کد خبر: 250395
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۹ ۱۶:۴۳:۰۰
| |

امکان صادرات 10 میلیون تن فولاد تا پایان سال وجود دارد

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: قابلیت صادرات 9 تا 10 میلیون تن فولاد تا پایان سال به شرط محقق شدن برنامه ها و تسهیل شرایط صادرات وجود دارد.

امکان صادرات 10 میلیون تن فولاد تا پایان سال وجود دارد
کد خبر: 250395
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۹ ۱۶:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| بهرام سبحانی روز دوشنبه در نشست خبری در محل انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: امروز تحریم ها و محدودیت های بیرونی صادرات انواع محصولات فولادی را دشوار کرده است؛ در این شرایط انتظار می رود سیستم بانک مرکزی، تامین ارز، گمرک و سایر دستگاه ها دست به دست هم بدهند تا صادرات فولاد انجام شود و در غیر این صورت مازاد محصول را باید انبار کرد یا تولید را کاهش داد.


سبحانی خاطرنشان کرد: تا پایان امسال امکان تولید 25 میلیون تن فولاد وجود دارد که 15 تا 16 میلیون تن آن به مصرف داخل خواهد رسید.


وی بیان داشت: با افزایش تولید، واردات به شدت کاهش یافته و می توان 15 تا 16 میلیون تن مصرف داخلی را افزایش داد؛ به این ترتیب می‌توان واردات را با تولید داخل جایگزین کرد.


سبحانی خاطرنشان کرد: در هشت ماهه امسال 14 میلیون و 232 هزار تن انواع محصولات نوردی از جمله میلگرد و تیرآهن تولید شد که در همسنجی با پارسال 10 درصد رشد داشته است.


وی ادامه داد: در این میان میلگرد با 22 درصد افزایش بیشتر رشد را داشت، همچنین ورق های نورد گرم 9 درصد و ورق های نورد سرد پنج درصد رشد تولید داشتند.


رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: در محصولات میانه فولاد 9 میلیون و 258 هزار تن بیلت و بلوم تولید شد که در همسنجی با پارسال 23 درصد رشد داشت، همچنین تولید اسلب با 11 درصد رشد به هفت میلیون و 382 هزار تن رسید.


وی گفت: در این مدت 17 میلیون و 363 هزار تن آهن اسفنجی تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 19 درصد رشد نشان می‌دهد.


وی تاکید کرد: ایران بزرگترین تولیدکننده فولاد در منطقه است که با 25 میلیون تن تولید سالیانه رتبه دوازدهم جهان را دارد.


سبحانی یادآور شد: در هشت ماهه امسال که هنوز تحریم‌ها عملیاتی نشده و محدودیت‌های صادراتی نبود، پنج میلیون و 373 هزار تن محصول اعم از میلگرد، شمس، تیرآهن، بیلت و اسلب صادر شد و در خوشبینانه ترین حالت در چهار ماهه باقی مانده امسال این صادرات به هفت میلیون و 800 هزار تن خواهد رسید.


وی گفت: با احتساب نرخ متوسط صادرات 450 دلاری، مجموع ارز صادراتی سه میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد شد؛ این در حالیست که متوسط هزینه‌های ارزی برای تولید فولاد سالیانه سه میلیارد دلار است.


این مقام صنفی گفت: متاسفانه ذهنیتی در مسئولان کشور شکل گرفته که فولادی‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نیما نمی کنند، در حالی که تا پیش از ابلاغ دستورالعمل مربوطه واحدهای تولیدکننده فولاد ابتدا به خرید نیازهای ارزی خود می پرداختند و اینطور نیست که ارز حاصل از صادرات را جای دیگر برده باشند.


سبحانی بیان داشت: هرگونه مشکل در خصوص نقل و انتقالات مالی و بانکی برای صادرات محصول به خارج راهکار دارد و تولید کنندگان راه‌حل آن را یافته اند یا در نهایت به تهاتر نیازهای خود خواهند پرداخت.


وی ادامه داد: ممکن است برخی شرکت‌های خارجی که سهام دار آمریکایی دارند یا تولید کننده برخی محصولات مورد نیاز آمریکایی ها هستند، محدودیت ‌هایی در واردات محصولات فولادی از ایران ایجاد کرده باشند.

محدودیت های صادراتی برداشته شود


در ادامه، بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در ماه های گذشته شاهد بودیم دولت مداخلاتی در بازار انجام داد که بیشتر از نیاز بود.


وی ادامه داد: در بازار داخل قیمت محصولات داخلی هیچگاه از کیلویی هفت تا هشت هزار تومان بالاتر نرفت، در حالی که نرخ دلاری محصولات بیشتر بود، اما هیچ مشکلی برای تامین بازار داخلی نداشتیم و محصولات به وفور وجود داشته و دارد.


احرامیان یادآور شد: در دوره گذشته تحریم ها ایران دومین یا سومین واردکننده فولاد در جهان بود و بطور متوسط سالیانه 11 میلیون تن فولاد به ارزش هفت تا هشت میلیارد دلار وارد کشور می‌شد، اما امروز به جایگاهی رسیده ایم که به فکر صادرات فولاد هستیم و وضعیت برعکس شده است.


وی تاکید کرد: امروز انتظار می‌رود دولت اجازه دهد صادرات با روانی بیشتری انجام شود؛ به طوری که در پنج ماهه امسال صادرات کشور روند صعودی داشت اما پس از آن با ابهامات مختلفی که بویژه در بخشنامه های داخلی از جمله بازگشت ارز صادراتی به وجود آمد صادرات روند نزولی یافت.


نائب رئیس انجمن فولاد بیان داشت: مشتریان اصلی صادراتی ما از جمله عراق و افغانستان از محدودیت تحریم ها سوء استفاده می کنند و در هفته های گذشته عوارض صادراتی سنگینی روی محصولات فولادی ایران قرار داده‌اند که می‌تواند عرصه را بر صادرات فولاد تنگ‌تر کند.

نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران


رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این جلسه به برگزاری نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در 17 تا 20 دی ماه در برج میلاد تهران اشاره کرد و گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران از یک کشور واردکننده فولاد به جایگاهی رسیده که می تواند ساخت انواع تجهیزات فولادی را انجام داده و فناوری‌های مربوطه را بومی‌سازی کند.


وی تاکید کرد: صفر تا 100 یک کارخانه فولاد ایران را می‌توان در داخل کشور طراحی و احداث کرد.


سبحانی اظهار داشت: به دلایلی امروز این توان داخلی مغفول مانده، زیرا در گذشته بیشتر از طریق فاینانس پروژه ها را تامین مالی می کردیم .
وی گفت: امروز محدودیت های بین المللی سبب شده تا تامین مالی از طریق فاینانس به قوت گذشته نباشد و سرمایه‌گذاران به ناچار به تولید داخل روی بیاورند.


سبحانی بیان داشت: برگزاری این نمایشگاه در سال مزین به حمایت از تولید ملی می تواند زمینه را فراهم کند تا شرکت های توسعه و پشتیبانی صنعت فولاد و تامین کنندگان مواد مصرفی و لوازم یدکی (از سنگ آهن تا محصول نهایی) توانمندی‌های خود را به منصه ظهور برساند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها