کد خبر: 217478
|
۱۳۹۷/۰۴/۱۵ ۰۹:۳۹:۰۰
| |

رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران:

قاچاق آرد در کمین است

رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران گفت:دلالان پس از خرید گندم از کشاورزان و تبدیل آرد به گندم،اقدام به صادرات آن از مبادی غیر قانونی می کنند.

قاچاق آرد در کمین است
کد خبر: 217478
|
۱۳۹۷/۰۴/۱۵ ۰۹:۳۹:۰۰

اعتمادآنلاین| علیقلی ایمانی رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران، با انتقاد از تشدید فروش گندم کشاورزان به مرغداران و دلالان گفت: هم اکنون بحث فروش گندم کشاورزان به دلالان و مرغداران به سبب پرداخت نقدی شدت گرفته است که این امر می تواند معضل جدیدی را به وجود آورد.

وی افزود: با توجه به آنکه دلالان پس از خرید گندم از کشاورزان و تبدیل آرد به گندم،اقدام به صادرات آن از مبادی غیر قانونی می کنند؛بنابراین اگر تدابیر جدی در این زمینه اندیشیده نشود با معضل جدی روبرو خواهیم شد.

ایمانی ادامه داد: در چند سال اخیر،کشاورزان به سیستم خرید توسط دولت به سبب نبود مشکل در روند خرید اعتماد کرده بودند که متاسفانه تاخیر در پرداخت مطالبات و قیمت در سال گذشته و امسال زمینه را برای بی اعتمادی کشاورزان به این سیستم فراهم کرد و درنهایت موجب شد تمایل آنها به خرید گندم به مرغداران و دلالان افزایش یابد.

رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران با انتقاد از نابسامانی های موجود در بحث قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری بیان کرد: با توجه به ثبات نرخ خرید تضمینی ، افزایش هزینه های تولید و تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران در سال گذشته موجب شد که کشاورز برای امرار معاش نسبت به تحویل گندم به مراکز دولتی تمایلی نداشته باشد.

وی ادامه داد: با وجود آنکه کشاورزان در طول یکسال زراعی به طور متوسط 10 میلیون تومان درآمد دارند،پس از یک حساب و کتابی فروش نقدی گندم 100 تومان کمتر از نرخ خرید تضمینی به دامدار و دلال را ترجیح می دهند تا اینکه مطالبات خود را در چندین مرحله دریافت کنند. این موضوع به ضرر سیستم حاکمیتی تمام می شود.

به گفته این مقام مسئول بی اعتمادی کشاورزان به سبب مشکلات موجود در پرداخت و خرید تضمینی به دولت موجب شده است تا تولیدکنندگان در سال آتی تمایلی به کشت گندم نداشته باشند و به سراغ کشت دیگر محصولات بروند که این امر تولید محصولات استراتژیکرا تحت تاثیر خود قرار می دهد.

ایمانی با اشاره به ضرورت حمایت از تولید محصولات استراتژیک بیان کرد: بنده به عنوان نماینده جامعه کشاورزان معتقدم که دولت از محصولات استراتژیک نظیر گندم، جو، کلزا،چغندر قند و... باید حمایت های لازم را داشته باشد چرا که عمده آب مصرفی این محصولات آب سبز است و این امر در حفظ منابع پایه تاثیر بسزایی دارد.

رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در پاسخ به این سوال که آیا با فعالیت دلالان در امر خرید، خودکفایی گندم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، بیان کرد: این موضوع به رویکرد تولیدکنندگان درباره نحوه تصمیم گیری خود نسبت به آینده بر می گردد و هم اکنون نمی توان پیش بینی در این زمینه داشت.

وی با بیان اینکه سیلی نقد به از حلوای نسیه است، افزود: هم اکنون کشاورزان فروش نقدی گندم 100 تومان کمتر از نرخ خرید تضمینی به دلالان و مرغداران را ترجیح می دهند این درحالی است که شورای اقتصاد با این نگاه نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی 96-97 را افزایش نداد که بتواند مطالبات کشاورزان را به موقع پرداخت کند، اما این امر تا کنون محقق نشده است چرا که تا 20 خرداد تنها 50 درصد مطالبات پرداخت شد و از آن تاریخ به بعد پولی به حساب کشاورزان واریز نشده است.

رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در پایان سخنان خود با بیان اینکه امسال پیش بینی خرید 10.5 میلیون تن گندم محقق نخواهد شد،تصریح کرد: علی رغم آنکه مشکلی در تولید وجود ندارد،اما بی اعتمادی کشاورزان به سیستم دولتی و امتناع از تحویل محصول به سیلوها موجب شده است که گندم از چرخه سیستم دولتی خارج و توسط دلالان در انبارها نگه داری شود. این امر می تواند تبعات زیادی را در بر داشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها