ابهام در سرنوشت هفتتپه
به گفته یوسف بهمنی یکی از کارگرهای شرکت نیشکر هفتتپه باوجود دستور رییسجمهور، وزرای قدمی برای حل مشکل این شرکت برنمیدارند.
یوسف بهمنی کارگر شرکت نیشکر هفتتپه درباره آخرین وضعیت کارگران این شرکت و وعدههای عملی نشده مسئولان گفتوگو کرد.
به گزارش رویداد 24، مهمترین بخشهای گفتگوی یوسف بهمنی را میخوانید:
- بعد از مشکلات و اعتصابات چند ساله و گروگان گرفتن معیشت کارگر توسط بخش خصوصی ناکارآمد، کارگران همچنان پای کار ایستادند و خودمان شرایط را مدیریت کردیم.
- کارگران هفت تپه سهم بزرگی در مطالبهگری داشتهاند و هزینه زیادی هم در این مسیر پرداخت کردند. شخصا چند پرونده دارم که مثلا گفتهاند «حق نداری علیه فلان مسئول صحبت کنی» و ... اما آمدیم و اعتراضمان را انجام دادیم.
- همه این شرایط منجر به این شد که کمیسیون اصل ۹۰ پروندهای را برای آقایان درست کردند و ما در پروسه خلع ید قرار گرفتیم چرا که اینها نه اهلیت کار را داشتند نه صلاحیت آن را.
- آن زمان که آقای رئیسی در قوه قضاییه بود، چندین جلسه با ایشان داشتیم و برنامه خلع ید (یعنی شرکت را از بخش خصوصی بگیریم و به بخش دولتی برگردانیم) را پیگیری میکردیم، اما این پروسه خیلی زمانبر بود، گرچه بخش زیادی از آن پیش رفته بود.
- بعد از حکم قوه قضاییه و خلع ید، کارفرمای سابق آمدند شرکت را به صورت پیمان مدیریتی به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان دادند که طرح توسعه کشت و صنعت نیشکری دارد و اساساً کارشان بهصورت تخصصی در رابطه با نیشکر است.
- ما از همان ابتدا گفتیم تنها مجموعهای که صلاحیت دارد هفت تپه را تحت مدیریت بگیرد همین طرح توسعه است و پیشنهاد دادیم و طرح توسعه را قانع کردیم که پای کار بیاید.
- ما میگفتیم ۱۲ هزار هکتار زمین قابل کشت داریم که بسیار مرغوبتر و بهتر از زمینهای سایر کشت و صنعتهاست.
- به جرات میتوانم بگویم که «نی» ما ۳ برابر نی آنها رشد دارد و آمارهای رسمی تحقیقات نیشکر هم همین را اثبات میکند که اگر بخواهیم تولید شکرمان را در نظر بگیریم از همه این شرکتها جلو هستیم، اما تاکنون ما به خواستههایمان نرسیدیم.
- این شرکت قرار بود واگذار شود، نه پیمان مدیریتی بماند. الان دو سال از این موضوع گذشته، اما هنوز شرکت را رسما به طرح توسعه که مطالبه جدی کارگران است واگذار نکردهاند و طرح توسعه هم با سردرگمی مواجه شده است؛ مخصوصا حالا که تمام دغدغه کارگران این است که زیر نظر طرح توسعه برویم و آن ۷ شرکت همراه نیشکر هفت تپه شود.
- به نظر میرسد همه صدای هفت تپه را شنیدند به جز وزرای خود دولت! زیرا وزرای اقتصاد و صمت به حرف رئیس جمهور گوش نمیکنند.
- سوال ما این است که وزیر صمت چرا برنامه نهایی واگذاری هفت تپه به توسعه نیشکر را نهایی نمیکند؟
- بالغ بر ۵ هزار کارگر داریم که همچنان دغدغههایشان باقی است. اگر آزمون و خطایی بود طرح توسعه در این دوسال انجام داده و کارنامه موفقی دارد پس چرا این واگذاری صورت نمیگیرد و آرامش هفت تپه برایشان مهم نیست؟
- آقای رئیسی هم وقتی در قوه قضاییه بود هم وقتی در ریاست جمهوری، در هر دو قوه دستور این کار را داد و وعده داد که انجام میشود، اما حالا رها کرده است، حتی ظاهراً وزیرش هم به حرفش توجهی نمیکند و تحت تاثیر عوامل و عناصر دیگری است!
- خداراشکر حقوق کارگران بهروز پرداخت میشود، اما طرح توسعه اکنون سردرگم است و نمیداند در هفت تپه برای زیرساختها هزینه کند یا نه؟ چرا که هنوز نمیداند به صورت قطعی به آنها واگذار میشود یا نه.
- هرکسی شایسته اداره هفت تپه نیست. همان مدیری که ۲۱ سال قبل من را استخدام کرد، مزرعه به مزرعه و خیابان به خیابان اینجا را میشناخت و زمانی که به پیشنهاد مدیریت توسعه پس از سالها به هفت تپه آمد در کنار هم توانستند آرامش را به هفت تپه برگردانند.
- ما سال قبل در یک رکورد بیسابقه ۵ هزار هکتار نیشکر کاشتیم و بقای هفت تپه برای چند سال تضمین شد و اکنون بیش از ۹ هزار هکتار نیشکر آماده برداشت داریم که اگر کارخانه آماده نشود و برداشت نیشکر در زمان خود صورت نگیرد، باز هم کلی بدبختی داریم.
- سخن ما خطاب به دولت واضح و شفاف و قاطع این است که آقای رئیسی به وزاری صمت و اقتصاد و هر آنکس در واگذاری هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع خوزستان دخیل است دستور دهید هرچه سریعتر اینکار صورت پذیرد و بیش از این آرامش هفت تپه و سرنوشت زندگی کارگران آن را که پس از سالها تحمل مصیبت به نقطه امن نسبی رسیدهاند به بازی نگیرند.
دیدگاه تان را بنویسید