رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی:
خروج آمریکا از برجام مشکلی در روابط بانکی ایران ایجاد نمی کند
محمدرضا حسین زاده رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی گفت: با توجه به اینکه بانک های بزرگ پس از برجام هم با ایران همکاری نمی کردند، خروج احتمالی آمریکا از این توافق، مشکلی برای روابط بانکی کشورمان ایجاد نخواهد کرد.
اعتمادآنلاین| محمدرضا حسین زاده درباره احتمال خروج آمریکا از برجام در 22 اردیبهشت ماه اظهار داشت: پیش بینی من این است که با خروج آمریکا اتفاقی بدتر از شرایط کنونی بوجود نمی آید زیرا بانک های بزرگ که پیش از تحریم ها با ایران کار می کردند بعد از برجام نیز کار نکردند.
وی توضیح داد: بانک های بزرگ جهان به دلیل حضور گسترده و مراودات تجاری بالا در بازار آمریکا، در 2 سال و نیم گذشته احتیاط کرده و با بانک های ایرانی همکاری نمی کردند.
رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی با یادآوری اینکه روابط کارگزاری ایران با بانک های خارجی به حدود 280 بانک رسیده است، گفت: اغلب بانک هایی که با ایران کار می کنند، بانک های متوسط اند که مراوده زیادی با آمریکایی ها ندارند.
وی تاکید کرد: صرف خروج آمریکا از برجام نباید اتفاق نگران کننده تلقی شود زیرا در حوزه بانکی اتحادیه اروپا و بقیه کشورها همچنان در حال همکاری با ایران هستند.
مدیرعامل بانک ملی ایران با بیان اینکه پس از برجام اغلب بانک های ایرانی روابط قابل قبولی با سایر کشورها داشته اند، گفت: برای احتمال ها پس از 22 اردیبهشت باید پیش بینی های خود را داشته باشیم و براساس آن برنامه ریزی کنیم؛ بر همین مبنا نظام بانکی پیش بینی های لازم را برای بدترین حالت های ممکن انجام داده است تا دچار مشکل نشود.
رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی با یادآوری اینکه ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تجارب بسیاری در زمینه تحریم ها و مقابله با آنها داشته است، گفت: تحریم ها از زمان جنگ تحمیلی آغاز شده بود اما شدت و ضعف داشت اما سازمان هایی که سابقه قابل توجهی داشته و از نظر منابع انسانی و زیرساخت ها قوی هستند، می توانند به سلامت از این شرایط عبور کنند.
حسین زاده در ادامه، عملکرد نظام بانکی در دوره پسابرجام را خوب ارزیابی کرد و گفت: شاید هنوز به نقطه ایده آل نرسیده باشیم اما بسیاری از مشکلات ناشی از دوران تحریم را از سر گذراندیم و امروز روابط کارگزاری بسیاری با کشورهای مختلف برقرار شده به گونه ای که کارها در حوزه روابط بانکی بر زمین نمانده است.
وی تعداد روابط کارگزاری بانک ملی را در مجموع 200 مورد اعلام کرد و گفت: البته شعب خارجی این بانک نیز در دوره پسابرجام فعال شدند و سال گذشته همه واحدهای خارجی بانک ملی به سوددهی رسیدند.
حسین زاده گفت: امروز گشایش اعتبار اسنادی در ارقام بالا به خوبی در نظام بانکی در حال انجام است و دهها هزار پیام سوئیفتی و حواله های بانکی بین ایران و شرکای تجاری رد و بدل می شود.
شعبه بانک ملی در مسقط تقویت می شود
درباره برنامه بانک ملی ایران برای عمان و قطر با توجه به سیاست کشور برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مقسط و دوحه پرسید که حسین زاده در پاسخ گفت: فعال شدن بیشتر روابط بانکی در کشورهای حوزه خلیج فارس به معنی جایگزینی آنها با شعبه دوبی بانک ملی نیست بلکه بیشتر توسعه روابط بانکی مطرح است.
وی افزود: البته شعبه بانک ملی ایران در مسقط از 50 سال پیش تاکنون فعال است اما درصددیم با توجه به سیاست های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهایی که از نظر سیاسی نیز روابط خوبی با کشورمان دارند، آن را تقویت و فعال تر کنیم.
حسین زاده اظهار داشت: بانک صادرات ایران برای پوشش نیازهای ارزی و تجاری در دوحه قطر فعال است؛ در صورت نیاز و اگر لازم بود، در قطر شعبه خواهیم زد.
شعب اروپایی بروزترین مقررات بانکداری را رعایت می کنند
مدیرعامل بانک ملی ایران همچنین به فعال بودن شعب اروپایی این بانک بویژه در شهرهای هامبورگ، پاریس و لندن اشاره کرد و گفت: همه این شعب برای از سرگیری روابط بانکی پس از برجام خود را با جدیدترین مقررات بانکداری و از جمله ضوابط مبارزه با پولشویی تطبیق داده اند و به همین دلیل به سیستم تارگت 2 اتحادیه اروپا وصل هستند و می توانند به همه بانک های اروپایی رابطه داشته باشند.
حسین زاده از «پی ال سی بانک» در لندن به عنوان یک بانک مستقل تحت نظارت و قوانین بانک مرکزی انگلیس یاد کرد و گفت: از آنجا که سهامدار آن بانک ملی ایران است، برای تسهیل روابط بانکی ایران با اتحادیه اروپا فعالیت می کند.
توافق هسته ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
در 2 سال و نیم گذشته، آمریکایی ها بارها به اشکال مختلف در مسیر اجرای کامل این توافق بین المللی که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز رسیده است، سنگ اندازی کرده اند که این رویه با روی کارآمدن دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در بهمن 95 شدت گرفته است.
طبق قوانین آمریکا، رییس جمهوری این کشور هر سه ماه یکبار باید تعلیق تحریم ها علیه ایران را تمدید کند اما ترامپ به بهانه های مختلف یا از تمدید آن طفره رفته یا در اظهارات خود، تهدید به خروج از برجام کرده و این رویه سبب شده تا سرمایه گذاران خارجی رفتار احتیاطی با ایران در پیش بگیرند به گونه ای که ایران در عمل از منافع حاصل از برجام محروم شده است.
با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کارشکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
در حالی که آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون 11 بار پایبندی ایران را به تعهداتش در برجام تایید کرده است، 22 اردیبهشت، ترامپ باید درباره ماندن یا خروج آمریکا از این معاهده تصمیم بگیرد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید