کد خبر: 165744
|
۱۳۹۷/۰۱/۲۸ ۱۳:۰۱:۰۰
| |

همایون حائری:

صنعت برق کشور وارد عرصه مدیریت تقاضا خواهد شد

همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه سند «تعامل ایرانیان با منابع انرژی الکتریکی» به زودی توسط وزیر نیرو ابلاغ خواهد شد، گفت: صنعت برق کشور تلاش کرده با تغییر پارادایم‌، وارد عرصه مدیریت تقاضا شده و این سند را با همکاری و مشارکت تمامی افراد جامعه کامل خواهد کرد.

صنعت برق کشور وارد عرصه مدیریت تقاضا خواهد شد
کد خبر: 165744
|
۱۳۹۷/۰۱/۲۸ ۱۳:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| همایون حائری در نشست وزیر نیرو با مدیران عامل شرکت‌های توزیع نیروی برق با اشاره به شرایط خاص تابستان امسال برای تامین انرژی سراسر کشور عنوان کرد: کاهش نزولات آسمانی در سال آبی جاری باعث شده تا ارتفاع و حجم آب مخزن سدهای دارای نیروگاه برقابی به شدت کاهش پیدا کند.

وی یادآور شد: در روزهای پایانی فروردین‌ماه سال گذشته حدود 28 میلیارد مترمکعب آب پشت سدها ذخیره شده بود؛ ولی این رقم امسال به 13 میلیارد مترمکعب رسیده است. سال گذشته هشت میلیارد مترمکعب از حجم یاد شده در نیروگاه‌های برقابی مورد استفاده قرار گرفته بود که امسال این رقم به سه میلیارد مترمکعب کاهش خواهد یافت. این اعداد و ارقام حاکی از آن است که به جای 9300 مگاوات انرژی تولید شده نیروگاه‌های برقابی در سال گذشته، رقمی بیش از پنج هزار مگاوات انرژی برقابی در دسترس ما نخواهد بود.

حائری یکی از برنامه‌های مهم وزارت نیروی دولت دوازدهم را مدیریت تقاضا دانست و افزود: صنعت برق کشور نیز تلاش کرده با تغییر پارادایم‌های خود وارد این عرصه شده و سندی را در این زمینه تهیه کرده که به زودی توسط وزیر نیرو ابلاغ خواهد شد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی عنوان این مهم را سند «تعاملات ایرانیان با منابع انرژی الکتریکی» معرفی کرد و گفت: این سند با همکاری و مشارکت تمامی افراد جامعه کامل شده و به دلیل اینکه تحت شبکه وب بوده در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه این سند در سه مرحله تهیه شده است، ادامه داد: مرحله نخست این سند که مربوط به سال 97 است با عنوان عبور از پیچ سال و مدیریت تفاهم و همکاری مشارکت‌جو نام گذاری شده است.

حائری افزود: مرحله دوم این سند که از سال 97 تا 98 ادامه خواهد داشت با عنوان سال سامان‌دهی و پشتیبانی از استقرار هم بست نهادی، هم بست اجتماعی و هم بست تخصصی نام‌گذاری شده و مرحله سوم این سند هم که از سال 97 تا پایان دولت دوازدهم ادامه خواهد داشت تغییر آرایشی ملی است که باید در بخش مدیریت تقاضا مورد توجه قرار بگیرد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی به تشریح روند فعالیت‌های مربوط به سند یاد شده پرداخت و گفت: برنامه مرحله اول این سند که به عنوان عبور از پیچ سال نام گذاری شده به دو قسمت تبدیل می‌شود. بخش نخست این مرحله 6 ماه ابتدایی سال جاری را به خود اختصاص داده و وظایف مهمی را متوجه شرکت‌های توزیع نیروی برق خواهد کرد.

وی با تاکید براساس این سند باید برنامه کاهش بار مصرفی صنایع امسال با شدت بیشتری ادامه پیدا کند، اظهار کرد: اجرای برنامه ذخیره عملیاتی صنایع موضوع مهم دیگری است که در قالب مرحله نخست سند «تعاملات ایرانیان با منابع انرژی الکتریکی» پیگیری خواهد شد. برنامه ذخیره عملیاتی صنایع چند سالی است که در کشور آغاز شده و نتایج خوبی را به همراه داشته است که عموما هر ساله از 15 اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و براساس برنامه‌‌ریزی صورت گرفته این برنامه امسال از پانزدهم خردادماه شروع خواهد شد.

حائری افزایش برق صادراتی، برنامه‌ریزی برای کاهش بار مصرفی بخش کشاورزی و تجاری، استفاده از مولدهای موجود در تاسیسات مشترکان و پایش مولدهای مقیاس کوچک را بخش دیگری از برنامه‌های این سند معرفی کرد و گفت: برای امسال طرح ویژه‌ای را در نظر گرفته‌ایم تا بتوانیم با هماهنگی مدیران عامل شرکت‌های توزیع نیروی برق با استانداران و مدیران ادرات دولتی بتوانیم ساعات کار ادارات را به ویژه در نقاط گرمسیر زودتر به اتمام برسانیم و شرکت‌های توزیع پس از آن به پایش سیستم‌های سرمایشی و روشنایی در ادارات دولتی بپردازند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی یادآور شد: در پیک بار 55 هزار مگاواتی سال گذشته بیش از 20 هزار مگاوات از این رقم مربوط به سیستم‌های سرمایشی بوده که از همین رقم یاد شده هم چهار هزار مگاوات مربوط به ادارات دولتی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه مصرف چهار هزارمگاواتی سیستم‌های سرمایشی ادارات دولتی را بایستی با صرفه‌جویی به نصف برسانیم، اظهار کرد: گزارش نحوه عملکرد این برنامه به صورت روزانه توسط مدیران عامل شرکت‌های توزیع ارائه شده و شرکت مدیریت شبکه برق ایران مدیریت پایش آن را بر عهده خواهد شد تا پیک امسال هر منطقه نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته آن مورد مقایسه قرار بگیرد.

حائری با تاکید بر اینکه پیک بار امسال نسبت به سال گذشته نباید رشد پیدا کند، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در صنعت برق تماما برای سه ماه تابستان است. اگر قرار بر این باشد از این سه ماه استفاده نشود این سرمایه‌گذاری هم فایده‌ای ندارد بنابراین وظیفه ماست در این زمینه خاص هر چه بیشتر متمرکز شویم.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها