بدهی خارجی اندک ایران، هم نقطه قوت هم نشان ضعف
میزان بدهی خارجی اندک ایران در شرایط تحریمی موجود خبر خوبی است، اما از منظر کلی نشانی از ناکامی اقتصاد ایران در جذب سرمایه های خارجی است.
اعتمادآنلاین| بدهی خارجی ایران در سال 2017 با افزایش 15 درصدی به رقم بیش از 6 میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده است.
بر اساس گزارش اخیر صندوق بینالمللی پول میزان بدهی خارجی اقتصاد ایران در سال 2017، رقم 6.276 میلیارد دلار است که در مقایسه با کشورهای در حال توسعه مشابه رقم بسیار ناچیزی است و کمترین میزان بدهی در میان کشورهای با درآمد متوسط و پایین است.
میزان بدهی خارجی اندک اقتصاد ایران نقطه قوتی در برابر تکانههای اقتصادی ناشی از تحریمهای یکجانبه آمریکاست.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول این رقم بدهی خارجی تنها 1.4 درصد از تولید ناخالص داخلی اقتصاد ایران است. در حالی که در مقام مقایسه میزان بدهی خارجی کشورهای ترکیه، هند و چین به ترتیب 54، 20 و 14 درصد از حجم کل تولید ناخالص ملی آنهاست.
بر اساس این گزارش تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2017 به رقم بیش از 440 میلیارد دلار رسیده است.
با فشارهای تحریمی موجود که قرار است اقتصاد ایران دستکم تا میان مدت - یکی دو سال آینده - آن را تاب بیاورد، اگر دولت ایران در فکر سررسید پرداخت بدهیهای خارجی خود نیز میبود، مشکلی به مشکلات فراوان اقتصاد ایران افزوده میشد.
اما این میزان بدهی اندک دستکم از لحاظ مقروض نبودن کشور، اطمینان خاطری را در فکر مسئولان اجرایی و اقتصادی ایجاد میکند تا تنها و تنها به فکر حل وفصل دهها مشکل ریز و درشت ناشی از تحریمهای یکجانبه آمریکا باشند.
البته جنبه منفی این میزان بدهی اندک،"عدم توانمندی اقتصاد ایران در جلب و جذب سرمایه های خارجی" بنا به دلایل مختلف است که نباید آن را نیز از نظر دور داشت.
هر چه توان جذب سرمایهگذاری خارجی اقتصاد یک کشور بیشتر باشد هم به این معناست که کشور مزبور در انزوا نبوده و مورد توجه و اطمینان دیگر کشورها و موسسات وام دهنده است و هم اینکه جریان ورود سرمایه خارجی به اقتصاد یک کشور، نشانه پویایی و رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی برای یک اقتصاد در حال توسعه است.
منبع: عصر ایران
دیدگاه تان را بنویسید