تکدیگری چگونه ریشهکن میشود؟
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: دست یافتن به نتیجه مطلوب در راستای مواجه نشدن و یا ریشه کنی تکدیگری، نیازمند کار فرهنگی مداوم در این زمینه است.
اعتمادآنلاین| "محمدباقر اسلامی" در جلسه ساماندهی متکدیان، با تاکید بر اینکه تکدیگری یکی از آسیبهای مهم اجتماعی است که آثار سوء مهمی در جامعه ایجاد میکند، اظهار کرد: بخشی از مطالعات مقطعی و روبنایی بر روی این پدیده، درباره مسائلی نظیر درآمد، مسکن، فقر مادی، فقر فرهنگی، ناکامی اقتصادی، نابسامانی اجتماعی و سرانجام، دستگیری و بازپروری سخن میگوید.
اسلامی سپس با اشاره به طرح جمعآوری متکدیان گفت: کلیات این طرح قابل اجرا و مورد تائید است اما در رابطه با نحوه اجرای آن ابهاماتی وجود دارد و برای برون رفت از آسیبهای مبتلا به متکدیان باید یک ساز و کار یکپارچه وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه لازم است طوری رفتار شود تا پدیدههایی مانند تکدیگری چهره شهر را مخدوش نکند، افزود: دست یافتن به نتیجه مطلوب در این زمینه نیازمند کار فرهنگی مداوم است، ضمن اینکه میتوان از انعطافهای قانونی هم جهت کاهش مشکلات استفاده کرد.
همچنین در این نشست "علی بابایی" فرماندار کرمان اظهار کرد: زمانی دستگاههای اجرایی برای حل معضلات و آسیبها پیشقدم بودند اما اکنون مراجع قضایی و خصوصاً معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری نشان داد که دارای طرح و برنامه در حوزه آسیبها بوده و جای بسی خرسندی است.
وی با اشاره به اینکه باید همگی دست به دست هم دهیم تا موانع را برطرف سازیم تصریح کرد: در راستای جمع آوری متکدیان و طی جلسات گذشته مقرر گردید شهرداری با تمام قدرت نسبت به عدم کمک شهروندان به متکدیان فرهنگ سازی کند بطوریکه این تبلیغات در تمامی سطوح شهر به چشم بیاید.
"کردی" معاون شهرداری کرمان نیز در این نشست بیان کرد: در مدت شش ماهه نخست سال 97 تعداد 302 نفر در سطح شهر کرمان جمع آوری شدهاند.
کردی افزود: طی پنج روز در قالب طرح جمع آوری متکدیان؛ تعداد 93 نفر جمع آوری و ساماندهی و 35 تحویل کمپ و 10 نفر تبعه افغان نیز تحویل دفتر اتباع شدند.
وی ادامه داد: از این تعداد 22 نفر زن و برخی بی سرپرست هستند که با هماهنگیهای انجام شده با سازمانهای متولی آسیبهای اجتماعی، جهت دریافت حمایت اقتصادی و بهداشتی و درمانی تعیین تکلیف شدهاند.
در ادامه نیز"علی میرزابیگی" سرپرست مجتمع قضایی دادگاههای کیفری دو شهرستان کرمان اظهار کرد: مقوله تکدیگری بیش از آنکه جنبه برخورد سلبی و حذفی داشته باشد، جنبه اجتماعی و روانی دارد، ضمن اینکه مساله زنان خیابانی بیشتر مورد تاکید است چراکه در لوای تکدی گری بحث منافیات عفت نیز مطرح می شود و ضرورت اقدام جهت عبور از بحران در این شرایط را گوشزد می کند.
وی یادآور شد: تجربه نشان داده است موضوع جمع آوری و ساماندهی متکدیان نیازمند کار مداوم و مستمر و حضور همه جانبه تمامی دستگاههای اشاره شده در آئین نامه میباشد و انجام مقطع طرح، آثار مخرب بیشتری درپی دارد.
در این جلسه جهت هم افزایی اجرایی بین نهادهای مسئول، ابهامات قضایی در اجرای طرح، مورد کنکاش قرار گرفته و موانع موجود عملیاتی بررسی و راهکار متناسب ارائه گردید، این طرح از اول آذرماه سال جاری در کرمان اجرا شده و به موجب آن کودکان خیابانی و متکدیان جمع آوری و ساماندهی میشوند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید