استاندار کردستان مطرح کرد:
کاهش هزینههای دریافتی از تجار در مرز باشماق
استاندار کردستان در رابطه با کاهش هزینههای دریافتی از تجار ادامه داد: در مرز باشماق هزینه اضافی از تجار گرفته میشود که در نشست با استاندار سلیمانیه مقرر شد هر دو طرف هزینههای پرداختی را تاحد امکان کاهش دهند
اعتمادآنلاین| بهمن مرادنیا استاندار کردستان با اشاره به سفر اخیر خود و هیاتی از فعالین اقتصادی کردستان ایران به اقلیم کردستان عراق با بیان نتایج نشست با استاندار سلیمانیه تصریح کرد: نتیجه نشست تشکیل 6 کمیته کاری در خصوص توسعه مرزها، حل مشکلات مرز باشماق، مباحث زیرساختی کشاورزی، مشکلات سرمایه گذاری در استان کردستان و ارتباطات تیمهای ورزشی و گروههای فرهنگی دانشگاهی استان کردستان و استان سلیمانیه اقلیم کردستان عراق بود.
کاهش هزینههای دریافتی از تجار در مرزهای استان کردستان با استان سلیمانیه
وی عنوان کرد: در خصوص مشکلات استاندارد و قرنطینه مرز باشماق گفتگوهایی انجام و تصمیم بر حل هرچه سریعتر مشکلات مرز باشماق گرفته شد.
مرادنیا درخصوص تصمیم استانداران دوطرف در رابطه با کاهش هزینههای دریافتی از تجار ادامه داد: در مرز باشماق هزینه اضافی از تجار گرفته میشود که در نشستها مقرر شد هر دو طرف هزینههای پرداختی را تاحد امکان کاهش دهند.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای مرز سیرانبند و سیف از طرف اقلیم کردستان کامل نشده است خاطرنشان کرد: شروع به کار بازارچه سیف سقز و مرز سیرانبند بانه از جمله مطالبات مهم استان بود که در نشست با طرف عراقی مطرح و قول پیگیری و اجرای هرچه زودتر کارهای آن گرفته شده است؛ در نظر داریم با مسئولان کشوری برای تبدیل سیرانبند به مرز رسمی، رایزنی و گفتگو کنیم.
استاندار کردستان گفت: مسیر سلیمانیه به باشماق 4 بانده تعریف شده است که به زودی تکمیل خواهد شد و با اتمام پروژه راه مریوان به سنندج در آینده نه چندان دور طول مسیر سنندج به سلیمانیه به حدود دو ساعت و نیم خواهد رسید که این مهم برای تجار و بازرگانان دوطرف، زمینه مناسبی را برای مبادلات هرچه سریعتر کالا فراهم میکند.
تحکیم روابط دوطرف از اهداف مهم سفر به سلیمانیه بوده است
وی با اشاره به اهداف سفر هیئت استان کردستان به استان سلیمانیه اظهار کرد: یکی از اهداف سفر تحکیم روابط دو طرف بوده که از نظر خویشاوندی و فرهنگی هیچ تفاوتی با ما ندارند و پیشنهاد شد دیدارهایی منظمی با مشارکت مسئولان استان کردستان و استان سلیمانیه اقلیم کردستان عراق انجام شود.
مرادنیا درخصوص برگزاری نشست بین مسئولان دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه با استادان دانشگاه کردستان افزود: یکی از بحثهای تفاهمنامه امضا شده ارتباطات ورزشی، فرهنگی و دانشگاهی میان دو استان بوده که در ادامه تصمیم بر حذف هزینه ویزای ورود و خروج این هیئتها از مرز گرفته شده است.
احداث شهرکهای صنعتی مشترک راه حلی برای مشکلات کولبری و امنیتی مرزهای استان
وی با بیان اینکه استان سلیمانیه اقلیم کردستان عراق در زیرساختهای اولیه نظیر تامین آب، برق و گاز مشکل جدی دارد تصریح کرد: در نشست هایمان با استاندار سلیمانیه اقلیم کردستان عراق موضوع ایجاد و سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی مشترک در خاک ایران و در شهرستانهای مریوان، سقز و بانه با مشارکت بخش خصوصی دوطرف مطرح شد که میتواند راه حلی برای حل مشکل کولبری و امنیتی مرزهای استانمان باشد.
فعالین اقتصادی سلیمانیهای مشتاق به سرمایه گذاری در استان کردستان هستند
استاندار کردستان عنوان کرد: چندین نشست با سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی استان سلیمانیه برگزار و مباحث خوبی از طرف آنها مطرح شد و تجار سلیمانیهای علاقمندی خود را برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف در استان کردستان نشان دادند.
وی ادامه داد: سرمایه گذار مرکز تفریحی آربابالند شهرستان بانه یکسری مشکلات اداری در استان داشته و در نتیجه گفتگوها قرار شد مشکلات و مراحل اداری سرمایه گذاران اقلیم کردستان به صورت مستقیم توسط استانداری پیگیری و انجام شود.
مرادنیا با تاکید بر ضرورت حل مشکلات سرمایه گذاران سلیمانیهای خاطرنشان کرد: با توجه به گلهمندی سرمایه گذاران سلیمانیهای از اجرای مراحل اداری در استان کردستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع موظف شد مشکلات سرمایه گذاران را هرچه زودتر حل کند.
وی با بیان اینکه تعداد افراد ایرانی مشغول به کار در اقلیم کردستان عراق از 20 هزار نفر به 4 هزار نفر رسیده است اظهار کرد: سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان عراق از اعمال سختگیریهایی برای صدور ویزای تکنیسینها و کارگران ایرانی خبر داده که تعداد زیادی از این افراد مجبور به ترک شغل خود در اقلیم شده اند که این موضوع از طرف ما در نشست هایمان با طرف عراقی مطرح و قول حل هرچه سریعتر این مشکل از آنها گرفته شد.
استاندار کردستان افزود: با برهم صالح، رئیس جمهور عراق و قباد طالبانی، معاون نخست وزیر اقلیم کردستان عراق گفت و گوی تلفنی داشتم که جناب رئیس جمهور علاقه زیادی به سفر به استان کردستان و شهر سنندج نشان دادند و هر دو مسئول قول اجرایی شدن تفاهم نامههای امضا شده را دادند.
وی در پایان با اشاره به پیشرفتهای قابل توجه استان سلیمانیه اقلیم کردستان عراق یادآور شد: استاندار مهربان، مردمی و متعصب این استان، دکتر ههوال ابوبکر با نگاه مثبت به فعالین اقتصادی بخش خصوصی توانسته توسعه خوبی در استان سلیمانیه ایجاد کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید