کد خبر: 248705
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۱ ۱۲:۲۳:۰۰
| |

رئیس انجمن انرژی بادی ایران مطرح کرد

بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدید پذیر/رشد 2 درصدی عوارض برق انگیزه ایجاد نمی‌کند

رئیس انجمن انرژی بادی ایران با تاکید بر اینکه تصویب رشد 2 درصدی عوارض برق از سوی دولت موجب افزایش تمایل سرمایه گذاران در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر نخواهد شد گفت: رشد عوارض برق از سوی دولت باید به تصویب مجلس برسد.

بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدید پذیر/رشد 2 درصدی عوارض برق انگیزه ایجاد نمی‌کند
کد خبر: 248705
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۱ ۱۲:۲۳:۰۰

اعتمادآنلاین| سید هاشم اورعی در پاسخ به این سئوال که موافقت دولت با رشد 2 درصدی عوارض برق و اختصاص این منابع برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر چه تاثیری در اقتصاد برق تجدیدپذیر دارد، گفت: اینکه عوارض برق از 8 درصد به 10 درصد افزایش یافته است در اختیار دولت نیست و باید آنرا مجلس تصویب کند یعنی هیات دولت موافقت کرده است که در بودجه 98 آنرا پیش‌بینی و افزایش آن را تصویب کند.

هفته گذشته سید محمد صادق زاده رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق از موافقت دولت با رشد 2 درصدی( از 8 به 10 درصد) منابع عوارض برق خبر داده بود.

وی افزود: عوارض برق در جهت توسعه شبکه برق روستایی و تجدیدپذیرها است که چگونگی تخصیص منابع برای توسعه شبکه برق روستایی در اختیار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است اما درخصوص توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر باید گفت که متاسفانه این منابع تصویب می‌شود اما تخصیص نمی‌یابد.

اورعی با اشاره به اینکه تخصیص عوارض برق امسال وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته دارد گفت: امسال تقریبا تمام آن میزان عوارضی که قرار بود به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تخصیص یابد اختصاص پیدا کرده است و مشکل مالی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برای پرداخت قراردادهای خرید تضمین برق از سوی ساتبا و وزارت نیرو وجود ندارد.

بخش خصوصی دیگر رغبتی برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر ندارد

وی افزود: این 8 درصد عوارض برق برای پرداخت پول برق تجدیدپذیرها است که دولت تضمین کرده است اما مشکل این است که بخش خصوصی دیگر رغبتی برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر ندارد درنتیجه تقاضا وقتی بالا نمی‌رود پول هم نیاز نیست.

اورعی در پاسخ به این سوال که چرا بخش خصوصی رغبتی برای سرمایه‌گذاری در بخش تجدیدپذیرها از خود نشان نمی‌دهد گفت: چون وضعیت نرخ ارز نامعلوم است و قیمت‌های خرید تضمینی برق را وزارت نیرو هنوز متناسب با افزایش نرخ ارز اصلاح نکرده است و درنتیجه هرگونه سرمایه‌گذاری خصوصی در انرژی تجدیدپذیر غیراقتصادی شده است.

وی گفت: پس مشکل این نیست که عوارض برق از 8 درصد به 10 درصد برسد چرا که تمایلی برای سرمایه‌گذاری در بخش تجدیدپذیرها و احداث نیروگاه وجود ندارد.

صنعت تجدیدپذیرکشور تعطیل است

وی با تاکید بر اینکه صنعت تجدیدپذیرکشور تعطیل است گفت: 70 تا 80 درصد سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ارزی است و وقتی دلار 3200 تومان بود قیمت خرید تضمینی برق برای نیروگاه‌های بادی 380 تومان و خورشیدی حدود 400 تومان بود و تا حدودی با این نرخ ارز سرمایه گذاری در این صنعت صرفه اقتصادی داشت اما در حال حاضر که ارز نیمایی 8 تا 9 هزار تومان است و تخصیص هم پیدا نمی کند هنوز قیمت خرید تضمینی برق همان قیمت ثابت سال‌های گذشته است.

اورعی در پاسخ به این سوال که ظاهرا قرار است 30 درصد قیمت خرید تضمینی برقی افزایش یابد گفت: این 30 درصد که نمی‌تواند ساخت نیروگاه را اقتصادی کند چرا که باید قیمت خرید تضمینی برق به اندازه‌ای افزایش یابد که طرح اقتصادی شود.

وی افزود: وقتی نرخ ارز 3 برابر می‌شود و 80 درصد از هزینه‌ها ارزی است این 30 درصد افزایش پاسخگوی توسعه تجدیدپذیرها نخواهد بود.

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها