کد خبر: 223012
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۹ ۱۴:۱۲:۰۰
| |

مدیر کل دامپزشکی مازندران اعلام کرد:

جلوگیری از شیوع تب کنگو در مازندران با اقدامات پیشگیرانه

مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت که انجام اقدامات اولیه پیشگیرانه مانند سمپاشی دامداری ها باعث شد تا از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در دام های استان جلوگیری شود

جلوگیری از شیوع تب کنگو در مازندران با اقدامات پیشگیرانه
کد خبر: 223012
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۹ ۱۴:۱۲:۰۰

اعتمادآنلاین| سید حسین رضوانی مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت که انجام اقدامات اولیه پیشگیرانه مانند سمپاشی دامداری ها باعث شد تا از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در دام های استان جلوگیری شود .

مدیر کل دامپزشکی مازندران افزود : تعدد دام ها و همچنین تعداد زیاد دامداری های سنتی در مازندران باعث شده تا این استان هر ساله در معرض درگیری با بیماری تب کنگو قرار گیرد ، ولی امسال وضعیت حادی ایجاد نشده است .


سال های قبل همزمان با شیوع تب کریمه کنگو در کشور ، دامداری های نقاطی از مازندران بویژه مناطق غرب استان از این بیماری متاثر می شد و گاهی به ابتلای انسانی هم می انجامید .


پارسال حدود 10 نفر که عمدتا از غرب مازندران بودند به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده بودند که در همان مراحل اولیه شناسایی و درمان شدند.


مدیرکل دامپزشکی مازندران از سمپاشی دامداری ها به عنوان اصلی ترین راه پیشگیری و کنترل این بیماری نام برد و گفت : در حالی که سال های قبل هنگام مشاهده بیماری در دام ، سمپاشی مراتع و دامداری ها انجام می شد ، اما امسال با تدابیر پیشگیرانه اندیشیده شده پیش از آغاز فصل گرم سال ، دامپزشکی مازندران سمپای کانون های پرخطر بیماری را انجام داد .


رضوانی افزود : برای این منظور بیش از 15 هزار لیتر سم میان شهرستان ها بویژه غرب استان توزیع شد تا با سم پاشی در مکان های مورد نظر کنه های احتمالی از بین بروند .


وی هزینه خرید این میزان سم را پنج میلیارد ریال اعلام کرد و گفت که تمامی هزینه خرید این میزان سم را دامپزشکی مازندران پرداخت کرد و به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار داد.


مدیر کل دامپزشکی مازندران افزود که امسال بیشترین میزان سم در شهرستان های چالوس ، نوشهر ، کلاردشت و نور توزیع شد که همه ساله موارد از بیماری تب کریمه کنگو را داشتند .


رضوانی از دامداران خواست همچنان اقدامات خود کنترلی لازم را در خصوص مقابله با بروز احتمالی بیماری تب کنگو انجام دهند تا دام هایشان به این بیماری مبتلا نشوند .


مسئولان حوزه بهداشتی مازندران معتقدند که وجود دامداری های سنتی و جدی نگرفتن مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو باعث شده تا این خطه شمال کشور همچنان در معرض تهدید این بیماری باشد.


استان مازندران با داشتن 750 هزار راس دام سنگین رتبه اول و با 2 میلیون و 160 هزار راس دام سبک جایگاه نهم کشور را دارد .


بر اساس آمارهای رسمی تنها 80 دامداری صنعتی در مازندران وجود دارد و بقیه دامداری های استان کوچک و سنتی است و به خاطر جا به جایی فصلی در ییلاق و قشلاق ضریب شیوع انواع بیماری ها را افزایش می دهند .


عامل تب کریمه کنگو نوعی کنه است که از بدن دام ها به عنوان میزبا استفاده می کند . این بیماری چون اولین بار در سال 1944 در منطقه کریمه در شبه‌جزیره‌ اوکراین مشاهده شد ، این نام را به خود گرفت .


سردرد، تب بالا، درد کمر، درد مفاصل، درد شکم و استفراغ ،چشمان قرمز، سرخ شدن صورت، سرخ شدن حلق و نقاط قرمز روی سقف دهان از علایم اولیه بیماری تب کریمه کنگو در انسان است .

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها