کد خبر: 227397
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۹ ۰۸:۵۷:۰۰
| |

معاون فرهنگی قوه قضاییه:

زندان اثر پیشگیرانه لازم را ندارد/ با خشونت علیه زنان باید مقابله شود

معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه زندان اثر پیشگیرانه لازم را ندارد؛ گفت: خطاب ما به دانشمندان و اندیشمندان و حقوق‌دانان این است که به‌جای زندان روش‌های دیگری از مجازات را ارایه دهند.

زندان اثر پیشگیرانه لازم را ندارد/ با خشونت علیه زنان باید مقابله شود
کد خبر: 227397
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۹ ۰۸:۵۷:۰۰

اعتمادآنلاین| ششمین نشست کشوری دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری‌های سراسر کشور و معاونان فرهنگ عمومی عصر امروز در هتل نماز مشهد برگزار شد که در این نشست معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه در مسائل مربوط به‌زنان و کودکان به‌عنوان یک قشر آسیب‌پذیرتر در جامعه تعهد داریم؛ گفت: این تعهد را یک تعهد دینی، اخلاقی و انسانی می‌دانیم، به‌همین دلیل این دفاتر مهم در دادگستری‌های کشور وجود دارند. البته معنای این موضوع این نیست که زنان ضعیف‌تر هستند یا اینکه قابلیت‌های کمتری دارند، یا از منظر اجتماعی در جایگاه اجتماعی درجه دو قرار دارند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه این به‌معنای مشابهت نیست، ادامه داد: از نظر فرهنگ اسلامی زن هم مثل مرد یک انسان است و خداوند در جایی که خواسته از انسان برتر نام ببرد، از زنان نام برده است. واقعیت این است که با آنچه که مطلوب اسلام است فاصله داریم و باید برای برطرف شدن این فاصله تلاش کنیم. ما در فرهنگ خودمان احتیاج به ارتقا داریم اما نه به سمت فرهنگ غربی، بلکه باید به سمت فرهنگ اسلامی حرکت کنیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به آسیب‌های زنان به‌علت مجازات، هشدار داد: زندان مجازات اصلی اسلامی نیست و فقط در برخی معدود از آن استفاده می‌شود اما چون در فرهنگ غرب مجازات بدنی را خشن دانسته‌اند، ما هم از آنان تقلید کردیم و حقوق‌دانان این فرهنگ غربی را پذیرفته و زندان را به‌عنوان مجازات اصلی قبول کرده‌اند.

صادقی با بیان اینکه یکی از شرایط مجازات این است که باید شخصی باشد، گفت: با زندان، خانواده هم مجازات می‌شوند، علاوه بر آن به‌دلیل اینکه هزینه برعهده دولت است، دولت هم مجازات می‌شود همچنین جامعه هم مجازات می‌شود چون باید خرج آن از بیت‌المال پرداخته شود. چه بخواهیم و چه نخواهیم زندان دانشگاه جرم و جنایت است و با زندانی کردن، فرد فعال در جامعه را از فعالیت اجتماعی بازداشته‌ایم و ممکن است فعالیت‌های ناسالمی در زندان انجام دهد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه بیان کرد: زندان یعنی سلب آزادی و سلب آزادی یعنی سلب انسانیت، زیرا اصل و اساس انسانیت آزادی است و اینگونه حقیقت انسانیت نمی‌تواند تبلور پیدا کند در نتیجه فرد تبدیل به مهره‌ای برای اطاعت از قوانین زندان یا شبکه‌های حاکم در زندان می‌شود، در همه دنیا چنین وضعیتی وجود دارد، مگر اینکه زندان انفرادی باشد. البته زندان اثر پیشگیرانه لازم را ندارد وخطاب ما به دانشمندان و اندیشمندان و حقوق‌دانان این است که به‌جای زندان روش‌های دیگری از مجازات را ارائه دهند.

وی با اشاره به وجود خشونت در جامعه نسبت به زنان، تاکید کرد: حتما باید با این خشونت مقابله شود، لایحه‌ای علیه خشونت تدوین شده و مراحل آن حتما انجام شود. طبق فتوای فقها اگر زن خطایی کند مرد وظیفه دارد از او درگذرد و این فتوا باید پشتوانه حقوقی و قانونی پیدا کند زیرا به دستورات اخلاقی نمی‌توان بسنده کرد. باید فرهنگسازی صورت گیرد و مردان جامعه به‌گونه‌ای تربیت شوند تا نسبت به زنان با خشونت رفتار نکنند، همچنین تضمین‌های قانونی را برای تأمین امنیت زنان ایجاد کنیم، اما راه مگر در موارد خاص و خطیر، زندان نیست.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها