کد خبر: 218931
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۲:۵۰:۰۰
| |

عضو هیئت‌علمی و استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران مطرح کرد:

4 گونه گیاهی به نام شاهوار نام‌گذاری شد/ 7500 گونه گیاهی در ایران

عضو هیئت علمی و استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه چهار گونه گیاهی به نام شاهوار شاهرود نامگذاری شده است، گفت: هفت هزار و 500گونه مختلف گیاهی در ایران وجود دارد.

4 گونه گیاهی به نام شاهوار نام‌گذاری شد/ 7500 گونه گیاهی در ایران
کد خبر: 218931
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۲:۵۰:۰۰

اعتمادآنلاین| حسین آخانی عضو هیئت‌علمی و استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران شامگاه پنج‌شنبه در همایش نجات شاهوار به میزبانی تالار شقایق‌های دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه شاهوار برای بسیاری از گیاه شناسان جهان شناخته‌شده است، ابراز داشت: چهار گونه گیاهی از منطقه شاهوار شاهرود برای اولین بار در جهان شناسایی‌شده است که منحصربه‌فردترین منطقه ازنظر پوشش گیاهی محسوب می‌شود.

وی بابیان اینکه نابودی درختان ارس کمترین چالش زیست‌محیطی شاهوار است، افزود: شاهوار دارای ذخایر ژنتیکی است که متأسفانه معدن بوکسیت تاش آن‌ها را به ورطه نابودی خواهد کشاند.

وجود 24درصد گونه‌های گیاهی جهان در ایران

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران بابیان اینکه هفت هزار و 500گونه گیاهی در ایران وجود دارد، ابراز داشت: 24درصد گونه‌های گیاهی بومی منحصر به محدوده جغرافیایی جهان در ایران یافت می‌شود.

آخانی بابیان اینکه بخش عمده منطقه جغرافیایی کشور ایرانی_تورانی در برگرفته است، تصریح کرد: جنگل‌های شمال ایران ازنظر آنکه باقی‌مانده جنگل‌های دوره سوم زمین‌شناسی است منحصربه‌فرد هستند و محدوده دریای خزر از این نظر پناهگاه این گیاهان محسوب می‌شود.

وی بابیان اینکه در شمال شرقی ایران و شهمیرزاد شاهد رویش ارس هستیم، افزود: بسیاری از همین جنگل‌های ارس در اثر آتش‌سوزی از بین رفتند و در جنگل ابر شاهرود نیز ارس‌های خوابیده در ارتفاعات دو هزار و 400متری وجود دارد.

وجود 800گونه گون در ایران

استاد دانشگاه تهران بابیان اینکه بیشتر پوشش گیاهی گندم مانند در بخش‌های مختلف ایران به دلیل چرای بی‌رویه از بین رفته است، ابراز داشت: 800گونه مختلف گون در مناطق مختلف ایران رشد می‌کند که نشان می‌دهد علیرغم برخورداری از زیبایی‌های منحصربه‌فرد چرا باید متکی به نفت بوده و نسبت به این سرمایه‌های ارزشمند بی‌تفاوت باشیم.

آخانی بابیان اینکه ایران ظرفیت جذب گردشگران بین‌المللی را در حوزه گیاه‌شناسی دارد، تصریح کرد: کشوری مانند ایران افتخار گیاه شناسان دنیا قلمداد می‌شود.

وی بابیان اینکه ایران جای تکامل پسته و بادام است، افزود: متأسفانه این دو درخت که دارای گونه‌های متعدد هستند علیرغم استفاده در آجیل در فضای سبز جایی ندارد.

شناسایی 300 گیاه گچ دوست در ایران

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران بابیان اینکه ایران مرکز تنوع گیاهان گچ‌دوست است، ابراز داشت: 300گونه از این گیاهان گچ‌دوست شناسایی‌شده است که می‌تواند برای جذب گردشگر مؤثر باشد.

آخانی بابیان اینکه دریکی از تالاب‌های استان گلستان هفت گونه گیاهی برای فلور ایران و یک‌گونه گیاهی جدید برای جهان شناسایی‌شده است، ابراز داشت: متأسفانه در اکثر منابع طبیعی ایران نظیر شاهوار عده‌ای سودجو به حریم طبیعت تجاوز کرده و باعث خشک شدن آن‌ها شدند.

وی افزود: در رود کال‌شور محل رویش یکی از بهترین زیباترین پوشش گیاهی را شاهد هستیم اما متأسفانه سرزمین خودمان را با بی‌تدبیری به نابودی کشاندیم.

لزوم تغییر سیاست‌های جاده‌سازی

استاد دانشگاه تهران بابیان اینکه از تعداد 18سد در اوایل انقلاب تاکنون این تعداد را در شرایط خشک‌سالی به 647سد رساندیم، ابراز داشت: در برنامه‌ریزی‌ها احداث یک هزار و 300سد لحاظ شده است و سه برابر ظرفیت مراتع نیز دام وجود دارد و هزاران چاه حفر می‌کنیم که با این اقدامات سرزمینمان را از دست می‌دهیم.

آخانی بابیان اینکه نمی‌خواهیم شاهوار به سرنوشت ارومیه دچار شود، تصریح کرد: برای استفاده از محصولات کشاورزی امروز ارومیه به بیابان تبدیل شد.

وی بابیان اینکه چرا هر نماینده‌ای به دنبال جاده‌سازی از مسیرهای مختلف است، افزود: جای‌جای سرزمین ما پر از پروژه‌های راه‌سازی است در بیارجمند وسط ذخیره‌گاه زیستگاه توران در حال احداث اتوبان هستند، چرا البرز فدای تفریح عده‌ای برای زودتر رسیدن به شمال شده است چرا از پروژه‌هایی که به نفع عموم باشد استفاده نمی‌شود لذا این سیاست‌ها باید تغییر کند.

وجود 260 منطقه تحت حفاظت محیط زیست

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران اضافه کرد: امروز حفظ طبیعت تنها شاهوار نیست و باید حواسمان به حفظ همه عرصه‌های طبیعی باشد، امروز در حالی میلیاردها تومان برای احیا دریاچه ارومیه هزینه می‌کنند که دیگر فایده‌ای ندارد و باید قبل از انجام تخریب‌ها جلوی فاجعه گرفته شود.

آخانی بابیان اینکه 10 اقلیم زیستی بزرگ در سه منطقه معتدله، مدیترانه‌ای و حاره‌ای در ایران وجود دارد، تصریح کرد: 260پارک ملی، تالاب و منطقه حفاظت‌شده در سراسر ایران ثبت‌شده است بسیاری از گونه‌های گیاهی، جانوری و حشرات هنوز ناشناخته هستند که نشان از تنوع بسیار بالای منطقه حکایت دارد.

وی افزود: متأسفانه در قبال زیبایی‌های طبیعت با واردکردن گونه‌های مهاجم نظیر آزولا و کهور در شمال و جنوب کشور به تخریب محیط‌زیست دامن می‌زنیم و در جنگل‌های زاگرس، تالاب و رودخانه‌ها را به نابودی می‌کشانیم.

در این همایش که توسط ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود دایر شده بود، پیام کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و سید حسن حسینی شاهرودی نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس نیز قرائت شد.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها