کد خبر: 243486
|
۱۳۹۷/۰۸/۱۶ ۱۳:۱۹:۰۰
| |

بلومبرگ منتشر کرد:

وضعیت خریداران نفت ایران پس از معافیت‌های آمریکا

خریداران بزرگ نفت ایران پس از دریافت معافیت‌ از تحریم‌های نفتی آمریکا، برای خرید نفت از ایران آماده می‌شوند.

وضعیت خریداران نفت ایران پس از معافیت‌های آمریکا
کد خبر: 243486
|
۱۳۹۷/۰۸/۱۶ ۱۳:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| این معافیت‌ها به‌معنای آن است که صادرات نفت ایران که سومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، هم‌چنان ادامه پیدا خواهد کرد.

به گزارش بلومبرگ: تقریبا همه خریداران بزرگ نفت ایران برای دریافت معافیت‌ها، با آمریکا مذاکره و استدلال کرده بودند توقف خرید نفت از ایران، بر صنایع انرژی آن‌ها تاثیر منفی گذاشته و هزینه‌های سوخت را افزایش خواهد داد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از این معافیت‌ها دفاع و اعلام کرده بود کمپین دولت ترامپ برای تحت فشار قرار دادن ایران، جواب داده و صادرات نفت این کشور را کمتر کرده است.

بلومبرگ در ادامه این گزارش به بررسی خلاصه ای از برنامه های مشتریان بزرگ نفت ایران و خرید آن‌ها تحت معافیت‌های اعطاشده از سوی آمریکا پرداخته است.

کره جنوبی

معافیت: حداکثر 200 هزار بشکه در روز میعانات

خرید پیش از تحریم‌ها: 300 هزار بشکه در روز میعانات در سال 2017

اگرچه این کشور آسیایی که سومین واردکننده بزرگ نفت ایران بود، نخستین خریدار بزرگی بود که تحت فشار آمریکا پیش از آغاز تحریم‌ها، خریدش را متوقف کرد اما اکنون اجازه پیدا کرده است حداکثر 200 هزار بشکه در روز میعانات خریداری کند.

خرید کره جنوبی ممکن است به محموله‌های میعانات محدود شود زیرا این نوع نفت فوق سبک برای کره جنوبی اهمیت دارد و پالایشگاه‌های کره‌ای برای فراوری این نوع نفت مجهز هستند. این کشور در سال 2017 حدود 300 هزار بشکه در روز میعانات پارس جنوبی را از ایران خریداری کرده بود.

دولت کره جنوبی سرگرم رایزنی با شرکت‌های کره‌ای برای تقسیم این حجم از واردات است. کره‌ای‌ها سیستم پرداخت وون با ایران را حفظ خواهند کرد و پول وارداتشان را در یک حساب امانی در بانک صنعتی کره و بانک ووری سپرده‌گذاری خواهند کرد. این پول مستقیما به ایران نمی‌رود و تنها می‌تواند برای خرید مواد غذایی، دارویی و سایر کالاهای غیرتحریمی مورد استفاده قرار گیرد.

هند

معافیت: حداکثر 300 هزار بشکه در روز

خرید پیش از تحریم‌ها: 560 هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا اکتبر سال 2018

هند یکی از مذاکره کنندگان پروپا قرص با آمریکا برای دریافت معافیت‌ها بود زیرا افزایش هزینه‌های سوخت در آستانه انتخابات سال آینده، دولت این کشور را با اعتراضاتی روبرو کرده بود.

تحت این معافیت‌ها، هند اجازه خواهد یافت حداکثر 300 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند که کمتر از حدود 560 هزار بشکه در روز وارداتی است که امسال از ایران داشته است. طبق آمار کشتیرانی که از سوی بلومبرگ گردآوری شده است، هند در سال 2017 تقریبا 450 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده بود.

انتظار می‌رود پالایشگاه‌های هندی حدود 9 میلیون بشکه نفت برای بارگیری در نوامبر از ایران خریداری کنند. این پالایشگاه‌ها هم‌چنین پول خریدشان را در یک حساب امانی هندی واریز خواهند کرد.

چین

معافیت: حداکثر 360 هزار بشکه در روز

خرید پیش از تحریم‌ها: 658 هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال 2018

چین که بزرگترین خریدار نفت ایران است، اجازه یافته تحت معافیت‌ها 360 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند. این میزان شامل نفتی که در پروژه‌های تحت مشارکت چینی‌ها در ایران تولید می‌شود، نیست.

اگرچه چین در 9 ماهه امسال حدود 658 هزار بشکه در روز نفت از ایران خریداری کرده بود اما پکن پیش از آغاز تحریم‌ها از دو شرکت نفتی دولتی خواسته بود خرید نفت ایران را متوقف کنند. این تصمیم پیش از دیدار شی جین پینگ، رییس جمهور چین با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی گرفته شده بود و با تشدید جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن مصادف شده بود. کشتی‌های چینی بارگیری نفت ایران را متوقف کرده اند.

ژاپن

معافیت: هنوز تایید نشده

خرید پیش از تحریم‌ها: 160 هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال 2018

هیروشیگه سیکو، وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در توکیو اظهار کرد: به‌دنبال تصمیم آمریکا برای اعطای معافیت به ژاپن، پالایشگاه‌های ژاپنی سرگرم آماده‌سازی برای از سرگیری واردات نفت ایران هستند.

شرکت JXTG هولدینگ که بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت ژاپن است، تایید کرد به‌دنبال تحولات اخیر، سرگرم بررسی از سرگیری واردات نفت ایران است. با این حال به میزان خرید خود اشاره نکرد. شرکت‌های ژاپنی تحت فشار آمریکا، خرید نفت ایران را در اکتبر متوقف کرده بودند.

تارو آسو، وزیر دارایی ژاپن نیز اظهار کرده بود این کشور خریدش از ایران را به منظور دریافت معافیت از تحریم‌های آمریکا قطع کرده بود.

تایوان

معافیت: هنوز تایید نشده

خرید پیش از تحریم‌ها: حدود 160 هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا اوت 2018

رییس شرکت فورموسا پتروکمیکال که تنها پالایشگاه نفت دولتی تایوان است با وجود دریافت معافیت از تحریم‌های آمریکا، به نظر نمی‌رسد عجله چندانی برای خرید نفت ایران نداشته باشد.

چن بائو لانگ روز سه‌شنبه گفت: ما پس از تهدید ترامپ جرات نداریم قراردادهای بیشتری امضا کنیم.

سهم ایران از واردات نفت تایوان طی 15 سال گذشته کاهش یافته است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها