معینالدین سعیدی، نماینده چابهار:
تشنگی سیستان و بلوچستان برای برخی مدیران عادت شده است
بحران آب در سیستانوبلوچستان وارد فاز جدید خود شده است و طبق آنچه پیشازاین نمایندگان این استان «فوق بحران آب» نامیده بودند، عصر دوشنبه جمعی از مردم زابل در شمال سیستانوبلوچستان، تجمعی اعتراضی راه انداختند.
بحران آب در سیستانوبلوچستان وارد فاز جدید خود شده است و طبق آنچه پیشازاین نمایندگان این استان «فوق بحران آب» نامیده بودند.
به گزارش شرق، مهمترین بخشهای گفتگوی معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار را میخوانید:
- در شمال استان به دلیل اینکه گروه طالبان حقابه کشور را نمیدهد و برخلاف معاهدات بینالمللی بهویژه معاهده ۱۳۵۱ که باید ۸۲۰ میلیون مترمکعب آب را از حوضه آبریز هیرمند به کشور ما بدهد، از این کار امتناع میکند.
- حتی برخلاف تعهدات قبلی، مدعی هستند خودشان دچار چالش آبی شدهاند و طبق صحبتهای انجامشده حتی اجازه ندادند کارشناسان ما از سد کجکی بازدید کنند.
- بههمیندلیل شاهد تنش آبی بسیار بسیار شدیدی در شمال استان سیستانوبلوچستان هستیم و راهکارهای جایگزین هم تا این لحظه جوابگو نبوده است.
- البته قبول داریم که برخی پارامترها مثل پایبندنبودن طالبان به تعهدات بینالمللی، فراتر از اختیارات مسئولان منطقهای است.
- اما در جنوب استان باید بگوییم آب در کوزه و ما تشنهلبان میگردیم؛ یعنی ما در کنار اقیانوس و کنار سدهای پرآب هستیم و به دلیل بیتدبیریها مردم با شروع فصل گرما مدتهاست دچار چالش آبی شدهاند و پروژههای آبرسانی با سرعت بسیار پایینی در حال انجام است.
- احساس میکنم تشنگی مردم سیستانوبلوچستان برای برخی مدیران وزارت نیرو، تبدیل به عادت شده است.
- برنامه وزارت نیرو این است که در درازمدت با انتقال آب از دریای عمان مشکل مردم را رفع کند؛ اما این پروژه بسیار بزرگی است که تاکنون چشماندازی از عملیات اجرائی آن و اینکه چه زمانی به نتیجه میرسد، وجود ندارد.
- در شمال استان علاوه بر گرمای بیسابقه و گردوغباری که همیشه در این منطقه وجود دارد، بهشدت با کمبود آب مواجهیم.
- درست است زمانی که اتفاق مثبتی میافتد، قدردان زحمات مسئولان هستیم؛ اما زمانی که تشنگی مردم برای مسئولان تبدیل به عادت میشود، باید فریاد تشنگی مردم را به گوش آنها برسانیم.
- از وزیر نیرو تمنا دارم فکر عاجلی برای این وضعیت بیآبی استان سیستانوبلوچستان داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید