد. او هم خیلی راحت گوشی را گرفت و برد.» نفر پنجم؛ دختر جوانی بود که در خرداد ماه جاری مقابل ساختمان محل کارش گوشی او را سرقت کردند. این دختر جوان هم به «اعتماد» گفت: «از اسنپ پیاده شده بودم و به صورت اینترنتی می‌خواستم هزینه را پرداخت کنم که ناگهان گوشی را از دستم قاپیدند و رفتند. دو نفر بودند با یک موتوسیکلت. گوشیم گران‌قیمت بود. برای همین دنبال‌شان دویدم اما زمین خوردم.» پدر این دختر هم گفت: «این اتفاق تاثیر بدی به لحاظ روحی روانی روی دخترم گذاشت. به‌ طوری که دیگر سر کار نمی‌رود و مدام خانه است. متاسفانه تمام گوشی‌ها پیدا شدند غیر از گوشی دخترم. سارقان اعتراف کردند که گوشی دخترم را فروختند.»

کلوزآپ سوم: پلیس

...«سارقان دست به سرقت‌های زیادی زده بودند»...

«علی ولیپور گودرزی» رییس پلیس آگاهی پایتخت نیز درباره این پرونده به «اعتماد» گفت: «با وقوع زورگیری‌های سریالی از شهروندان با استفاده از سلاح سرد در شرق تهران، موضوع رسیدگی به پرونده در دستور کار تیمی از کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی قرار گرفت. باتوجه به حساسیت موضوع کارآگاهان تحقیقات ابتدایی را آغاز کردند و در بررسی‌ها متوجه شدند سرقت‌ها توسط دو مرد سابقه‌دار صورت گرفته است. کارآگاهان در نخستین گام با بازبینی‌های دوربین مدار بسته اطراف صحنه جرم هویت متهمان را شناسایی کردند و متوجه شدند آنها دست به سرقت‌های زیادی زده‌اند. کارآگاهان پلیس آگاهی پس از دریافت این سرنخ مهم با اقدامات اطلاعاتی، مخفیگاه متهمان را در یکی از محله‌های تهران شناسایی و پس از هماهنگی‌های لازم با مرجع قضایی آنها را در یک عملیات منسجم دستگیر کردند. متهمان در جریان تحقیقات به ۶۰ فقره سرقت زورگیری از شهروندان در خیابان‌های تهران اعتراف و مالباختگان در مواجهه حضوری آنها را به عنوان سارق اموال خود شناسایی کردند. مالخران این پرونده نیز دستگیر و ۷۷ دستگاه تلفن همراه مسروقه از آنها کشف شده است که با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضایی متهمان برای کشف جرایم احتمالی و شناسایی سایر شکات دیگر دراختیار کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی قرار گرفتند.»

همچنین «سرهنگ گودرز داوری» رییس پلیس پایگاه یازدهم پلیس آگاهی در مورد این حادثه گفت: «کارآگاهان پایگاه سوم آگاهی موفق به شناسایی دو نفر سارق زورگیر شدند که حین دستگیری چهار دستگاه گوشی سرقتی به همراه داشتند. در تحقیقات بعدی از سارقان دو مالخر نیز شناسایی و دستگیر شدند. از مخفیگاه این دو متهم نزدیک ۸۰ دستگاه انواع گوشی‌های مسروقه کشف و ضبط شد. سارقان گاهی برخی از قطعات گوشی‌هایی که قابلیت دارند را به مالخران می‌فروشند و برخی دیگر از گوشی‌ها را بسته‌بندی می‌کنند و از طریق مالخران و رابطان به یکی از کشورهای همسایه می‌فروشند.»

تعداد سارقان دستگیر شده در سال ۱۴۰۰ برابر با ۴۴۵ هزار و ۳۲۳ بوده است

طبق بررسی‌های «اعتماد» از آمار منتشر شده در مرکز آمار ایران در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ آمار سرقت‌های ثبت شده در کشور با رشد ۷/۱ برابری از ۵۴۵ هزار مورد در سال به بیش از ۹۰۰ هزار مورد افزایش پیدا کرده است. بر همین اساس نرخ سرقت‌های ثبت شده در سال ۱۴۰۰؛ ۵۰درصد بیشتر از سال ۱۳۹۰ است. چنانکه آمار سرقت‌های ثبت شده در سال ۱۴۰۰ به هزار و ۷۵ سرقت به‌ازای هر ۱۰۰ هزار نفر «حدود ۱/۱ درصد» رسیده است. «اعتماد» با استناد بر اطلاعات مرکز آمار ایران تعداد سارقان دستگیر شده، سرقت‌های ثبت شده و نرخ سرقت‌های ثبت شده به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر را در دهه ۱۳۹۰ بررسی می‌کند.

تعداد سارقان دستگیر شده

۱۳۹۱؛ ۳۰۶ هزار و ۵۷۰ سارق

۱۳۹۲؛ ۳۲۸ هزار ۳۰۹ سارق

۱۳۹۳؛ ۲۹۵ هزار و ۲۶ سارق

۱۳۹۴؛ ۲۴۷ هزار و ۷۰ سارق

۱۳۹۵؛ ۳۴۳ هزار ۴۲۵ سارق

۱۳۹۶؛ ۳۱۰ هزار و ۸۴۳ سارق

۱۳۹۷؛ ۳۳۸ هزار و ۵۳ سارق

۱۳۹۸؛ ۳۵۵ هزار و ۶۹۸ سارق

۱۳۹۹؛ ۴۲۲ هزار و‌۸۰ سارق

۱۴۰۰؛ ۴۴۵ هزار و ۳۲۳ سارق

تعداد سرقت‌های ثبت شده

۱۳۹۱؛ ۵۴۵ هزار و ۴۷۶ فقره سرقت

۱۳۹۲؛ ۶۷۲ هزار و ۶۷۴ فقره سرقت

۱۳۹۳؛ ۶۴۶ هزار و ۷۷۴ فقره سرقت

۱۳۹۴؛ ۶۰۵ هزار و ۵۶۴ فقره سرقت

۱۳۹۵؛ ۵۸۵ هزار و ۹۰۶ فقره سرقت

۱۳۹۶؛ ۵۹۷ هزار و ۲۹۵ فقره سرقت

۱۳۹۷؛ ۷۸۶ هزار و ۵۹۰ فقره سرقت

۱۳۹۸؛ ۸۶۳ هزار و ۳۳۳ فقره سرقت

۱۳۹۹؛ ۹۰۲ هزار و ۴۳۵ فقره سرقت

۱۴۰۰؛ ۹۰۳ هزار و ۹۲۹ فقره سرقت

نرخ سرقت‌های ثبت شده به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر

۱۳۹۱؛ ۷۱۷

۱۳۹۲؛ ۸۷۴

۱۳۹۳؛ ۸۳۱

۱۳۹۴؛ ۷۶۹

۱۳۹۵؛ ۷۳۳

۱۳۹۶؛ ۷۳۷

۱۳۹۷؛ ۹۶۰

۱۳۹۸؛ ۱۰۴۴

۱۳۹۹؛ ۱۰۸۲

۱۴۰۰؛ ۱۰۷۵

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها