خطرناکترین مرحله گرمازدگی کجاست؟
بر اثر گرم شدن بیش از حد بدن به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت یا فعالیت فیزیکی زیاد در دمای بالا سکته گرمایی رخ میدهد.
گرمای کم سابقهای که این روزها همه را کلافه کرده است، با خطرات ناگواری همراه است. به عنوان مثال، گرمازدگی را میتوان شایعترین عارضه هوای گرم دانست. اما، در این بین شاهد شدت گرفتن عارضههای گرمازدگی نیز هستیم که منجر به بروز سکته گرمایی میشود.
سکته گرمایی چیست
به گزارش مهر، بر اثر گرم شدن بیش از حد بدن به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت یا فعالیت فیزیکی زیاد در دمای بالا سکته گرمایی رخ میدهد. این حالت، جدی ترین شکل آسیب گرمایی و گرمازدگی است و زمانی علائم سکته گرمایی بروز میکند که دمای بدن به ۴۰ درجه سانتی گراد یا بالاتر برسد.
سکته گرمایی نیاز به درمان فوری دارد، چون میتواند به سرعت به مغز، قلب، کلیهها و عضلات آسیب وارد کند. هرچه درمان به تأخیر بیافتد آسیبهای وارده بیشتر میشود و احتمال عوارض جدی تر یا مرگ افزایش خواهد یافت. سکته گرما شکلی از هیپرترمی و یا بیماری ناشی از گرما است که دمای بدن غیر طبیعی بالا میرود.
مرحله چهارم گرمازدگی
مجید شجاعی متخصص طب اورژانس، گرمازدگی را دارای چهار مرحله برشمرد که شامل مراحل استرس گرمایی، خستگی گرمایی، گرمازدگی و سکته گرمایی است.
وی با اشاره به اینکه هر یک از این مراحل علائمی خاصی دارند، گفت: در مرحله استرس گرمایی فرد علائمی مانند سرگیجه، ضعف، حالت تهوع، تشنگی و سردرد را احساس میکند، مرحله خستگی گرمایی نیز با علائمی نظیر عرق کردن شدید، خستگی، قرمز شدن پوست، گرگرفتگی یا اسپاسم عضلات به همراه درد، سردرد یا سرگیجه خفیف و حالت تهوع همراه است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله گرمازدگی با علائمی نظیر رنگ پریدگی، عرق شدید، تهوع، اسهال و استفراغ، جوشهای ریز گرمازدگی مشخص میشود و از دیگر علائم گرمازدگی نیز میتوان به سردرد، گرفتگی عضلات، خستگی، ضعف، تشنگی شدید، سرگیجه، تکرر ادرار و ادرار تیره رنگ، از دست دادن تمرکز، تورم خفیف پا، مچ پا یا انگشتان دست و از دست دادن هوشیاری اشاره کرد. گاهی نیز سلولهای سطحی پوست آسیب دیده، عرق زیر پوست جمع شده و فرد دچار جوش زیر پوستی یا به اصطلاح عرق سوز میشود.
به گفته این متخصص طب اورژانس، مرحله سکته گرمایی نیز با ضربان ضعیف، تنفس سریع، کاهش تعریق، پوست داغ و خشک و قرمز، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه، تاری دید، تحریک پذیری و یا تغییرات خلقی، عدم هماهنگی و از دست دادن هوشیاری همراه است. اگر این مرحله شدید باشد میتواند به نارسایی ارگانهای بدن، کما و مرگ منجر شود.
وی افزود: وضعیت دیگری که ممکن است با سکته گرمایی شدید رخ دهد، «رابدومیولیز» است، این بیماری باعث تخریب سلولهای عضلانی و در نتیجه نارسایی کلیه میشود.
دیدگاه تان را بنویسید