کد خبر: 246086
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۸ ۱۲:۰۶:۰۰
| |

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان خبر داد:

آغاز رهاسازی آب از سدهای شهر چای، زولا، مهاباد به سمت دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی از آغاز رهاسازی آب از سدهای مخزنی شهرچای، مهاباد و زولا به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی 98-97 خبر داد.

آغاز رهاسازی آب از سدهای شهر چای، زولا، مهاباد به سمت دریاچه ارومیه
کد خبر: 246086
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۸ ۱۲:۰۶:۰۰

اعتمادآنلاین| کیومرث دانشجو مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: در راستای اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه و پیرو ابلاغیه اخیر شرکت مدیریت منابع آب ایران، عملیات رهاسازی آب از سدهای شهرچای و زولا هر کدام با دبی 15 مترمکعب در ثانیه و سد مهاباد نیز با دبی 20 مترمکعب در ثانیه آغاز شده است.

ریت منابع آب ایران رهاسازی آب از سد شهرچای تا سقف 24 میلیون متر مکعب و از زولا تا سقف 40 میلیون و نیز از سد مهاباد تا سقف 28 میلیون مترمکعب بدون توقف ادامه خواهد یافت.

دانشجو یادآور شد: با رهاسازی این میزان آب، مناطق پایین دست سدها و رودخانه‌های مذکور تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و از اهالی و ساکنان منطقه خواست ضمن رعایت دقیق نکات ایمنی، در زمان رهاسازی و پس از آن از نزدیک شدن به حریم و بستر رودخانه مربوطه خودداری کنند و برای حمایت از برنامه های احیای دریاچه ارومیه از برداشت آب در طول مسیر خودداری کنند.

پیش از این فرهاد سرخوش، مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی شهریورماه گفت؛ طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده است و با تامین اعتبار پیش بینی می شود سال آینده این طرحها به بهره برداری برسد. بهره برداری از طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سال های آینده، میزان تبخیر در این دریاچه را جبران کرده و از کاهش وسعت آن جلوگیری می کند.

وی ادامه داده، در فصل گرما با وجود شدت تبخیر، کاهش تراز آب دریاچه امری طبیعی است که با آغاز بارشها از فصل پاییز سطح آب دریاچه ارومیه روند افزایشی خواهد داشت.

سرخوش با بیان اینکه وسعت دریاچه ارومیه در 18 شهریور 1771.35 کیلومتر مربع گزارش شده است، اظهار کرده، تراز فعلی دریاچه ارومیه 1270.31 است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 سانتی متر کاهش یافته است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی تصریح کرده، حجم فعلی آب دریاچه ارومیه یک میلیارد و 12 میلیون مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه 60 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها