کد خبر: 196144
|
۱۳۹۷/۰۴/۰۹ ۱۰:۴۶:۰۰
| |

رشد بیش از ۲۰ درصدی نفت در نیمه اول امسال

نفت به مرز 80 دلار صعود کرد

بهای معاملات نفت روز جمعه برای چهارمین روز متوالی افزایش یافت و تحت تاثیر محدودیت عرضه اوپک، افزایش پیش‌بینی شده در میزان عرضه و اختلالات غیرمنتظره در صادرات برخی کشورها، رشد هفتگی، ماهانه، سه‌ ماهه و نیم سالانه قابل توجهی را به ثبت رساند.

نفت به مرز 80 دلار صعود کرد
کد خبر: 196144
|
۱۳۹۷/۰۴/۰۹ ۱۰:۴۶:۰۰

اعتمادآنلاین| بهای معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 70 سنت یا حدود یک درصد افزایش، در 74.15 دلار در هر بشکه بسته شد که بالاترین قیمت از نوامبر سال 2014 بود. قیمت قرارداد ماه آتی بیش از هشت درصد در کل هفته گذشته افزایش داشت و رشد ماهانه 11 درصد را به ثبت رساند و برای سه ماهه دوم امسال بیش از 14 درصد افزایش نشان داد. همچنین از ابتدای امسال تاکنون حدود 23 درصد افزایش داشته است.

بهای معاملات آتی نفت برنت با 1.59 دلار یا دو درصد افزایش، در 79.44 دلار در هر بشکه بسته شد. قیمت نفت برنت در هفته گذشته 5.2 درصد و در ماه ژوئن 2.4 درصد و برای سه ماهه دوم حدود 13 درصد و از ابتدای امسال تاکنون 18.8 درصد رشد به ثبت رساند.

قیمت نفت از اختلالات عرضه در لیبی بر سر حق فروش نفت که مانع از ظرفیت صادرات این کشور شمال آفریقا شده، مورد حمایت قرار گرفته است. به گفته تحلیلگران کومرس بانک، در لیبی عرضه حداکثر 780 هزار بشکه در روز در خطر است.

از سوی دیگر بازار انرژی به تهدیدهای دولت ترامپ در هفته جاری واکنش نشان داد. کاخ سفید اعلام کرد آمریکا کشورهایی خواهد بود که واردات‌شان از ایران را تا چهارم نوامبر متوقف نکنند مجازات خواهد کرد. ایران در حال حاضر حدود 2.4 میلیون بشکه در روز نفت صادر می‌کند.

رشد قیمت نفت آمریکا روز پنج‌شنبه پس از این‌که اظهارات یک مقام وزارت خارجه آمریکا نشان داد واردات نفت ایران ممکن است به صفر نرسد، ضعیف‌تر شد. ترامپ ماه مه از توافق بین‌المللی 2015 با ایران خارج شد و زمینه را برای بازگشت دوباره تحریم‌ها هموار کرد.

به گفته نعیم اسلم، تحلیلگر شرکت "تینک مارکتس"، احتمال دارد که مشتریان نفتی ایران تحت تاثیر تهدیدهای آمریکا مرعوب شوند با این همه ایران تنها نیاز دارد خریدار بزرگ خود یعنی چین را برای ادامه وارداتش متقاعد کند و با توجه به جنگ تجاری میان آمریکا و چین، این مساله به هیچ وجه دشوار نخواهد بود.

در مجموع آمار به کاهش ذخایر نفت و افزایش تقاضا برای نفت خام اشاره دارند. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، با وجود رشد تولید این کشور، ذخایر نفت تجاری در هفته‌ منتهی به 22 ژوئن به میزان 10 میلیون بشکه کاهش یافت و به 416.64 میلیون بشکه رسید.

بر اساس گزارش مارکت واچ، قیمت نفت در طول سال 2018 تحت تاثیر محدود شدن عرضه به بازار به دلیل تقاضای بالا و کاهش عرضه داوطلبانه تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک، روند صعودی داشته است. عربستان سعودی و روسیه با توافق برای افزایش تولید به میزان کمتر از آنچه بازار پیش‌بینی کرده بود، به بالا ماندن قیمت‌های نفت کمک کرده اند.

به گفته مت اسمیت مدیر تحقیقات کالا در شرکت "کلیپر دیتا"، حتی افزایش تولید نیز بعید است تقاضای داخلی و بین‌المللی قوی را جبران کند.

در این بین، آمار گروه خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد شمار دکل‌های حفاری نفت آمریکا هفته گذشته چهار حلقه کاهش یافته و به 858 حلقه رسیده است که دومین کاهش هفتگی متوالی به شمار می‌رود.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها