چرا اقتصاد ایران تک محصولی باقی مانده است؟
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی گفت: نفت عامل بدبختی ما نیست و ما درگیر مشکلی جز نفت هستیم که باعث میشود این وضعیت پیش بیاید.
اعتمادآنلاین| علی دینی ترکمانی، در اولین همایش "درخودماندگی اقتصادی ایران، علتها و راهکارها" در اتاق بازرگانی استان، بیان کرد: درآمدهای ارزی نفتی به اقتصاد پمپاژ میشود، سپس متناسب با نرخ ارز، کالاهای وارداتی با بهای پایین قیمتگذاری میشوند، بنابراین قیمت کالای وارداتی نسبت به تولید داخلی پایینتر است، از این رو مردم به سراغ کالاهای وارداتی میروند در نتیجه اقتصاد تک محصولی باقی میماند.
وی ادامه داد: در حال حاضر عربستان در صنعت پتروشیمی عملکرد خوبی داشته و در حال تاسیس یک پالایشگاه بوده است. همچنین در همین چند ماه اخیر با کشور هند قراردادی منعقد کرده و اگر این پالایشگاه تاسیس شود فروش نفت ما بسیار کاهش مییابد چرا که در این صورت، عربستان نفت خود را تولید خواهد کرد و هند هم صرف نظر از بحث تحریمها از دایره مشتریان ما کنار خواهد رفت.
دینی ترکمان افزود: باید زیرساختها، نوع نظام مدیریتی و نوع تعاملاتی که با دنیا داریم اصلاح شود، ما باید ظرفیت جذب قوی در سطح صنعت و بنگاهها داشته باشیم، یعنی به گونهای که منابعی که در اختیار بنگاهها و بخشهای مختلف قرار میگیرد تبدیل به ظرفیتهای تولیدی مولد در حداقل زمان ممکن شود. اگر ظرفیت جذب سرمایهگذاری ما قوی باشد، تکمیل پروژهای سرمایه گذاری ما 20 تا 30 سال طول نمیکشد و درآمدهای نفتی تبدیل به یک منبع مهم توسعه میشود وخروجی آن اقتصاد دانشبنیان خواهد شد.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی بااشاره به تو در تویی نهادی یا به تعبیر دیگر غرق شدن شدن در انبوهی از مقررات و قوانین، اظهار کرد: اگر تو در تویی نهادی وجود داشته باشد، نتیجه آن تنشهای سازمانی خواهد شد. همچنین علاوه بر آن مسئله فساد نیز از دل این تو در تویی نهادی بیرون میآید، چرا که نظام مدیریتی، دورههای مدیریتی 3 یا 4 سال بیشتر نیست و مدیرانی که میآیند به خاطر اینکه اصل جانشینپروری رعایت نمیشود با مدیریت قبلی ارتباطی ندارند و از صفر شروع میکنند، بنابراین ما بر یک مسیر دایرهوار میچرخیم و دوباره به نقطه صفر باز میگردیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید