یک مسئول مطرح کرد؛
100 میلیون هکتار از اراضی کشور دچار فرسایش شدند
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به فرسایش 100 میلیون هکتار از اراضی کشور گفت: اگر در جنگلهای ما فرآوری صورت نگیرد حیات جنگلی ما قطعا از بین خواهد رفت.
اعتمادآنلاین| فریبرزغیبی رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها امروز چهارشنبه (21 آذر) در گردهمایی و هم اندیشی مجریان طرح مدیریت جامع حوزههای آبخیز استان کردستان، اظهار کرد: در سنوات گذشته 150 میلیارد تومان اعتبارات داشتیم اما خوشبختانه امسال اعتبارات افزایش یافته و 200 میلیون دلار از اعتبارات صندوق ملی به بحث آبخیزذاری و آبخوانداری در کشور اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اختصاص 700 میلیارد تومان به طرحهای حوزه آبخیزداری در کشور، افزود: این اعتبار در 649 حوزه آبخیز صرف میشود و در کنار آن در 1084 نقطه هم فعالیتهای مکانیکی و بیولوژیکی انجام میشود.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: متاسفانه منابع طبیعی ما در برخی از نقاط در حال از بین رفتن است، چون تعهد و مدیریت خوبی نداریم.
وی با اشاره به مساحت 14 میلیون هکتاری جنگلهای ایران، ادامه داد: اگر در جنگلهای ما فرآوری صورت نگیرد حیات جنگلی ما قطعا از بین خواهد رفت.
غیبی ادامه داد: براساس تحقیقات صورت گرفته حدود 2300 گونه گیاه دارویی در کشورمان وجود دارد که معتقدم اگر پژوهش و تحقیقات بیشتری صورت گیرد مشخص میشود که همه گیاهان کشورمان دارای خاصیت دارویی هستند.
وی اضافه کرد: در دنیا تغییرات اقلیمی در حال انجام است و افزایش تنش و خشکی، هجوم آفات و امراض را شاهد هستیم که تعادل طبیعت را بر هم زده است.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: دو میلیون هکتار جنگل در منطقه زاگرس خشک شده که در حال حاضر به صورت قطعی یک میلیون و 430 هزار هکتار از آن تایید شده است.
وی افزود: در کشورمان میزان بارندگیها کاهش یافه و میزان حرارت افزایش یافته و همین مسئله باعث ایجاد تنش در جنگلها شده است.
وی با عنوان اینکه 100 میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش قرار دارند؛ چرای بی رویه دام را یکی از عوامل آن دانست و گفت: چرای دام در 90 درصد جنگلهای مناطق خشک و نیمه خشک کشور هم صورت میگیرد.
غیبی در بخشی دیگر از سخنان خود به طرح مدیریت جنگل و اختصاص شش میلیون هکتار به این طرح اشاره و اعلام کرد: در صورتی که به ازای هر یک هزار هکتار یک شغل ایجاد شود ما شاهد اشتغالزایی شش هزار نفر در نتیجه این طرح هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 900 هزار هکتار جنگلکاری در کشور صورت گرفته در صورتی که در برنامه ششم 815 هزار هکتار هدف گذاری شده است.
یک هزار هکتار جنگلداری اقتصادی در کردستان انجام میشود
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان هم در این همایش گفت: امسال برای حوزه جنگلهای خارج از شمال، اقدامات خوبی درنظر گرفته شده است که استان کردستان هم شامل آن میشود.
سعدی نقشبندی خاطرنشان کرد: مجوز یک هزار هکتار جنگلداری اقتصادی به استان کردستان داده شده که خوشبختانه اعتبارات آن نیز که بالغ بر چهار میلیارد تومان است، تامین شده است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید