وراث متوفیان سهام عدالت میتوانند وکیل قانونی بگیرند
وراث متوفیان سهام عدالت میتوانند برای دریافت سود این سهام وکیل قانونی بگیرند.
اعتمادآنلاین| وراث متوفیان سهام عدالت میتوانند نسبت به تعیین وکیل قانونی اقدام کرده و وکلای قانونی وراث با ارائه وکالتنامه رسمی و محضری، امکان مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و امضای تقسیمنامه سهام عدالت را به جای شخص وارث خواهند داشت.
طرح سهام عدالت در حالی از سال 1385 تا کنون در کشور در حال اجرا است که بر اساس آن تا کنون بیش از 49 میلیون نفر از افراد جامعه به عنوان مشمولان نهایی این طرح شناخته و از آن زمان تاکنون از این تعداد بیش از 2 میلیون نفر متوفی شدهاند.
بر این اساس با توجه به تقسیم نقدی سود سال مالی 1395 شرکتهای سرمایهپذیر، موضوع تقسیم سود متوفیان میان وراث قانونی این افراد چند روزی است که به جریان افتاده و وراث قانونی این دسته از مشمولان باید با مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت اقدام به ارائه مدارک لازم کرده تا پس از راستی آزمایی، سود سهام عدالت متوفیان میان آنها توزیع شود.
بر این اساس وراث قانونی میتوانند جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه و با ورود اطلاعات هویتی متوفی از مشمول بودن وی کسب اطلاع نمایند و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.
همچنین باید به این نکته اشاره کرد که وراث قانونی مشمولان متوفی میتوانند با مراجعه به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و با ارائه مدارک لازم و امضای تقسیمنامه سهام عدالت نسبت به تقسیم سهام عدالت و منافع آن اقدام کنند.
بدیهی است تا زمانی که کلیه وراث قانونی نسبت به تامین مدارک لازم و امضای تقسیمنامه سهام عدالت اقدام نکنند، درخواست تقسیم ترتیب اثر داده نخواهد شد و چنانچه یک یا چند نفر از وراث نتوانند در دفاتر پیشخوان حضور بهم رسانند یا ارائه مدرک نمایند انجام خدمات سایر وراث نیز امکان پذیر نیست.
بر این اساس مدارک لازم برای ارائه به دفاتر پیشخوان خدمات الکترونیک دولت جهت تقسیم سهام عدالت متوفیان نیز عبارتند از:
الف- کدملی و تاریخ تولد متوفی
ب- اصل کارت ملی وراث قانونی
پ- اصل گواهی حصر وراثت شخص متوفی
ت- شماره شبای بانکی وراث
ث- نشانی و کدپستی محل اقامت یکی از وراث
همچنین وراث قانونی صرفا میتوانند قدرالسهم خود را تنها به کسانی که نام و مشخصات ایشان در گواهی حصر وراثت شخص متوفی بعنوان وارث ذکر شده انتقال دهند و بذل و انتقال یا هرنوع واگذاری آن به اشخاص دیگر امکانپذیر نیست.
این در حالی است که وراث میتوانند نسبت به تعیین وکیل قانونی اقدام کرده و وکلای قانونی وراث با ارائه وکالتنامه رسمی و محضری، امکان مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و امضای تقسیمنامه سهام عدالت را به جای شخص وارث خواهند داشت.
همچنین این اقدام در مورد قیم یا ولی و کفیل اشخاص نیز امکانپذیر است.از سوی دیگر در حالی هنوز سقف زمانی برای مراجعه وراث قانونی به دفاتر پیشخوان خدمات الکترونیک دولت تعیین نشده است که به تمامی ذینفعان (وراث قانونی) توصیه میشود در اسرع وقت به این دفاتر مراجعه و خدمات لازم را اخذ کنند.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید