خطیب جمعه قم در خطبههای این هفته نماز جمعه مطرح کرد:
مسئولانی که خستهاند بهتر است صحنه را ترک کنند/تحسین سخنان روحانی در مورد صادرات نفت
حسینی بوشهری گفت:شرایطی که امروز در کشور داریم خطیر است،نباید در حل مسائل احساس خستگی و نا امیدی کرد
اعتمادآنلاین| حسینی بوشهری،امام جمعه قم در خطبههای این هفته نماز در مصلی قدس، گفت:مسئولانی که خستهاند و احساس خستگی میکنند، بهتر است صحنه را ترک کرده و زمینه را برای سایر مسئولان باز بگذارند،بازاریان، علما و مردم میدانند که شرایط جامعه سبب دغدغه آحاد جامعه شده است، سکاندار انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب فرمودند شرایطی که امروز در کشور داریم خطیر است اما قابلحل بوده و در برخورد این مسائل باید بر اساس احساس مسئولیت باشد، و نباید در حل مسائل احساس خستگی و یأس و ناامیدی داشته باشیم.
وی با اشاره به 11 رهنمود رهبر معظم انقلاب خطاب به مسئولان و هیئت دولت عنوان کرد: رسیدگی جدی به مشکلات بانکها و بخش خصوصی، تقویت حضور مردم درصحنهها، برخورد قاطعانه با متخلفان با هرکس و در هرجایی، اشراف لازم دولت بر واردات و صادرات، انجام کار جدی از سوی ستاد مبارزه با تحریم ازجمله رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت است.
حسینی بوشهری گفت: مردم نباید در خرمشهر و مناطق دیگر به خاطر آب دچار مشکل شوند، پیشدستانه باید تدبیر کنید تا کار به اینجا نکشد، مردم محرمترین افراد هستند و مسائل جدی را باید با آنان در میان گذاشت، بحث اقتصاد مقاومتی را باید جدی گرفت چراکه با جدی گرفتن مسئله اقتصاد مقاومتی میتوان از مشکلات عبور کرد.
امام جمعه قم بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند نباید بهگونهای عمل کرد،گویا به بسته برجام و بسته اروپایی متکی و سرمایهگذاری کردهایم، فرمودند سختیهای دهه 60 را داشتهایم و پشت سر گذاشتهایم، مردم تحمل کرده و تحمل میکنند و به حول و قوه الهی سختیهای این دوره را همپشت سر خواهیم گذاشت.
وی تاکید کرد: آنگونه که سردار سلیمانیها در برابر دشمن میایستند باید در برابر دشمن ایستادگی کرد و در برابر دشمن ایستاد.
امام جمعه قم گفت: سخنان رئیسجمهور در مورد صادرات نفت را رهبر معظم انقلاب مورد تجلیل قراردادند و فرمودند اگر کسی جلوی صادرات نفت ما را بگیرد، کس دیگری نیز نمیتواند نفت صادر کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با نقل روایتی از پیامبر اکرم(ص) در مورد رعایت تقوای الهی اظهار کرد: در این سخن رسول گرامی اسلامی فرمودند، تقوای الهی را آنگونه که شایسته است رعایت و در راه رضای خدا سعی و تلاش کنید، مردم بدانید که این دنیا فانی و زودگذر بوده و آخرت باقی و جاودانه است و مهمتر اینکه برای بعد از مرگ خود آنگونه عمل کنید گویا در دنیا نبودهاید.
آیت الله حسینی بوشهری آخرین سرفصل مطرحشده در ارتباط با امربه معروف و نهی از منکر را معیارهای آن بیان و افزود: هر سیاست، برنامهریزی و رفتاری که سبب پیشرفت جامعه اسلامی مطرح شود معروف، و هرگونه سیاستگذاری برنامهریزی که سبب رکود و نارضایتی در جامعه اسلامی باشد مصداق منکر است.
امامجمعه قم با بیان معیار دیگری از معروف و منکر گفت: هر آنچه در جهت تحقق عدالت اجتماعی باشد مصداق معروف است، اگر در جامعهای ظلم و ستم را مشاهده کردیم نشاندهنده معروف در جامعه نیست و عدالت اجتماعی امری فراگیر بوده و امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را در برمیگیرد.
وی با بیان تأکید قرآن کریم روی برقراری عدالت اجتماعی ابراز کرد: فلسفه انبیای الهی بعد از دعوت به توحید اجرای عدالت بوده و این اهتمامی است که اسلام عزیز در رابطه با عدالت اجتماعی مطرح کرده است.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان تعاریف عدالت اجتماعی گفت: عدهای عدالت اجتماعی را شناخت حقوقی طبیعی و قراردادهایی که مردم به آن قائل هستند،می دانند بعضی گفتهاند عدالت اجتماعی را شناختن قدر و منزلت هرکسی است، مرحوم علامه طباطبایی میفرمایند که عدالت اجتماعی به این معناست که هر یک از افراد جامعه طوری با آنان برخورد شود که مستحق آن هستند.
امام جمعه قم ادامه داد: بنا بر تعبیر شهید مطهری عدالت اجتماعی بر فکر و عقیده جامعه اثرگذار است، اگر حقوق مردم محفوظ بماند و محرومیت در یک جامعه نباشد، عقاید، اعمال خوب جامعه و اخلاق مردم متأثر از عدالت اجتماعی در جامعه است، در این جامعه عقاید ناپاک کمرنگ و کمفروغ میشود و بر فکر، اخلاق و عمل تأثیرگذار است.
وی دغدغه عالمان دین را اقامه عدالت اجتماعی دانست و تصریح کرد: حضرت علی(ع) میفرمایند خدایی که دانه را شکافت و انسان را آفرید اگر این اجتماع نبود، و اگر نبود عهد و پیمانی که خدا با عالمان بسته که جلوی ستمگری ظالمان را بگیرم، خلافت را رها میکردم، ظالم ظلم و ستم نکند و از حق مظلوم به زیبایی و شایستگی باید دفاع بشود.
آیت الله حسینی بوشهری در خطبه دوم با گرامیداشت سالگرد اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: در سال 58 به امامت آیتالله طالقانی نماز جمعه برای نخستین بار در تهران برگزار شد، شکوهی که امروز شاهد آن هستیم در قبل از انقلاب خبری از آن نبود.
امامجمعه قم افزود: امروز شاهد برگزاری حدود 1500 نماز جمعه در سراسر کشور هستیم، و به جرأت میتوان گفت یکی از رمزهای پایداری کشور در برهههای حساس برگزاری همین نماز جمعه است، مردم پرافتخار ما در برهههای حساس همچون جنگ صحنه را به نفع دشمن خالی نکردند، نماز جمعه مرکز دعوت تقوا بوده و محل بصیرت بخشی و آگاهی است.
وی با اشاره به سالگرد وفات مرحوم آیتالله مشکینی گفت: این شخصیت بزرگ انسانی بودند که علم و عمل را توأمان باهم داشتند، سالها به تبعید رفته بود، و خطبههای تأثیرگذار و دلنشین این شخصیت بزرگ هیچگاه فراموششدنی نیست و ایشان را باید جامع زهد و عمل معرفی کرد.
خطیب جمعه قم با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیتالله حائری ابراز کرد: این شخصیت بزرگ حوزه را از آفات آن روز حفظ کرد و خیرات و برکات این عالم بزرگ در حوزههای علمیه ساری و در جریان است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید