علیزاده، عضو هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه:
با برنامههای تخیلی امیدی به احیای دریاچه ارومیه نیست؛ این شرایط ادامه یابد باید فاتحه آن را خواند!
عضو هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: هیچ ظرفیت آبی از انتقال آب تا حذف چاههای آبی در منطقه برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و با برنامههای تحلیلی امید به احیای دریاچه ارومیه نیست مگر اینکه با طرحهای انتقال آب از حوزههای دریای خزر و خلیج فارس بتوان این دریاچه را سیراب کرد، در غیر این صورت باید فاتحه دریاچه ارومیه را کامل بخوانیم.
علی علیزاده عضو هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه در مورد آخرین اقدامات صورت پذیرفته برای احیای دریاچه ارومیه، گفت: انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین پروژههای احیای دریاچه شور آذربایجان است که از دولت قبل دنبال میشد و باید به صورت کامل به مرحله عملیاتی شدن میرسید.
به گزارش خانه ملت بخش های از گفت و گوی علیزاده را در ادامه میخوانید:
- ظرفیت راه اندازی کانی سیب 600 میلیون متر مکعب است اما در حال حاضر این پروژه فقط با 300 میلیون متر مکعب راه اندازی شده است، برای رسیدن به اوج ظرفیت همان ۶۰۰ میلیون مترمکعبی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است و تمام رسیدن به اوج ظرفیت در اما و اگرهایی همچون کمبود اعتبارات بودجهای خلاصه شده است در حالی که نیاز دریاچه بیشتر از اعداد و ارقام اعلامی است.
- نیاز دریاچه ارومیه بیش از اعداد و ارقام اعلامی است، در حال حاضر سالانه حدود 2 میلیارد متر مکعب آب دریاچه ارومیه تبخیر میشود و با تبدیل کشاورزی آذربایجان غربی به کشت آبی و معادل سازی بالای ۲ میلیارد متر مکعب مصرف آب افزایش یافته است با تمام این تفاسیر نمیتوان با ۳۰۰ میلیون متر مکعب دریاچه را احیا کرد.
- هیچ ظرفیت آبی از انتقال آب تا حذف چاههای آبی در منطقه برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و با برنامههای تخلیلی امید به احیای دریاچه ارومیه نیست مگر اینکه با طرحهای انتقال آب از حوزههای دریای خزر و خلیج فارس بتوان این دریاچه را سیراب کرد، در غیر این صورت باید فاتحه دریاچه ارومیه را کامل بخوانیم.
- حقابه دریافتی از ارس هم توان احیای دریاچه شور آذربایجان را نخواهد داشت؛ با توجه به سدی که ترکیه در بالادست ارس احداث کرده است عملا قادر به حفظ کشاورزی اطراف دریاچه ارس نیستیم چه برسد به احیای نگین فیروزهای آذربایجان!
- احیای دریاچه شور آذربایجان با انتقال آب تصفیه شده فاضلاب و حتی صرفه جویی در آب مصرفی کشاورزی ممکن نیست، در حال حاضر وضعیت آب به گونهای است که روستاها و شهرهای همجوار دریاچه با مشکل تامین آب شرب مواجه هستند و لذا با کانی سیب و رودخانه ارس این دریاچه احیا نمیشود.
- اگر بتوان با تقویت دیپلماسی آب از دریاچه«وان» ترکیه برای احیای دریاچه ارومیه آب انتقال داد؛ در این شرایط میتوان امیدی به احیای نگین فیروزه ای آذربایجان داشت.
- همه مات و مبهوت هستند که دریاچه چگونه احیا میشود و به اعتقاده بنده هزینههای در نظر گرفته شده برای احیای دریاچه در جای نادرست صرف شده و متولیان میدانند با ۳۰۰ میلیون مترمکعب نمیتوان جایگزین میلیاردها مترمکعب کرد؛ تنها امید احیای دریاچه ارومیه انتقال آب از دریاچه وان ترکیه، دریای خزر و خلیج فارس است.
دیدگاه تان را بنویسید