تمامی چشمههای بیرجند خشک شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند از وجود 680 رشته چشمه در شهرستان بیرجند خبر داد و گفت: 100 درصد چشمههای شهرستان بیرجند خشک شده است.
اعتمادآنلاین| محمدعلی محمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند با اشاره به حوادث غیر مترقبه در شهرستان بیرجند، گفت: سال گذشته در بحث سیل، طوفان و تگرگ خسارتهایی به محصولات باغی و زراعی شهرستان وارد شد.
وی از خسارت 160 میلیون تومانی به محصولات زراعی شهرستان بیرجند در سال زراعی 96-97 خبر داد و بیان داشت: سطح زیرکشت محصولات زراعی شهرستان بیرجند یک هزار و 870 هکتار است که از این میزان یک هزار و 540 هکتار اراضی آبی و 330 هکتار اراضی دیم است. 63 هکتار از اراضی سطح زیر کشت شهرستان بیرجند دچار خسارت 40 تا 100 درصدی شدند.
محمدی خسارت وارد شده به باغات شهرستان را 17 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: همچنین خسارت وارد شده به سایر محصولات(محصولات سردرختی) 21 میلیارد تومان بوده است.
وی از وجود 146 هزار راس دام سبک و 760 رأس دام سنگین در شهرستان بیرجند خبر داد و با بیان اینکه در این بخش نیز با خسارت 25 درصدی مواجه شدیم، بیان داشت: اگر بتوانیم حداقل بیمه پایه را در بحث حوادث غیر مترقبه انجام دهیم کمک خوبی به بحث کشاورزی خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند از وجود دو هزار و 300 رشته قنات و چشمه در شهرستان بیرجند خبر داد و گفت: از این تعداد 680 رشته چشمه است که به طور 100 درصد خشک شدند.
محمدی تعداد قنوات شهرستان را یکهزار و 330 رشته اعلام و با بیان اینکه 30 درصد قنوات شهرستان به طور کامل خشک شدند، اضافه کرد: همچنین در 70 درصد باقی مانده نیز با کاهش آبدهی 30 تا 90 درصدی مواجه هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند از کاهش محصول زرشک در سال جاری خبر داد و گفت: این محصول سال آینده نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
محمدی با اشاره به اینکه جهت دریافت تسهیلات در مرحله اول 909 نفر با اعتبار 65 میلیارد ریال به بانکهای عامل معرفی شدند، تبیین کرد: همچنین سه هزار و 458 نفر در سطح شهرستان دچار خسارت شدند که 530 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
سید مهدی رونقی معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند نیز در این جلسه، بیان داشت: در شهر بیرجند تجربه نشان داده بارندگی منجر به مشکلات جدی میشود و ضرورت دارد آمادگی مقابله با حوادث را داشته باشیم.
وی یکی از نقاط ضعف در سطح شهرستان بیرجند را عدم یکپارچه سازی اراضی و استفاده از طرحها دانست و گفت: یکی از مهمترین روشهایی که در شرایط فعلی به راندمان کشاورزی کمک میکند یکپارچه سازی اراضی است.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند بر لزوم جدی گرفتن مدیریت آب تأکید کرد و افزود: با توجه به بحث کاهش مصرف آب و برق در ادارات عملکرد برخی از ادارات در این حوزه خوب و برخی ادارات نیز افرایش مصرف داشتهاند.
رونقی از هدررفت 32 درصدی آب در شهر بیرجند خبر داد و با اشاره به ناچیز بودن نرخ آب بهای شهری و روستایی، بیان داشت: در شهر بیرجند میزان بالای هدر رفت آب در شبکه را داریم که بخش اعظم آن به دلیل فرسودگی شبکه آبرسانی است.
بیدختی رییس اداره هواشناسی بیرجند، گفت: از ابتدای سال آبی جدید متأسفانه در سه ماهه پیش رو با کاهش بارندگی یک تا 1.5 درصدی و افزایش یک تا دو درجهای دما روبرو هستیم.
وی از کاهش 50 درصدی بارندگی در بیرجند طی بلند مدت خبر داد و اضافه کرد: خراسانجنوبی در بین استانهای کشور جزو کم برخوردارترین استانها از جهت بارندگی است.
سید احمد ندایی جوان مدیر آبفای شهرستان بیرجند نیز با اعلام اینکه تمام شبکههای آب و فاضلاب شهر بیرجند مشمول بیمه است، بیان داشت: متاسفانه شبکههای آبرسانی برخی از ادارات دچار ترکیدگی لوله است، با توجه به اینکه آب با هزینههای سنگینی در شهر بیرجند تامین میشود باید در این خصوص تدابیری اتخاذ شود.
میری عضو شورای شهر بیرجند نیز به قطع انشعابات آب برخی از مشترکان اشاره کرد و گفت: مشاهده شده برخی از دستگاهها به دلیل بدهی نسبت به قطع انشعابات اقدام میکنند لذا باید با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی مردم در این زمینه مساعدتی صورت پذیرد.
وی با اشاره به افزایش قیمت آب، مطرح کرد: این مهم باید در صورتی صورت پذیرد که در کنار آن کیفیت آب هم بالا رود.
دیدگاه تان را بنویسید