علی بیتاللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
تهران 29 درصد از بافت فرسوده کشور را در خود دارد/ نقش بافت فرسوده در افزایش خسارت های زلزله
علی بیتاللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: مقایسه سرانه کاربریهای بافت فرسوده نشان میدهد از 62 درصد بافت فرسوده کشور 29 درصد آن در تهران است.
اعتمادآنلاین| علی بیتاللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه مقایسه سرانه کاربریهای بافت فرسوده با تهران نشان میدهد که از 62 درصد بافت فرسوده در کل کشور 29 درصد آن در شهر تهران واقع است بیان کرد: علل شکلگیری بافتهای فرسوده شهری در سه محور عوامل اقتصادی، شکست بازار و شکست بخش عمومی است.
وی گونه های بافت را نیز شاملِ سکونتگاههای غیررسمی، دارای ارزش تاریخی و سکونتگاههای قدیمی عنوان کرد و افزود: بر اساس اعلام مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، بافت های فرسوده مصوب بلوک ها شهری هستند که دارای سه شرط باشند که این شرط ها شامل بلوک ناپایدار(بلوکی که حداقل 50 درصد بناهای آن از نظر سازه ای غیرمقاوم هستند)، بلوک نفوذناپذیر(بلوکی که حداقل 50 درصد عرض معبر آن کمتر از 6 متر) و بلوک ریزدانه(بلوکی که احداث 50 درصد قطعات یا پلاک های آن دارای مساحتی کمتر از 200 مترمربع هستند) است.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: بر اساس ماده 2 قانون حمایت از احیای بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، مناطقی از شهر هستند که در طی سالیان گذشته عناصر متشکله آن اعم از تاسیسات روبنایی، زیربنایی، ابنیه، مستحدثات، خیابانها و دسترسیها، دچار فرسودگی و ناکارآمدی شده و ساکنان آن از مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی رنج میبرند.
بیتاللهی اعلام کرد: تحولات ساختاری، تحول در تکنولوژی، رشد اندک اقتصادی، فقر و نابرابری و تحولات جمعیتی از جمله علل اقتصادی شکلگیری بافتهای فرسوده شهری هستند.
به گفته وی، شکست بازار را نیز موضوعاتی همچون زمین شهری، مسکن شهری، بازارهای مالی، حقوق مالکیت، فیلترینگ و اثرات محله رقم زدهاند و در عین حال، برنامهریزی شهری، سیاستگذاری مسکن شهری، سرمایهگذاری در زیرساختها و عرضه خدمات از علل شکست بخش عمومی هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید