کد خبر: 222574
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۷ ۱۶:۵۶:۰۰
| |

جلسات شورای شهر بوشهر در پشت درهای بسته

شورای شهر بوشهر در طول پنج سال گذشته‌اش تصمیمات غلط بسیاری داشت.تصمیماتی که تا سال‌ها هزینه‌هایش بر شانه‌های مردم شهر و عمارت امیریه سنگینی می‌کند.اما هیچ‌یک از این تصمیمات مخرب‌تر از تصمیمی نیست که شوراییان پنجم بوشهر گرفته‌اند: «مردم حق حضور در صحن علنی شورا را ندارند.»

جلسات شورای شهر بوشهر در پشت درهای بسته
کد خبر: 222574
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۷ ۱۶:۵۶:۰۰

اعتمادآنلاین| در زمان شورای سوم بوشهر که اکثریت آن دست اصلاح‌طلبان بود، یکی از بهتری تصمیمات باز بودن درهای صحن به روی عموم مردم و خبرنگاران بود، شهروندان بوشهری هر نقد، اعتراض، خواسته شخصی، درخواست عمومی و ... که داشتند می توانستند در روزهای یکشنبه به صحن علنی شورا مراجعه کرده و آن چه را با مسئولان درمیان بگذارند. اما اینک شورای پنجم در تصمیمی در های شورا را به روی مردم بسته‌است. روال «بوروکراتیزه‌ای» خلق کرده‌اند که مردم باید همچون مانند سایر ادارات دولتی ابتدا عریضه بنویسند و بعد از بررسی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی و کسب نظر کارشناسی با تصمیم هیئت رئیسه عریضه آنان به صحن شورا آورده شود تا شاید مورد رسیدگی قرار گیرد .

شورای پنج با این تصمیم، فلسفه وجودی خود را نقض کرده است. شورا نهادی است که بر اساس ساز و کارهای مدنی و دموکراسی مستقیم فرصتی را می‌سازد تا عموم مردم با هر سطح دانش و فرهنگ و تخصص «احساس شهروند بودن» کنند،اما اکنون این حق نیز از مردم گرفته شد.

اینک شورا و به ویژه کمیسیون فرهنگی و هیئت رئیسه شورا و نیز سازمان از مدار خارج شده تفریحی و فرهنگی شهرداری باید پاسخ دهند نظر چند کارشناس سیاسی، اجتماعی و فلسفی و حقوقی را در این خصوص جویا شده و سپس به این تصمیم جمعی رسیده‌اند که درهای شورا را به روی عموم مردم ببندند؟

اینها همه در حالی است که شکل‌گیری ذهنیت شهروندی در تئوری‌های توسعه مقدمه توسعه است و نه میوه و نتیجه و محصول توسعه. اساسا شهروند بودن و شهروند شدن چیزی جز مشارکت جویی عموم مردم در حاکیمت بر سرنوشت خویش نیست. نیک یا بد بودن تصمیماتی چنین بنیادین در قیاس با نزدیکی یا دوری با این مشارکت جویی سنجیده می‌شود.

هر چه تصمیمات یک سیستم به سمت شفافیت و ایجاد زمینه‌های مشارکت تمام مردم حرکت کند سیستم کارامدتر، فسادستیزتر و موفق‌تر خواهد بود. حال باید پرسید این تصمیم شورا چه نسبتی با برقراری زمینه‌های مشارکت جویی مردم دارد؟

مطلب ساده است؛ نمی خواهند پاسخگو باشند و چون نمی توانند جلسات را درست مدیریت کنند و چون گرفتار «ضایع کردن» یکدیگر در صحن شورا هستند نمی خواهند معدل مردود شده مدیریت خویش را در پیشگاه عموم بگذارند. پس صورت مسئله را پاک می‌کنند و ودرهای مشارکت را می‌بندند.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها